Autor Wątek: Szykuje się kinowa zagłada :)  (Przeczytany 6634 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Szykuje się kinowa zagłada :)
« dnia: Października 21, 2005, 12:30:29 »
http://www.lemontv.pl/pokaz.php?id=96&cat=10#

obejrzyjcie sobie zwiastunik, zapowiada się nieżle zwłaszcza dla kogoś kto grał po nocach w Dooma. Tego pierwszego oczywiście nie tę beznadziejną produkcję z 3 w tytule. Tam to były emocje.

Jak dla mnie to film będzie w rodzaju Resident Evil i choć w grę pod tym tytułem nie grałem to film obejrzałem i wydał mi się niezły. Spodziewam się po Doomie tego samego.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1 dnia: Października 21, 2005, 13:06:40 »
No niby tak ale na zachodzie pomysleli i zrobili fajna promocję jak ktos pojdzie do kina to ma zniżkę na dodatek Resurection Evil a my jak zawsze z tyłu za szeregiem ...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #2 dnia: Października 21, 2005, 13:37:22 »
Sorry, ale dla mnie to idiotyzm, że robi się filmy na podstawie gier akcji (czyt. strzelanek) ze szczątkową fabułą (lub całkowitym jej brakiem), a pomija gry z dużym potencjałem na ciekawy scenariusz. Mówię to ja, wielki fan DOOMa, posiadacz oryginalnej kopii 1szej części.
I potem jeśli w towarzystwie palniesz, że grasz w gry komputerowe, to mają cię za szczeniaka-idiotę. Przesadzam? A co sądzi o grach większość waszych małżonek...?
Ale film pewnie z ciekawości zobaczę :wink:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #3 dnia: Października 21, 2005, 13:45:25 »
Bazując na tym zwiastunie, to film będzie trochę za "sterylny" ;)

Resident Evil był poprawny, Alone in the dark był mierny i odgrzewanym daniem, więc naprawdę boję sie o ten film i obawiam się, że zbyt ciekawy nie będzie, nawet mając "The Rock" Johnsona w roli głównej.

Teraz już nie robią takich filmów jak kiedyś - patrz "Aliens"

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Października 21, 2005, 14:05:39 »
Tutaj lepszej jakości 2 zajawki:
http://www.apple.com/trailers/universal/doom/
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Października 21, 2005, 15:27:53 »
Czytałem że recenzenci chwala Dooma, mówi się że film jest nawet udany, ciekawe... Zobaczymy w kinach panowie.

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #6 dnia: Października 21, 2005, 15:38:52 »
Ja zobacze film z czystej ciekawosci. Grę skończyłem grając między 22:00 a 2:00 w nocy (klimat gry sporo zyskiwał w tych godzinach). Zastanawiam się, jaki zrobią z tego film. Pewną nowością zdają się być sceny jakby żywcem wyjęte z gry - te widziane oczami bohatera. Widzowie będą zapewne odruchowo szukać myszki i klawiatury :)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Października 21, 2005, 22:37:40 »
Obym sie nie rozczarował, tzn.  nie liczę na ósmy cud świata ale na przyzwoitą rozrywkę aczkolwiek The Rock (z chęcią bym tam widział kogoś przypominającego Sarge'a z Queka trójki czyli starego weterana, nie ogolonego, z cygarem w ręku i ogolonego po wojskowemu, który ma wszystko w głęboko w....no wiecie gdzie ;] ) bardziej mi pasuje do walenia sztachetą po głowach niż do Marine'a no ale zobaczymy co z tego wyszło. Oby nie poszedł w ślady innych filmów pokroju AvP :(

Oglądne choćby dlatego że gra jest od Id Software ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #8 dnia: Października 22, 2005, 12:51:36 »
A ja uważam Dooma 3 za jedną z lepszych gier FPP ostatnich czasów na równi z Half-Lifem 2. Świetnie mi się w to grało i pomysłów było rewelacyjnych mnóstwo. Doom 1 to była niezła gierka jak na swoje czasy i pamiętam jak się w to tłukło godzinami, ale nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak Doom 3.... choć wymagania mam teraz nieporównanie większe.

