Autor Wątek: Teatrzyk KG200 ma zaszczyt przedstawić...KURTYNA!  (Przeczytany 4206 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Odp: Teatrzyk KG200 ma zaszczyt przedstawić...KURTYNA!
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 29, 2005, 15:13:16 »
Szybka interwencja Kampfgruppe "Sorau"  wchodzącej w skład 666 Panzerabtgeilung 'Dr.Graff' opanowała sytuację :D

Masakra... ale czy tam ktoś jeszcze w ogóle lata ?

A czy kolega potrafi czytać ze zrozumieniem , czy jedynie opanował podstawy rachowania do 100 by rogaciznę  policzyć :P

Na pierwszej stronie która się załaduje po 'disklajmerze' pisze że my wszyscy już kiwi-nieloti :D

« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2005, 15:18:32 wysłana przez Schmeisser »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 29, 2005, 15:23:15 »
Nie czytuję "preface" zwykle są nudne i w patetycznym tonie  :003:

Przeszedłem od razu do „cool stuff” czyli bawienia guziczkami  :002:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 29, 2005, 15:25:36 »
A ciągnął juz ktoś za hamulec bezpieczeństwa w dziale linki?  :020: :021: :118: :002: :003: :004: :020: :118:

polecam, ale tylko grzecznym chłopczykom LOL

« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2005, 23:04:05 wysłana przez KosiMazaki »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 29, 2005, 15:36:16 »
Robota przednia - czapki z głów. :002: :002:
Ale zawsze jest jakieś ale... Tym razem do zawartości merytorycznej. Gdy wlazłem sobie na sowieckie letadła to miejscami włosy mi dęba stanęły... :001:
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2005, 15:56:13 wysłana przez Leon »
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 29, 2005, 15:53:50 »
Zgadza sie Leon, ja za to wszedłem na samolociki z krzyżykami i też tam jest sporo baboli, a opis Me 410 to tragedia...
Od strony wizyjnej to oczywiście wszystko cud-miód i orzeszki.
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2005, 15:55:55 wysłana przez Leon »
We'll come in low, out of the rising sun, and about a mile out, we'll put on the music...

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 29, 2005, 16:26:37 »
o dziwo działa:)), jest genialna, a przy okazji odpowiem Sundownerowi, tak latają, widać ich czasami na HL-u
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 29, 2005, 16:27:52 »
Hehe... chłopaki jadą po swoich działkach to i ja powiem, że w dziale amerykańskich latadeł też jest trochę... kontrowersyjnych tez i błędów (Corsair średniopłatem ojeju... kiedy on bardziej dolnopłatem niż większość dolnopłatów hihi :002: )... ale ja to traktuję w charakterze raczej smaczku tej stronki i nie oczekuję by była niesłychanie profesjonalna w opisach samolotów. Jak oczekuję profesjonalizmu, to nic Elwoodowi nie ujmując, zerkam jednak w inne miejsca.  Nie przeszkadza mi to jednak uważać, że gdyby mi zaproponowano napisać kilka słów wespół z Elwoodem na temat mojego ukochanego Pokraka, to bym się ani chwili nie wahał. Inna rzecz, że najpierw muszę napisać kilka słów na jego temat na swoją stronkę :)

Dla mnie strona KG200 ma przede wszystkim mieć pewien klimat, który chłopakom udało się osiągnąć wyśmienicie, a na pewne potknięcia nie zwracam uwagi... bo w gruncie rzeczy nie są one zbyt ważne. Tak jak od poziomu umysłowego czytelnika zależy czy pojmie ten humor, który wyłazi z każdego zakamarka stronki, tak od tego samego zależy czy wyczai, że chwytanie za słówka w przypadku tej strony jest bezcelowe. :wink:

Ale Wam teraz chłopaki dałem hihihi :D
Ciekawe czy dostanie mi się za to z obu stron buhaha :lol:

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2005, 16:32:02 wysłana przez Labienus »

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 29, 2005, 16:29:52 »
 :011: :010: :o :icon_eek: Trefaaa! :023:

« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 29, 2005, 17:59:24 »
Ale Wam teraz chłopaki dałem hihihi
Ciekawe czy dostanie mi się za to z obu stron buhaha

Tobrze LAbi, a wiec ja zobowiązuję się napisać żartobliwe porównanie F4U vs. Fw 190 i zobaczymy czy to bedzie dla Ciebie takie śmieszne LOL.
We'll come in low, out of the rising sun, and about a mile out, we'll put on the music...

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 29, 2005, 18:19:28 »
A pisz sobie Gizmo :)
Chętnie przeczytam... choć już chyba wiem co za bzd... ekhem... ciekawostki się tam znajdą :wink: :P

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 29, 2005, 18:22:43 »
A pisz sobie Gizmo
Chętnie przeczytam... choć już chyba wiem co za bzd... ekhem... ciekawostki się tam znajdą

