Autor Wątek: Wydrukować manual do AF  (Przeczytany 5705 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Iceman

• Gość
Odp: Wydrukować manual do AF
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 02, 2006, 12:02:45 »
To ja ostatecznie odpadam. Raz, ze większość tym materiałów mam już gdzieś drukniętych. Dwa, że to po prostu za drogo wychodzi ( przesyłka coś koło 40 zł ), i co do klejenia - wg mnie to chybiony pomysł ,bo predzej czy pozniej sie rozklei. Już lepiej wolalbym zrobić dziurki i włożyć w kołonotatnik tak jak wyglądała jedna z wersji manuala do f4.0.

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 02, 2006, 13:28:41 »
Pytałem o bindowanie lub inną formę łączenia, ale odpowiedziano mi, że bindowanie odpada ze względu na grubość "książki", można co najwyżej dopłacić do opcji "szycie+klejenie".

Tak wogóle to okazało się, że zupełnie przypadkiem mam na półce książkę drukowaną przez tą drukarnię, w opcji prawie dokładnie takiej, w jakiej miałby być ten manual. No i faktycznie, klejenie trzyma dobrze, jednak okładka łatwo się niszczy (tusz "odpryskuje", zwłaszcza na grzbiecie), z tym że w podanej przeze mnie cenie wliczona jest grubsza okładka, więc ten problem może nie wystąpić. Sam druk jest bardzo dobrej jakości. Nie mogę jednak zagwarantować, że przy intensywnym używaniu książka się nie rozklei...
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Offline krmichal

• *
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 02, 2006, 13:52:10 »
W ramach ciekawostki: inne drukarnie za podobnę usługę liczą sobie 62 PLN netto, a jeśli bym chciał tylko jeden egzemplarz, to 76 PLN netto :/

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 02, 2006, 17:43:49 »
eee tam. Da się zbindować. Mam wydrukowany jednostronnie i zbindowany manual do RP5 (a wcale nie ma tam zastosowanego największego grzbietu), manual do samolotu F/A 18C, który też ma coś pod 800 stron (czyli 400 dwustronnie). Poza tym teraz chyba bym po prostu wybrał taki segregator do wpinania. Jest to najlepsze rozwiazanie, bo możesz sobie potem wyciągnąć paarę kartek na stół, a nie męczyć się z całą wielką książką. Moja rada - wydrukuj gołe kartki, przedziurkuj i wepnij w segregator. Swoją drogą przeliczyłem sobie całe to przedsięwzięcie. Powiedz mi ile by kosztował sam druk bez oprawy mojego egzemplarza? Bo moze bym w takiej formie wziął.

Offline krmichal

• *
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 02, 2006, 22:46:59 »
Odliczenie oprawy niewiele daje. Okładka kolorowa + klejenie to 2,30 PLN, czyli mała różnica.

Chyba zrobię jak radzisz ten "numer" z segregatorem (bo z drukowania "profesjonalnie" już widzę że nic nie będzie) - tym bardziej że nie muszę drukować od razu całości - mogę drukować kolejne rozdziały, uczyć się, i drukować dalej :)

Nadal czekam na maile od 8-miu osób chętnych na manual (post z informacjami trochę wcześniej w tym wątku), ale powoli przestaję się łudzić :)

« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 10, 2006, 19:20:39 »
Przepraszam że odpowiadamndopiero teraz - zdecydowanie najtaniej jest wydrukować na drukarce PC, nawet u znajomego (koszt paieru + czarny tusz - oczywiscie zamiennik) i włożyć w kołonotatnik (klejony rozleci się na 100 %). Sam tak zrobiłem i trzyma się już parę lat (od SP 3).
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

pawel

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 11, 2006, 21:35:15 »
Ja również wszystkie manuale, poza F4.0 oczywiście drukowałem i z całą pewnością to najtańszy sposób. Poza tym osoby znające słabiej angielski podczas tłumaczenia sobie tekstu mogą robić na drugiej stronie notatki (pod warunkiem, że druk jest jednostronny), to bardzo praktyczne. Poza tym, oczywiście absolutnie nie kleić, bo się rozleci.

pozdro

Paweł
'VIPER'

kaa

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 27, 2006, 14:58:29 »
taka mała uwaga z fs - chyba nie ma sensu drukować na zapas map wszystkich lotnisk, bo większości pewnie i tak nie odwiedzicie. chyba rozsądniej przed przed lotem przygotować sobie mapki lotniska startu i zapasowego (oraz ew. docelowego). z czasem się tego uzbiera. to samo z częścią teoretyczną instrukcji - czemu samolot lata to każdy wie... :P

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 27, 2006, 15:20:41 »
Geleralnie całe przedsięwzięcie diabli wzięli więc nie ma się nad czym rozpisywać.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 27, 2006, 15:25:54 »
piękne były to czasy, gdy po rozerwaniu folii z pudełka wyciągało się grubą, pachnącą farbą instrukcję... :)

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 31, 2006, 10:47:50 »
szczególnie taką która liczyła 700 stron :P