Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator X  (Przeczytany 155268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zgredd

• Gość
Odp: Microsoft Flight Simulator X
« Odpowiedź #1005 dnia: Stycznia 29, 2009, 03:55:57 »
Razor jesteś sadystą :021:

Ruhisu

• Gość
« Odpowiedź #1006 dnia: Stycznia 29, 2009, 14:01:15 »
Ma rację. Wielu co dotąd siedziało nadal w FS9 myśląc, że nadejdzie FS11 mają teraz kinder niespodziankę.
Cóż ja widzę też jakiś plus w obecnej sytuacji. Myślę, że zapewni to na pewno dłuższą żywotność FSX.

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #1007 dnia: Stycznia 29, 2009, 14:24:39 »
Przynajmniej może zdąży wyjść sprzęt, na którym FSX będzie śmigał tak, jak dziś FS9... Rozmarzyłem się ;)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

« Odpowiedź #1008 dnia: Stycznia 29, 2009, 16:42:34 »
W sumie FSX wypasiony dodatkami i z SP3 który by uwzględnił dużo braków programowych oraz wad, na dobrym sprzęcie jaki zapewne kupię w niedalekiej przyszłości - w zupełności mi wystarczy na długi czas/lata.
Jak by ktoś wypuścił jeszcze oficjalne rozszerzenie typu Combat to w ogóle kosmos.
Taki FSX będzie wystarczająco realny graficznie i funkcjonalnie. Po co mi FS11 :002:

« Odpowiedź #1009 dnia: Stycznia 29, 2009, 17:45:54 »
Racja. Wypracowałem podobne stanowisko. Moje podejście jest takie ,że za niedługo kupię sobie FSX , który będzie sobie leżał gdzieś tam na półce. W tej chwili mam dopasiony FS9 z całym zastępem dodatków i jest mi naprawdę z tym dobrze bo przynajmniej to jakoś wszystko śmiga płynnie. A do moich potrzeb czyli do latania 300 tonową kupą metalu z 300 ma pasażerami na pokładzie z jednego krańca kuli ziemskiej na drugi nic mi w zupełności to co jest mi wystarcza.

Wyjdzie troszkę dodatków do FSXa , potem zmienię komputer na nowszej generacji (czytaj za jakieś 2,3 lata) i będę się cieszył wypasionym FSX-em! Proste jak rączka w spłuczce.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #1010 dnia: Stycznia 29, 2009, 22:15:53 »
W przypadku latania busami to fakt. Ale do lotów VFR to FS9 do FSXa jak z Ziemi na księżyc...

« Odpowiedź #1011 dnia: Stycznia 29, 2009, 22:40:31 »
Przynajmniej może zdąży wyjść sprzęt, na którym FSX będzie śmigał tak, jak dziś FS9... Rozmarzyłem się ;)

To fakt - w chwili gdy doprowadziłem swój sprzęt do stanu gdy FS9 zaczął płynnie pracować na maksymalnych ustawieniach to wyszedł SP1 (przedtem ze względu na zacięcia, fSX traktowałem tylko jako obiekt prób) do FSX i fruuuu "wypasiony" FS9 poleciał do kosza.

Dzięki temu całemu kryzysowi (i problemom M$) zdążę zapewne nie tylko doprowadzić do bezproblemowego działania FSX "na max" (pewnie jeszcze jedna kompleksowa wymiana kompa mnie czeka), nie tylko odpowiednio "wypaść" grę, ale po dokonaniu tego jeszcze się tym wszystkim (co w sumie wymaga wydania paru ciężko zarobionych groszy) odpowiednio długo nacieszyć.

Nie powiem, aby przesunięcie się w czasie kolejne odsłony gry (bo w całkowita rezygnacje M$ z FS-ów nie wierzę), nawet o 3-4 czy 5 lat specjalnie zmartwiło.

« Odpowiedź #1012 dnia: Stycznia 30, 2009, 18:06:48 »
Nie powiem, aby przesunięcie się w czasie kolejne odsłony gry (bo w całkowita rezygnacje M$ z FS-ów nie wierzę), nawet o 3-4 czy 5 lat specjalnie zmartwiło.
Tu się w pełni zgadzam. Wiele osób dopiero teraz przesiada się na FSX i gdyby wszystko szło zgodnie z planem, to kiedy....już w b.r. lub w 2010 roku pojawiłby się FS 11. Słowem, raptem rok. Byłby dylemat, czy gromadzić dodatki, czy FSX już odpuścić i czekać na FS 11. A teraz wiadomo, że FS11 szybko się nie pojawi, wiec te kilka latek jest spokój.
Bartek
Aztec.pl

ralph

• Gość
« Odpowiedź #1013 dnia: Lutego 03, 2009, 13:06:27 »
Witam zainstalowałem sobie service pack 1 do FSX i po obejrzeniu wszystkich kamer wyskakuje raport błędów...
Czy ktoś już się spotkał z taką sytuacją??

« Odpowiedź #1014 dnia: Lutego 03, 2009, 15:40:02 »
Zainstaluj SP2 i dopiero wtedy pytaj. Nie gwarantuje ze rozwiaze to twoj problem ale wypada uaktualnic program do najnowszej wersji zanim zacznie sie rozwiazywac problemy.

« Odpowiedź #1015 dnia: Lutego 03, 2009, 15:57:56 »
Pogooglowalem troche z nudow i znalazlem rozwiazanie podobnego problemu. Gosciowi wywalal sie FSX jak wracal z Wing View do Cockpit View. Jemu pomogl plik fsx.cfg ktory znalazl na forum Level-D 767. Ponizej zrodlo:

I’ve just tried using the fsx.cfg supplied on the Level-D forums and it has stopped it crashing when switching from the Wing view back to the Cocpkit view (the replacement settings file reduces detail a great deal), so it DOES appear that it’s a particular setting - or combination of settings - within FSX that’s causing it. I’m trying to isolate it and will report back.

Obiecal ze napisze ktory to parametr bezposrednio wplywa na wywalanie sie FSX'a ale chyba mu nie wyszlo.

Zanim doszukasz sie tego pliku na forum leveld (chyba trzeba miec ich produkt zeby sie tam dostac) skasuj poprostu fsx.cfg. Moze to rozwiaze problem.
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2009, 16:07:19 wysłana przez Shaitan »

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #1016 dnia: Lutego 03, 2009, 16:46:44 »
Tak w ogóle - Service Pack 1 i 2 instalujemy na "goły" fsx. Czyli, jak mamy FSX z addonami, należy je wszystkie deinstalować, a dopiero później instalować SP-1.

Tak jak pisze Shaitan - usuń plik fsx.cfg i niech Ci go gra wygeneruje ponownie. On jest w c:/documents and settings/nazwa użytkownika/dane aplikacji/microsoft/fsx

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

ralph

• Gość
« Odpowiedź #1017 dnia: Lutego 04, 2009, 10:48:40 »
A więc odinstalowałem FSX i na "goły" zainstalowałem SP1 i 2 . Problem dalej się pojawiał. Usunąłem fsx.cfg jak mówiliście problem dalej pozostaje co robić bo już nie mam pojęcia??

« Odpowiedź #1018 dnia: Lutego 05, 2009, 02:36:56 »
Witam zainstalowałem sobie service pack 1 do FSX i po obejrzeniu wszystkich kamer wyskakuje raport błędów...
Czy ktoś już się spotkał z taką sytuacją??

Raport jakich błędów?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #1019 dnia: Lutego 05, 2009, 19:53:17 »
Masz zainstalowane najnowsze .net framework do Windowsa ? Strzelam - może tutaj tkwi problem.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.