Autor Wątek: Dodatki do FF3.1, AF, BMS 2.0  (Przeczytany 21667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Miszon

• Gość
Odp: Dodatki do FF3.1, AF, BMS 2.0
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 27, 2006, 18:19:44 »
AF też ma swoje osobne dodatki, jak np. kokpity Stopworksa, albo HiTilesy,ale to wszystko jest niestety płatne i stanowi pewnego rodzaju ulepszenie wersji podstawowej.

Pisząc, że AF jest wzorowany na wcześniejszych wersjach miałem na myśli to, że wiele rzeczy jest w AFie wzorowanych na osiągnięciach darmowych dodatków do F4.0. Np. kokpit, choć posiada lepszą grafikę, to w zdecydowanej większości to samo co kokpit z SP3. Lead Pursuit musiało przynajmniej zbliżyć się do tego co już zostało osiągnięte, żeby uniknąć kompromitacji. Wszak nikt by nie kupił sima, który jest gorszy od jego darmowego brata. Ponadto spora część klientów to starzy wyjadacze Falcona, a więc jest oczywiste, że w AFie chcieliby się poczuć swojsko. To czy Allied Force jest lepszy od np. FreeFalcona musiałbyś stwierdzić sam. FF ma np. lepszą grafę, więcej dodatków, ciekawszą kampanię ale też np. złe wymodelowanie niektórych broni i słynny Falcon Dance, czyli długa i kłopotliwa instalacja. AF jest z kolei stabilny i ustandaryzowany i nie musisz sie obawiać że instalując dodatek coś ci się wykrzaczy. Proponuję spróbować jednego i drugiego i wówczas ocenić.

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 31, 2006, 22:07:36 »
 :012: Falcon 4.0  :012:NIGDY :012: nie mial statusu abadonware i sciaganie go z jakiegokolwiek serwisu, nawet jezeli ten serwis pisze, ze gra jest abadonware i sciaganie jest legalne, jest zwykla kradzieza. :012:

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 14, 2006, 20:19:34 »
Wyszedł świetny dodatek do FF3.1 Dający nam możliwość pobawienia się EF2000  :020:
Oczywiście, nie spodziewajcie się że dostaniecie do obsługi takie gadżety jak systemy DASS czy PIRATE :P Lekko zmodyfikowana awionika Falcona to wszystko co mamy :) Ale...
Autorzy postarali się aby jak najbardziej bez ingerencji w kod programu przypominało to Typhona. Poprawne działko, silniki itd, wszystko w pliku Readme. Polecam gorąco, naprawdę nasi koledzy zza Odry napracowali się porządnie  :564:

Link do wersji pod FF3.1
http://home.arcor.de/scorpion82/EFTP/EFTPv09FF.zip

Link do wersji SP4.2
http://home.arcor.de/scorpion82/EFTP/EFTPv09SP.zip

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 19, 2006, 16:44:25 »
Gdzie można znaleźć dodatki wymienione w Aragorn_s_Rockin__Install__FF___Cobra__Version_6.7 ?

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 19, 2006, 18:11:22 »
Czyli co?

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 19, 2006, 18:45:13 »
"Aristoteles’ MIG packs; Aris’ Munitions; JanHas’ Missile Skins; Onesimmus’ B-52s; Aeye’s SUPERPITS"

"Pumpy’s New Installer (pumpyinstaller09)"

"Airbase Tiles Upgrade (24.5mb) [ May NOT be compatible with BaZT ]"

"BaZT (Ver. 1.1) or BaZT SRTM (any version FROM 1.4 onward)"

Np.:)

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 19, 2006, 21:21:10 »
Tutaj. Tyle że od dwóch dni strona leży, pewnie niedługo będzie ok.
www.realsimulation.com

Tutaj zastępczo, część z wymaganych plików.

http://www.openfalcon.org/

A najlepsze jest to że linki te są podane w wielu miejscach, m.in na forum FF jak i w samym poradniku Aragorna.

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 20, 2006, 11:13:43 »
Na openfalcon nie ma praktycznie niczego z tego, co wymieniłem, ale poczekam na tą drugą - może niedługo zadziała.

Dodatkowym problemem dla mnie jako początkującego jest to, że w zdecydowanej większości przypadków nie podawany jest opis dodatku, tylko jego skrótowa nazwa. Dopiero niedawno dowiedziałem się, co oznacza HFFMs, a widziałem to już dużo razy.

« Odpowiedź #23 dnia: Maja 04, 2006, 15:15:16 »
Przepraszam jeśli już nieaktualne, ale tutaj są linki do plików wymienionych u Aragorna :D
http://www.freefalcon.com/forum/viewtopic.php?t=13599

Nareszcie po paru miesiącaach nieobecności (spalony komp) mam komputer  :020: :020:
Pozdrawiam.

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 04, 2006, 19:24:09 »
Dzięki!  :564:

To pewnie będzie kilka dni wyjetych z życia, co?  :004:

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 07, 2006, 11:16:07 »
Prosba - wrzuccie gdzies na serwerek panowie "Airbase tiles upgrade" bo nigdzie nie ma.  :121:

« Odpowiedź #26 dnia: Maja 10, 2006, 02:45:06 »
Pytanie:
Kompletuję pliki do instalacji Aragorna (v6.7 bodajże) i mam problem - kiedy wykonać tzw. Expanding Package, czyli niejako "rozwinąć" (nie znajduję lepszego tłumaczenia) Cobra Config Editor.exe do F4Patch.exe ??????
Pytam ponieważ w pkt. 3c tejże instrukcji instalujemy darmowe kokpity m.in. Aeyes'a, w których instalatorach można jasno przeczytać:
BEFORE INSTALLING THIS PATCH
[1]  Ensure that FalconSP Config Editor is in Expanded Mode.
Wynikało by z tego, że należy wykonać Expanding właśnie na tym poziomie.
Czy wogóle jest jakaś różnica kiedy ten punkt instalacji należy wykonać i czy jeast on niezbędny ??
Z góry dzięki za odpowiedź i Pozdrawiam.
EDIT:
Mam nadzieję, że odpowiedni do tego wątek  :121:
« Ostatnia zmiana: Maja 10, 2006, 02:52:36 wysłana przez R@V »

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 10, 2006, 03:15:41 »
Jest tak jak mówisz, wykonujesz to właśnie wtedy. Jest niezbędny, wszystkie późniejsze patche wymagają "rozwinięcia".

Ice, szukałem, niestety nie mam tego moda :( Jest on niekompatybilny z modem podnoszącym poziom terenu, więc go nie używam.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 10, 2006, 10:20:05 »
Prosba - wrzuccie gdzies na serwerek panowie "Airbase tiles upgrade" bo nigdzie nie ma.  :121:

Iceman, chodzi Ci o "Airbase Tile Upgrade 0.2"? Jeśli tak to mogę Ci go wysłać mailem w częściach albo spróbować wrzucić na Rapidshare. Daj znać na PW.
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 10, 2006, 11:40:07 »
Obsługa Rapidshare jest prostsza niż myślałem tak więc dla wszystkich którzy nie mają Airbase Tile Upgrade 0.2 link poniżej:

http://rapidshare.de/files/20087162/Airbase_Tile_Upgrade_0.2.zip.html

Pozdrawiam
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres