Autor Wątek: Kopia bezpieczenstwa FC  (Przeczytany 2056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

funny_man

• Gość
Kopia bezpieczenstwa FC
« dnia: Września 28, 2005, 10:52:56 »
Zakupilem wlasnie FLaming Cliffs w wersji CD i mam pytanie: czy mozna stworzyc kopie na innym CD. Chce to zrobic po to zeby w przypadku uszkodzenia nie byl to oryginal. Prosze o rady. Dodam ze probowalem przy pomocy alcohola przy wlaczonym profilu safe disk 1/2/3 i przy predkosci odczytu DPM(jesli dobrze pamietam) x24 i nagrywalem plyte x32.

NESQUIK

• Gość
Kopia bezpieczenstwa FC
« Odpowiedź #1 dnia: Września 28, 2005, 11:07:42 »
Raczej plytka jest zabezpieczona wlasnie przed robieniem takich kopii bezpieczenstwa w innych celach  :lol: Mysle ze wystarczy po prostu dbac o nosnik, ja do dzisiaj mam Flankera 1.0 i naped czyta bez problemu plytke a sim kupiony w 1996 roku  :lol:

funny_man

• Gość
Kopia bezpieczenstwa FC
« Odpowiedź #2 dnia: Września 28, 2005, 11:12:41 »
Tez sie tego obawialem ale moze ktos jednak zna sposob? Jesli nie to w zasadzie admin moze skasowac temat.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Kopia bezpieczenstwa FC
« Odpowiedź #3 dnia: Września 28, 2005, 11:32:59 »
Nie ma sposobu na StarForce'a 3. Obecnie jest to najskuteczniejsze i najbardziej chamskie oraz niebezpieczne dla użytkownika zabezpieczenie oprogramowania i kopia 1:1 nie jest możliwa. W przypadku starszych wersji SF3 można było próbować zrobić kopię na nagrywarkach z dobrą jakością zapisu np. Plextor i dobrym nośniku ale i to nie gwarantowało że będzie działać bo np. po 3 odpaleniu zabezpieczenie sie kapneło że to backup. Sad but true...

Więc radzę szanować CDka :roll:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

NESQUIK

• Gość
Kopia bezpieczenstwa FC
« Odpowiedź #4 dnia: Września 28, 2005, 12:15:47 »
Mozna tez sobie kupic wersje download i wtedy robi sie tyle kopii bezpieczenstwa na ile ma sie ochote  :mrgreen:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Kopia bezpieczenstwa FC
« Odpowiedź #5 dnia: Września 28, 2005, 12:23:47 »
No ale jak nie aktywujesz to nic Ci z tej kopii :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: Kopia bezpieczenstwa FC
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 25, 2008, 12:24:23 »
Koledzy dzisiaj pomyślałem sobie że skoro metodą prób i błędów doszedłem do najbardziej odpowiadającego mi wyglądu Loczka pod względem zainstalowanych modów poprawek w niektórych plikach gry fajnie byłoby to uwiecznić na płytce.
Plan jest taki:
Nagrać Katalog główny LockOn zawierający podkatalogi Eagle Dynam oraz Eagle Dynamic spakowane tak aby po nagraniu można było dokonać instalacji wszystkiego za jednym zamachem bez zabawy w podstawkę, potem FC, patch 1.12a, a na koniec po wszystkim włożyć do napędu oryginał FC w celu zaktualizowania Starforce'a.

Co o tym myślicie i jakie rozwiązania sugerujecie? Z tego co sie orientuję to coś z rejestrami trzeba zrobić chyba dodatkowo, ale znawca nie jestem więc proszę o podpowiedz.
11:05 PM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 25, 2008, 12:32:08 »
Archiwizujesz cały folder LO. W przypadku reinstala najpierw instalujesz LO, FC, a potem nadpisujesz cały katalog tym który wcześniej zapisałeś. I to wszystko.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 25, 2008, 13:00:24 »
Nie ma sposobu na StarForce'a 3.

Jest i to naprawdę prosty :) Bez dodatkowych programów i innych śmieci:)
Co do pytania funny_man'a to płytka nie niszczy się tak strasznie szybko. Po każdym prawidłowym rozpoznaniu CD przez grę można grać przez 7 dni bez płytki po czym starforce znowu się o nią upomni. (i tak w kółko) :) 
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 25, 2008, 13:19:07 »
Za bardzo chciałem chyba skomplikować sobie życie. Faktycznie jest to najprostszy i dający zamierzony efekt, sposób. Dzięki some1. Płytka już "płonie" w napędzie :020:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 04, 2008, 08:54:12 »
Witam. Piszę znowu ponieważ wczoraj przegiąłem pałę z upiększaniem Loczka. Po moich zabiegach już nie wstał :118: Nie mając już nic do stracenia postanowiłem zaeksperymentować jeszcze raz i usunąłem wszystkie mody z Modmana. Zainstalowałem na nowo czystego Loczka/FC/1.12a. Następnie użyłem do nadpisania plików niedawno utworzonej, zmodowanej kopii zapasowej. Efekt końcowy jest fantastyczny :karpik Loczek wstał w finalnej upiększonej wersji bez użycia Modmana po około 30 minutach od rozpoczęcia instalacji.
Dzięki waszym wskazówkom nie zmarnowałem połowy dnia na ustawianie tego całego ustrojstwa od zera  :karpik THX