Co się tyczy ekranizacji gier to Resident Evil był świetny. Apokalipsy jeszcze nie widziałem. Sama gierka - marniutka.
Mortal Combat - tragedia od początku do końca, tj. od gry poczynając na filmach kończąc.
AvP - z gier - jedynka była cienka, a dwójka rewelacyjna. Film - bardzo dobry jak dla mnie i z przyjemnością go oglądałem. Wiedziałem, że będzie głupi, ale z dużą dozą satysfakcji dostrzegłem ewidentnie obie konwencje filmu. Pierwsza połowa była z klimatem Obcego, a druga z Predatora. I bardzo mi się to podobało, bo klimacik trzymało. Zdecydowanie bardziej mi się podobał niż Alien 4.

Mi nie przeszkadza, że robią filmy na podstawie takich gierek. Ja sobie z przyjemnością na taki film pójdę i dam kasę dla Hollywood tym samym, bo wiem, że zblazowana Polska przez najbliższe półwiecze nawet w połowie tak dobrego filmu nie zrobi. A tam przynajmniej popatrzę sobie na ulubioną tematykę w filmach - SciFi, gdzie potwory nie będą gumowe jak w Wiedźminie, tylko wszystko będzie dopracowane.... oczywiście poza fabułą, ale to mnie akurat trąca w filmie na podstawie strzelanki :)

Pozdrawiam

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Października 22, 2005, 13:49:26 »
Cytat: Labienus
.... A tam przynajmniej popatrzę sobie na ulubioną tematykę w filmach - SciFi, gdzie potwory nie będą gumowe jak w Wiedźminie, tylko wszystko będzie dopracowane.... oczywiście poza fabułą, ale to mnie akurat trąca w filmie na podstawie strzelanki :)

Pozdrawiam

I tutaj zgadzamy się w 100%  :twisted: Big guny, big shipy i rozwała na ekranie plus popkorn i pi... pepsi :P w kinie  :mrgreen:
Panowie, ta gra to rąbanka typu "znajdź klucz i przynieś go przez cała mapę" jakiej epickiej fabuły chcecie w czymś takim  :lol:  :lol:  :lol:
Gra nam się w to fajnie, bestie giną szarpane kulami, niewinne dziewice krzyczą w rogu ... yyyy... nie ta bajka  :mrgreen:

:564:

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #10 dnia: Października 24, 2005, 10:35:25 »
Byłem widziałem i nie zasnąłem  - co znaczy, że DOOM jest OK - w swym gatunku oczywiście. Jak na "lekki" film SF ogląda się toto całkiem przyjemnie - chociaż miejscami jest schamatyczny aż do bólu. Lecz jeden motyw rekompensuje wiele - otóż reżyser umieścił ujęcia FTP!!! I przez chwilke oglądamy DOOM-3 na kinowym ekranie (potworki, scenografia nawiązują oczywiscie do ostatniej odsłony).Fabuła - standardowa - lecz odmieniona wzgledem oryginału - demony i piekło zostały zastapione eksperymentem wymykajacym się spod kontroli.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #11 dnia: Października 25, 2005, 04:09:32 »
Cytat: Leon
demony i piekło zostały zastapione eksperymentem wymykajacym się spod kontroli.

Jakieś myszki doświadczalne? Tudzież chomiki, które nie chciały być owijane taśmą?  :wink:
PFS_milo

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #12 dnia: Października 25, 2005, 10:41:22 »
Cytat: JOE.KING
Jakieś myszki doświadczalne? Tudzież chomiki, które nie chciały być owijane taśmą?  :wink:

Nieee, to króliki zabójcy jak w Św. Graalu wg. Monty Pythona :D
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #13 dnia: Października 27, 2005, 22:53:49 »
Cytat: Leon
tóż reżyser umieścił ujęcia FTP!!!
Czyjego eFTePa? :mrgreen:

Byłem i obejrzałem.

Film prosty, sztampowy i niezbyt inteligentny. Ale taki właśnie miał być. Miały być potwory,mieli strzelać,miał mieć klimat gry. I wszystko to było. Dla mnie fajny film SciFi, który nigdy nie miał pretendować do miana szczególnie ambitnego. Fajna strzelanka na ekranie w tematyce SciFi z niezbyt ambitnymi i ogranymi, żołnierskimi dylematami :)
I ja takowe lubię.

Pomysł z sekwencją ujęć FPP był, w moim przekonaniu, bardzo rajcujący. Przyznaję, że troszkę, nie byłem zadowolony jak okazało się, że zmienili fabułę gry. Ale później się przekonałem, bo na potrzeby filmu nie było to takie złe.

Ogólnie - miło było obejrzeć. :)

Pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Października 27, 2005, 22:59:52 »
Mi się tam bardziej orginalna fabuła podobała  :twisted:  :twisted:  :twisted:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"