Autor Wątek: Polish Air Force oraz inne modyfikacje Sił Powietrznych  (Przeczytany 161556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kaa

• Gość
Odp: Polish Air Force oraz inne modyfikacje Sił Powietrznych
« Odpowiedź #60 dnia: Września 24, 2005, 12:07:52 »
fakt, ale konieczność grzebania w plikach zmniejszy liczbę odbiorców...

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Września 24, 2005, 12:15:38 »
Jeśli odbiorcy podmieniając pliki programikiem stracą coś, o czym dowiedzą się inni z netu, to dopiero MOD zacznie tracić odbiorców :)

« Odpowiedź #62 dnia: Września 25, 2005, 11:08:58 »
Wydaje mi się, że prosta komenda kopiuj/wklej (jeżeli jest napisane co i gdzie wkleić oraz jakie pliki sobie skopiować, aby bez problemu powrócić do poprzedniego stanu gry - a przecież faktycznie ktoś może mieć zainstalowane też inne modyfikacje) nie przekraczają możliwości nawet przysłowiowego już na tym Forum "trzynastolatka z Kansas". Dodatkowo sądzę (mogę się mylić), że osoby, które nie są w stanie poświecić kilku minut na przeczytanie instrukcji i wklejenie odpowiednich plików raczej nie bawią się LO, a używają mniej skomplikowanych gierek. Mod jest adresowany raczej do osób, którym zależy na realiźmie gry, a nie jej prostocie (takie osoby prawdopodobnie wklejają po prostu skin "tak jak leci" i nie przejmują się takimi szczegółami jak flagi, stopnie, sprzęt MW i WL itp).

Jeżeli jednak uważacie, że taki opcjonalny zestaw "zmniejszy liczbę odbiorców" to można faktycznie zrobić dwie wersje - jedną pełną ze wszystkimi opcjami do "ręcznej instalacji", a drugą mocno okrojoną (np. brak MiG-29G dla 41 elt - zamiast tego MiG-29A, czy okrojona możliwość instalacji skinów np. w F-16 itp czy Mi-24) zapakowaną w jakiś "samoinstalator" w tym przypadku nawet chyba LOMAN to "przepracuje".

PS. Problem dopasowania jak najlepszych dźwięków jest właśnie rozpracowywany (Schmicht ma parę ciekawych pomysłów) i jak to przetestuję i ewentualnie poprawię - dam informację.

[ Dodano: Nie 25 Wrz, 2005 23:00 ]
Wygląda na to, że będziemy mieli komplet polskich skinów - Skopro nad nimi pracuje zostały mu jeszcze dwa. Przesłał już MiG-29G - 41elt, F-16C - 3,6 i 10 elt - wszystkie 2048, w przygotowaniu MiG-29A - 1elt i Su-17 (jako Su-22M4).

[ Dodano: Nie 25 Wrz, 2005 23:12 ]
Popatrzcie !

[ Dodano: Pon 26 Wrz, 2005 16:58 ]
Jeszcze coś dodam - odnośnie dźwięku w modzie (podłubaliśmy dzisiaj trochę ze Schmichtem).
Wykonalne jest (kosztem pozbawienia Niemiec całkowicie MIG-29G, którego w realu i tak sie pozbyli, a wcześniej i tak trzeba było im zabrać "krzyże" i numery przy przygotowywaniu 41 elt - więc strata chyba niewielka) opcji dźwięków takiej aby komputer w samolocie dawał ostrzeżenia po rosyjsku lub niemiecku, a komunikacja zewnętrzna odbywała sie po angielsku czyli tak jak w rzeczywistości. No ale jest jeden problem niestety jest to albo, albo. Może być rosyjski lub niemiecki nie da się wykonać tego tak aby w jednym państwie różne samoloty różnie "przemawiały do pilota". Opcjonalne wykonanie tego jest oczywiście możliwe - decyduje jeden plik, który można wykonać w dwóch wersjach i podmieniać (chyba nawet po prostu LoManem) w zależności od użytego samolotu MiG-29A z 1 elt lub MiG-29G z 41 elt - chyba ze pogodzi się oba przypadki i wykona się polskie ostrzeżenia w MiG-29 - do tego potrzebny jest jednak ktoś kto może nagrać te głosy w dobrej jakości w formacie OGG (testowałem na swoim sprzęcie ale jakość wychodzi kiepska - niezbyt interesuję sie takimi programami - muzyki nie słucham, a mikrofon przy słuchawkach sprawdza się w multiplayerach, ale nie jako sprzęt do tworzenia dobrego pliku dźwiękowego) - samo wstawienie tego do LO jest już banalnie proste.

