Ponieważ bawiłem się ostatnio malowaniem F-15, wpadłem na taki pomysł, aby zrobić coś w rodzaju PL-MOD "fikcja i rzeczywistość" - czyli połączyć latające u nas maszyny oraz te których nie mamy, a na których by się chętnie polatało.

Na pierwszy ogień poszedł wspomniany F-15 - wyglada nawet ładnie w naszych barwach:

Zastępuje pierwszy skin w malowaniach USA - ten pojedynczy bez "zamiennych" ogonów.
Skin ma dwie wersje - jedna z godłem 28 plm (latał na MiG-23) i druga z godłem 9 elt (latała na MiG-21) do wyboru - jednostek już co prawda nieistniejących, ale zgodnie z zasadą "co by było gdyby ..." - mogą w LO istnieć dalej

.
Samolot po remoncie w WZL-2

- o czym świadczą znaki zakładu na stateczniku pionowym.
Trochę fantazji nie zaszkodzi - w końcu to tylko gra.
Załóżmy, że te F-15 to prezent od wujka Sama za wierne lizanie 4 liter.

Skin do ściągnięcia tutaj:
http://rapidshare.de/files/19575813/F-15PL.zip.html3 części skina można sobie spakować ModMan-em czy LoMan-em, ale plik pod nazwą "F-15-PATCHES-DEF-1" należy umieścić w Bazar/TempTextures - usuwa generowane amerykańskie godła oraz napis AF 79 przed numerem - pozostaje tylko "goły" numer na ogonie.
Myślę też o "polskich" Su-25T - w końcu tuż po upadku ZSRR oferowano nam zakup fabrycznie nowych, już wyprodukowanych maszyn tego typu (wytwórnia robiła co mogła aby jakoś przetrwać) - po korzystnych cenach, ale niestety nie te władze (ach ta nasza rusofobia) i dalej latamy na starych Su-22.
Może Wielki Brat da nam trochę A-10 z demobilu (w końcu część wycofali) - ale to jak znajdę dobry template

A i skin MiG-a w wersji "Low-visibility" w takim modzie science-fiction by pasował.