...że niby żeliwo się dłużej zagrzewa.Nie przejmuj się Labi,za to dłużej ciepło trzyma  :002:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 29, 2005, 20:11:30 »
No cóż, już się bałem że Gizmo mi nie przysra. Na szczęście wszystko w porządku.
Z sajtem jest tak, że wszystko co nie podpisane, albo jeśli nie podpisane inaczej, czyli w praktyce 3/4, napisałem sam. Nie mam rodziców którzy mnie utrzymują, nie mam też nadmiaru mocy przerobowych ani wolnego czasu, bo już dawno jestem po studiach. To co jest na stronie, napisane zostało za damski wuj, dla wszystkich, w czasie kiedy owi wszyscy drapali się po brzuchu śniąc o Sylvii Saint (lub o Rocco, lub o jakimś ulubionym zwierzątku- zależnie od preferencji). Docent następnie, również za damski wuj, i również z worami pod oczami, ubrał to wszystko w grafikę.
Strona miała zostać otwarta po ukończeniu. Jej stan to jakieś 70% naszych planów i chęci, ograniczenia czasowe powodują jednak że w tym tempie nie skończylibyśmy do wakacji. Docent uznał, że trzeba to upublicznić bo przepadniemy. Mój stosunek do starej gwardii jest znany, także jego decyzję uznaję za obowiązującą i nie będę o niej dyskutowął publicznie.
Nie biorę merytorycznej odpowiedzialności za teksty niedokończone, pozostające w formie luźnych przemyśleń pisanych często z głowy, gdyż zazwyczaj nie mam internetu. W przeciwieństwie do większości krytyków, nie mam też za plecami małej biblioteczki. Ale mam za to stronę, której oni nie mają, i której mimo wszystko się nie wstydzę, bo wiem jak nikt inny, tworząc większość jej części pisanej, gdzie są błędy. I te błędy znikną, gdy pojawią się docelowe artykuły, które nie zdążyłem napisać albo dokończyć- wybaczcie, Panowie. Nie mam tyle czasu ile bym chciał. Nie mam nawet komputera. Ci którzy mnie znają wiedzą że żyję "niestandardowo". Inni- niech po prostu spróbują zrozumieć.
Działy ukończone i posiadające znaczek "Elwood gepruft" to dział "Technika", który stworzyłem od zera z myślą o naszych kolegach którzy nie są związani z lotnictwem i chcieliby się dowiedzieć "a po co to jest?". Będzie tam aktualizacja uzbrojenia aliantów, ale technika lotnicza generalnie jest zrobiona. Ukończona jest Galeria, dziecko Doktora z którego jestem osobiście dumny. Mnóstwo czasu poświęcił na zgromadzenie wielu z tych obrazków. Niektórych z nich nie zobaczycie nigdzie indziej. W opisie historii KG200 jest babol, pod zdjęciem I-16 jest "zjedzony" kawał tekstu, to dowód na to jak bardzo nam pod 'górę idzie"- ten tekst brakuje tam już od zeszłych wakacji mniej więcej. I tak dalej. Do strony mam kampanię KG200 do Szturmowika. 56 misji, zrobionych przeze mnie. Do dziś nawet nie powkładałem skinów jakie są tam potrzebne, bo nie ma albo komputera, albo sieci, albo po prostu akurat jest okazja się wyspać...
Napisałem powyższe, bo chcę, żeby było wszystko jasne. Ta strona to kawałek obecnego roku naszego życia. Nie jest doskonała. Ale boli mnie ,gdy po niej skaczą. To co jest skończone, jest moim zdaniem niezłe. Jest wiele baboli, bo niektóre teksty są stare, zdezaktualizowane, wstawione żeby były zanim dopiszę nowe. Ale i tak uważam, że sajt nie zrobi intelektualnej krzywdy  "nowym", a "starzy" i tak będą wiedzieć gdzie jest jeszcze do poprawki.
Skoro już jest, to może i dobrze. Może mnie zmotywuje by dokończyć parę rozgrzebanych tekstów i podmienić, coby nikomu już włosy nie stawały dęba. Od siebie tylko dodam, że (jeśli dobrze sądzę że to od tego) to nie moja wina akurat w tym przypadku :)
No to tyle. Miłego oglądania radosnej twórczości Docenta i jego pomagiera.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 30, 2005, 09:47:09 »
Chodzi Elwoodzie o coś innego - zarówno KG200, jak i Ty osobiście macie wyrobioną renomę w polskim światku internetowym. Renoma ta przeciągnęła się, i słusznie na niniejsze forum. Nie jest więc dobrym zjawiskiem pojawianie się błędów rzeczowych na stronie KG 200. I nie chodzi tu wyłącznie o pomyłkę ŁaGG z Jakowlewem.... Chociaż swoją drogą jakbym pomylił Bf z FW to pewnie nos miałbym starty do czerwoności  :004:.
Czas - cóż o tym to chyba każdy może duzo powiedziec. :001:
A tak na koniec, gwoli scisłości- też nie mam biblioteki za plecami od wrzesnia - to co piszę piszę z pamięci. :004:
Stronkę KG200 można dłuuuugo oglądać :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2005, 12:22:42 wysłana przez Leon »
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 30, 2005, 12:12:06 »
Stronke KG200 mozna dłuuuugo oglądać :)

Bo w końcu i tak gramy tylko dla grafiki ;] Graf zrób tam jakąś fajną wode :D

Ps. Nie mogłem się powstrzymać :>
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 30, 2005, 14:10:56 »
A tak z ciekawosci spytam, co ten me262 ma podwieszonego pod kadłubem, bo wygląda przerażajaco:D
http://www.kg200.xt.pl/galeria/tapety/art/duze/17.jpg
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...