Pytam więc co myślicie o kwestiach dźwiękowych co będzie lepsze:
1. Zostawić MIG-29G w Niemczech, a tym samym angielski komputer w polskich MiG-ach;
2. Usunąć MiG-a z Niemiec i dać dźwięk komputera po rosyjsku;
3. Zrobić dwie opcje (z Mig-em jak w 2) instalowane LoManem na dźwięk rosyjski i niemiecki

[ Dodano: Sro 28 Wrz, 2005 11:33 ]
Nowy raport z "frontu walki" o Polskie Silły Powietrzne w LO

Mamy już wszystkie skiny - pozostała kosmetyka, parę testów oraz dokończenie (i przetłumacznie) opisu. Przwidziany termin "premiery" najbliższy weekend na stronce, którą prowadzi Ajti.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #64 dnia: Października 01, 2005, 09:29:55 »
:shock:   :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
  :p    :p    :p    :p    :p    
  :evilbat:    :evilbat:  

Jesteście moimi idolami   :564:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #65 dnia: Października 01, 2005, 10:27:59 »
Prace nad PL-MOD zostały zakończone. Wczoraj wieczorem przesłałem komplet plików do Schmeissera, który myślę jeszcze dzisiaj umieści go na serwerze.

W tej wersji (1.0) PL-MOD obejmuje:

Samoloty flyable:

1. MiG-29A z 1 Eskadry Lotnictwa Taktycznego w Mińsku Mazowieckim

2. MiG-29G z 41 Eskadry Lotnictwa Taktycznego w Malborku (w wersji bez numeru i cztery samoloty z numerami 4111, 4113, 4115, 4118)

3. F-16C z 3,6 i 10 elt - z opcjonalną wersją flyable (kokpit Su-27) - tylko dla LOFC 1.1 (w LO 1.02 nieprawidłowo działa naprowadzanie pocisków Maverick)

wszystkie z nowymi skinami wykonanymi przez Skopro

Samoloty i śmigłowce AI:

1. Su-17M4 (jako Su-22M4) - z oryginalnym polskim skinem "made in Skopro".
2. Mi-24W i Mi-8MT (na razie tylko szachownice na skinie z LO - ale może wkrótce ...)
3. An-26

Na razie zrezygnowaliśmy z opcji Su-17 flyable ponieważ nierozwiązany został problem prawidłowej zmiany geometrii skrzydeł w locie (ale jeszcze się nie poddałem !)

Sprzęt Wojsk Lądowych i Marynarki Wojennej - w miarę możliwości zbliżony do wykorzystywanego w naszym Kraju.

Polskie stopnie wojskowe (w tym wersja opcjonalna z większą ilością stopni) i odznaczenia - wykonane przez Schmeissera.

Dźwięki w wersji podstawowej - komunikacja zewnętrzna po angielsku, a głos komputera po rosyjsku (z opcjonalną możliwością zmiany dźwięku komputera na angielski i niemiecki).
Z polskim hymnem pojawiającym sie w "odpowiednim miejscu"

PL-MOD posiada dwie wersje dostosowane do LO w wersjach 1.02 i 1.1.
Informację o miejscu, z którego można będzie ściągnąć mod, mam nadzieję jeszcze dzisiaj.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #66 dnia: Października 01, 2005, 12:24:37 »
Cytat: Razorblade1967
Na razie zrezygnowaliśmy z opcji Su-17 flyable ponieważ nierozwiązany został problem prawidłowej zmiany geometrii skrzydeł w locie (ale jeszcze się nie poddałem !)
Tego niestety nie da się przeskoczyc, bo odpowiednie algorytmy są podobno wewnątrz exeka, którego nie da sie przecież zdekompilowac. Natomiast wydaje mi się, że latanie ze skrzydłami stale rozłożonymi, nie byłoby aż takie złe - dodac kokpit Su-33 i możliwośc zabrania troche NATOwskiego uzbrojenia (w końcu mają je modernizowac zanim pierwsze Vipery wejdą do służby) i można pochasac  :D

Nie wiem czy Skopro będzie się zabierał za naszego tygryska z 6 elt. jeżeli nie, to gdybym mógł dostac template, to mógłbym się tym zając w wolnym czasie.

