Szmajs, w swoim poście zawierasz krytykę postępowania niektórych kolegów z dywizjonów 30X, podczas gdy zachowujesz się tak samo generalizując wobec forum PSP. Forum PSP nie ma tu nic do rzeczy, a jedynie ludzie. Są tam ludzie, którzy są wartościowi, ale i tacy, z którymi nie da się rozmawiać. I identycznie jest i tutaj niestety, choć na pewno tutaj nie udało się podobnym osobom zaskarbić większych łask u innych. Odpuśćmy sobie krytykę forum PSP skoro jego głównym nurtem są po prostu fora dywizjonowe i nie stanowi ono konkurencji dla tego w żadnym praktycznie aspekcie.
Zupełnie niepotrzebnie też Szpaczq odpowiadasz atakiem na te zaczepki. Szmajs się zagalopował, a Ty zgrywasz obrażoną dziewicę. Spokojnie, wiesz przecież, że Szmajs ma cięty język, tylko czasem za wiele powie po prostu

Więc podać sobie łapy i z dyńki dać dla uspokojenia.

A wracając do osób z dywizjonów z przedrostkiem 30X to już kiedyś próbowałem na forum PSP rozmawiać z niektórymi z nich skąd wzięła się, w końcu pokutująca już od bardzo dawna, kiepska opinia całego dywizjonu (bo chodziło o jeden). I faktycznie, nie można było dojść do żadnego porozumienia, bo posypały się osobiste wycieczki. Mi również szkoda, że się takie osoby toleruje w tych grupach, ale to nie są moje dywizjony, więc nic mi do tego. Mogę mieć tylko do siebie żal, że wcześniej niż oni nie założyłem dywizjonu nawiązującego do takich tradycji polskiego lotnictwa.
Dla mnie sprawa się wyjaśnia w przypadku prowadzonych akcji dla uczczenia polskich lotników. Dywizjony noszące dumne nazwy naszych najlepszych jakoś mizernie się przy tym prezentują mimo wszystko. A, co by dużo nie mówić, wydawałoby się, że oni powinni być najbardziej gorliwi w tym czczeniu pamięci naszych lotników.
Nie chcę generalizować i ja od razu dodaję, że są ludzie z tych grup, którzy pomagali i którym trzeba oddać honor... ale jakoś jest ich bardzo niewielu w zestawieniu z "teutońską bracią".
A może to wynika z niechęci do ludzi z tego forum? Pytanie tylko czy niechęć czy nawet nienawiść do kogokolwiek nie może... albo lepiej - nie powinna nawet ustąpić miejsca oddaniu honorów ludziom, których pamięć ponoć się czci?
Pozdrawiam