Autor Wątek: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator  (Przeczytany 116143 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator
« Odpowiedź #390 dnia: Maja 03, 2025, 09:07:24 »
Nie mówiąc o wersji XC, 90Eu + VAT (około 470zł, lol). Pojechali i to zdrowo niestety, chociażby się demko przydało, albo jakiś trial. Przeciętny użytkownik tego nie kupi. Zbliżają się ciepłe dni, fakt, że wtedy zawsze mam ochotę na latanie patykami.  ;D
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #391 dnia: Maja 03, 2025, 09:30:47 »
Z rozszerzoną wersją to odjazd. Po co mi ostrzeżenia przed zderzeniami na komputerze :)

« Odpowiedź #392 dnia: Maja 03, 2025, 10:10:25 »
Ale Puchacz super że jest. Ciekawe jakie będzie miał recenzje. Następnie może Pirat, Junior, Bocian i Puchatek. A może i Cobra albo Kobuz  8).

« Odpowiedź #393 dnia: Listopada 16, 2025, 00:09:05 »
Czy da się jeszcze zainstalować Condora 1 na Win11, i5 14400? Mam takiego oryginała na CD (legalny) z kodem. Nie próbuję, bo czytając różne fora mam obawy, że coś mi padnie albo... No ta wersja nr3, to drożyzna! Ja "1" kupiłem za grosze w Królewcu, szmat czasu temu.
zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #394 dnia: Listopada 18, 2025, 10:31:12 »
U mnie już na Win10 się jedynka nie instalowała, parę lat temu. Napisane było coś w tym stylu: że licencja wygasła. Mniej więcej, nie pamiętam dokładnie, nie sugeruj się. Odniosłem wtedy wrażenie, że to ma termin ważności, jak mleko i sobie dałem spokój.
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2025, 10:37:50 wysłana przez Iskra »

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #395 dnia: Maja 13, 2026, 11:11:07 »
Ale Puchacz super że jest. Ciekawe jakie będzie miał recenzje. Następnie może Pirat, Junior, Bocian i Puchatek. A może i Cobra albo Kobuz  8).
Nieskromnie się pochwalę, że pomogłem dokończyć model 3D Pirata, którego zaczął robić jakiś czas temu Yanosik. Obecnie pracują już nad nim twórcy.
Jest szansa, że pojawi się jeszcze w tym roku.

Link do wątku na forum Condora: https://www.condorsoaring.com/forums/viewtopic.php?f=39&t=20829&p=199696#p199694

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #396 dnia: Maja 13, 2026, 13:13:15 »
Ambitnie! Kawał roboty! Takimi projektami trzeba się chwalić i robić szum :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #397 dnia: Maja 13, 2026, 19:44:37 »
Nieskromnie się pochwalę, że pomogłem dokończyć model 3D Pirata, którego zaczął robić jakiś czas temu Yanosik. Obecnie pracują już nad nim twórcy.

Link do wątku na forum Condora: https://www.condorsoaring.com/forums/viewtopic.php?f=39&t=20829&p=199696#p199694

Fajnie i gratulacje ale Condorem (3) się zainteresuję, jak faktycznie dojdzie do jakiejś większej zmiany - czyli 64bity i OpenXR. Niestety stanęli w miejscu, a to pudrowanie tego (oczywiście świetnego tytułu) wiele już nie wnosi. Zwłaszcza za tę cenę. Fakt, że prace trwają, taka wersja miała pojawiać się już w zeszłym roku.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #398 dnia: Maja 15, 2026, 21:59:16 »
Trzymam kciuki za wydaniem Pirata do Condora V3. Obecnie z polskich szybowców posiadam w nim Jantara Standard 2 oraz Puchacza, tym drugim latałem kiedyś w aeroklubie i muszę przyznać że realizm Condora jest na prawdę niesamowity :)

« Odpowiedź #399 dnia: Maja 21, 2026, 11:40:47 »
Wracając do tematu przyszłości symulatora Condor to czekam z nadzieją na wersję 64-bitową, aby można było ulepszyć szatę graficzną symulatora, a konkretnie głównie obiekty naziemne 3D. Na chwilę obecną Dzisiaj wszelkie budynki w najnowszej nawet odsłonie Condora wywołują politowanie mieszane z nostalgią (jak ktoś pamięta jak wyglądały gry na PC w latach 90-tych). Budynki w Condorze są po prostu paskudne, przypominają raczej bryły 3D jakie wykonywało się w szkole na zajęciach z matematyki i geometrii. W trybie VR te budynki jeszcze bardziej kłują w oczy niszcząc skutecznie efekt imersji. Początkowo, gdy zwracałem na to uwagę na forum Condora, spotykałem się jedynie z atakiem ze strony twórców, który można podsumować tak:"Condor to symulator zawodów szybowcowych i grafika ma tu marginalne znaczenie, chcesz mieć grafikę "eye candy" idź lataj w MFS". Ostatnimi miesiącami sytuacja chyba się nieco zmienia, jest jakiś człowiek który eksperymentuje z nowym sposobem renderowania budynków i obiektów 3D dla Condora. Czas pokaże jak rozwijać się będzie Condor, trzymam kciuki za rozwój grafiki, bo do modelu lotu i pogody to dużo przyczepić się nie można. Lot Jantarem, Piratem, Puchaczem nad ładnie odwzorowanymi Tatrami czy Karkonoszami to byłoby to 8).
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2026, 14:22:19 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #400 dnia: Maja 21, 2026, 18:59:39 »
Wracając do tematu przyszłości symulatora Condor ...

Mi ostatnio odpowiedział "work in progress" to dobrze, bo nie olali tematu. Natomiast tak sądzę, że znając autorów, nie będzie to jednak update i wydadzą to jako Condor 4, by znów zgarnąć hajs, bez możliwości upustu, że ma się wersję poprzednią, no ale zobaczymy, może się mylę ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #401 dnia: Maja 22, 2026, 12:35:57 »

« Odpowiedź #402 dnia: Maja 22, 2026, 12:41:04 »
Doskonała wiadomość. Świetna robota. Gratuluję wprowadzania nowego modelu. Jak się zdecyduję wreszcie na Condora 3, albo już 4 :) to Puchacz i Pirat będą pierwszymi dodatkami do zakupu.