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Października 01, 2005, 12:55:50 »
Parę smaczków jeszcze z przed premiery:

PS. Sundowner w sprawie skinka odezwij się do Razorblade1967 na gg

« Odpowiedź #68 dnia: Października 01, 2005, 14:06:57 »
Cytat: Sundowner
Natomiast wydaje mi się, że latanie ze skrzydłami stale rozłożonymi, nie byłoby aż takie złe - dodac kokpit Su-33 i możliwośc zabrania troche NATOwskiego uzbrojenia (w końcu mają je modernizowac zanim pierwsze Vipery wejdą do służby) i można pochasac

No cóż ... uważam, że modernizacja wprowadzająca zachodnie uzbrojenie to raczej w tym typie nie dojdzie do skutku - raczej się to po prostu nie opłaca - samolot raczej nie spełnia już norm tzw. współczesnego pola walki. Ale jeżeli uważasz, że latanie Su-17 bez możliwości zmiany geometrii ma sens to nie ma sprawy - wstawienie kabiny od Su-27 (z tym że będzie się normalnie wyświetlał na HUD-zie celownik bombowy to kwestia zmiany jednej komendy. Chciałem pokombinować ze wstawieniem kabiny od Su-25 byłaby lepsza (sugestia Kuscha) ale na razie wiem, że można to zrobić tylko jeszcze nie wiem jak - ale w końcu do tego dojdę (w exekach nie mam zamiaru mieszać - zbyt dużo czasu trzeba by potem poświęcić na testowanie całej gry)

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Października 01, 2005, 16:06:28 »
Cytat: Razorblade1967
Przwidziany termin "premiery" najbliższy weekend na stronce, którą prowadzi Ajti

No własnie... stronka jest under contruction, ale jakby co to server dziala i bede w stanie zhostingowac PL MODa :)
Pozdrowka

Skopro

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Października 01, 2005, 19:17:27 »
"Nie wiem czy Skopro będzie się zabierał za naszego tygryska z 6 elt. jeżeli nie, to gdybym mógł dostac template, to mógłbym się tym zając w wolnym czasie."

o to ci chodzi??

http://images.airliners.net/middle/4/6/2/930264.jpg

napise po angliesku...yes i have seen this skin and i have intrest in doing it,but i dont know when that is going to be,if you want the templete than i can give it to your no problem...

check ur email..

« Odpowiedź #71 dnia: Października 01, 2005, 22:01:23 »
Nareszcie ! Udało się usunąć problemy techniczne i PL-MOD jest dostępny pod adresem:

http://drugawojnaswiatowa.org/Lockon/PL-MOD.zip

Jest to prawdopodobnie adres tymczasowy (zdobyty dzięki uprzejmości Schmeissera), gdyż docelowe miejsce jego umieszczenia to strona o LO, która przygotowuje Ajti

Zapraszamy do wypróbowania:

Jednocześnie informuję, w związku z pytaniami (kierowanymi na Forum i na GG) na temat skinów do PL-MOD, że skiny w PL-MOD instaluje sie osobno za pomocą LOMAN-a więc można sobie wykonać opcjonalne i zainstalować zamiast tych dołączonych przez nas.
Ponadto mam nadzieję, że mod bedzie się rozwijał więc jeżeli ktoś ma pomysł na ciekawego skina to proszę o kontakt postaram się wygospodarować na niego miejsce w kolejnej modyfikacji moda.
W najbliższej przyszłości (chyba połowa października) zamierzam zająć się "kwestią Bliskiego Wschodu" więc pracy dla skinomaniaków na pewno nie zabraknie - zapraszam chętnych do współpracy (może tak wyślemy tam też "naszych" - ciekawie wyglądałby np. polski MiG-29 w pustynnym malowaniu :lol: ) - zresztą nie tylko wykonawców skinów, przyda się także wiedza na temat lotnictwa krajów, które wykorzystują samoloty umieszczone w LO.

Zestaw PL-MOD jest przystosowany do obu wersji LO 1.02 i 1.1. Wszelkie uwagi na temat jego działania proszę zgłaszać na mój mail lub PW.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #72 dnia: Października 02, 2005, 13:41:20 »
Naprawdę kawał swietnej roboty! Już zrobiłem sobie nawet pewne cwiczenia.Ktoś poznaje jakie?

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Października 02, 2005, 13:50:49 »
W przyszłych versjach całkiem możliwe, że się pojawia także kampani wieć szukamy także osób chętnych do stwożenia kampani z udziałem Polskich sił.

Cytat: Kusch
Już zrobiłem sobie nawet pewne cwiczenia.Ktoś poznaje jakie?

Czyżby to nie "Clean Hunter 2005"?  :wink:

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Października 02, 2005, 13:52:38 »
www.lockon.cwr.pl/download/pl-mod.zip
Powyzej adres do PL-MOD
wkrotce powstanie servis poswiecony naszemu kochanemu LOCZKOWI  :mrgreen: