Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator X  (Przeczytany 155269 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
Odp: Microsoft Flight Simulator X
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 09, 2006, 12:43:02 »
Tu jest już końcowe odliczanie http://www.gamespot.com/promos/2006/flightsimulatorx-demo/

Cytat: Wirtalna Polska
Po ostatniej zapowiedzi startu testów wersji beta Microsoft Flight Simulator X serwis Gamespot anonsuje światową premierę wersji demonstracyjnej symulatora lotów. Debiut dema odbędzie się dziś wieczorem.

Ściągając demo nowego tworu Microsoft Game Studios dostaniecie okazję polatania w trzech misjach stopniujących odpowiednio poziom trudności. Pełna wersja to już masa samolotów, 50 misji, 24 tysiące lotnisk oraz rozbudowany tryb sieciowy.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 09, 2006, 13:09:37 »
Pełna wersja to już masa samolotów, 50 misji, 24 tysiące lotnisk oraz rozbudowany tryb sieciowy.
Defaultowe samoloty-na screenach wyglądają ładnie, ale po ukazaniu się addonów raczej nikt nimi nie będzie latał (chyba, że będą naprawdę super), no i nigdzie nie było nic o FMC ani o updatowalnej bazie punktów nawigacyjnych
Lotniska-chyba nic się nie zmnieni i w miarę dokładne będą tylko te w USA, defaultowe EPWA pewnie będzie wyglądać jak... defaultowe lotnisko :002:
Rozbudowany tryb sieciowy-a Vatsim to niby mały?
Misje-bez komentarza
Tymi zaletami próbują ściągnąć nowych klientów, dotychczasowi użytkownicy i tak przesiądą się z FS9 dla addonów.

kornelcio

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 09, 2006, 15:09:56 »
Defaultowe samoloty-na screenach wyglądają ładnie, ale po ukazaniu się addonów raczej nikt nimi nie będzie latał (chyba, że będą naprawdę super)
pewnie będą latać ci, którzy się dopiero uczą ;) bo podejrzewam, że szkoła Roda Machado nadal będzie

no i nigdzie nie było nic o FMC ani o updatowalnej bazie punktów nawigacyjnych
Też podejrzewam, że niestety nie będzie - ale cóż, coś muszą sobie zostawić do poprawienia. Przy okazji - updatowalna baza danych w FS9 jest. Jeżeli teraz, jak wyjdzie FS10 będzie baza danych aktualna, a sposób dodawania nowych "fixów" podobny, może ktoś się tym zajmie :) I hope so :)

Lotniska-chyba nic się nie zmnieni i w miarę dokładne będą tylko te w USA, defaultowe EPWA pewnie będzie wyglądać jak... defaultowe lotnisko :002:
Warszawa - jak zainstalowałem pierwszy raz FS9 to się zastanawiałem, czy faktycznie Okęcie ma tylko jeden pas i do tego otoczony drzewami  :020: :020:

Rozbudowany tryb sieciowy-a Vatsim to niby mały?
Może wreszcie osoby które chcą sobie "pograć" nie będą wchodzić na VATSIM ;)

Misje-bez komentarza
IMHO - w sumie fajna sprawa. Jeśli ktoś nie chce latać "from airport to airport" i chce trochę dynamiki offline... do tego dodajmy RedBull Air Race... dobry pomysł :)

Tymi zaletami próbują ściągnąć nowych klientów, dotychczasowi użytkownicy i tak przesiądą się z FS9 dla addonów.
zgadzam się w 100%  :020:

« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 09, 2006, 15:28:55 »
Przy okazji - updatowalna baza danych w FS9 jest
Niestety GPSa defaultowego się nie apdejtnie :005: Można (a nawet trzeba) ściągnać AIRAC do płatnych dodatków i na nich bez przeszkód latać RNAV ale na zwykłym GPSie RNAV sobie nie polatasz z powodu starej bazy.
Może wreszcie osoby które chcą sobie "pograć" nie będą wchodzić na VATSIM
O tym aspekcie nie myślałem... teraz jestem zdecydowanie na TAK :004:
IMHO - w sumie fajna sprawa. Jeśli ktoś nie chce latać "from airport to airport" i chce trochę dynamiki offline... do tego dodajmy RedBull Air Race... dobry pomysł
No pożyjemy, zobaczymy ale nadal jestem sceptyczny... Te misje na filmikach wyglądały po prostu na animowaną scenerię z briefingiem, bez połączeń przyczynowo-skutkowych... Tak bawić się można było już w FS9...
Trzeba czekać na demo, to już niedługo :001:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 09, 2006, 18:04:42 »
Lista samolotów flyable, jeżeli to wiadome od dawna to przepraszam  :003:

Airbus A321
Aircreation 582SL ultralight
Beech Baron
Beech KingAir
Bell 206
Boeing 737-800
Boeing 747-400
Bombardier CRJ-700
Cessna 172
Cessna 208
Dehavilland DHC2 Beaver
DG-808S
Douglas DC-3
Extra 300
Lear 45
Maule M7
Mooney Bravo
Piper J-3
Robinson R22

And in the deluxe version:
Beech Baron w/Garmin G1000
Cessna 172 w/Garmin G1000
Grumman Goose
Maule M7-235 on skis
Mooney Bravo 172 w/Garmin G1000
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 09, 2006, 18:09:02 »
Warszawa - jak zainstalowałem pierwszy raz FS9 to się zastanawiałem, czy faktycznie Okęcie ma tylko jeden pas i do tego otoczony drzewami  :020: :020:

Wydaje mi się, że akurat tu się pomyliłeś. Z tego, co pamiętam, to defaultowe EPWA ma dobry układ pasów, choć wiadomo, że wygląda tak sobie...

Nie mogę się już doczekać tego dema. Dla mnie mógłby to być praktycznie FS9, żeby tylko zmienili doczytywanie tekstur ziemi na mniej irytujące i dali niezły FM.

« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 09, 2006, 18:16:04 »
Fajna lista, nie znałem :001: Przynajmniej nie ma tych historycznych latadeł, które w gruncie rzeczy do niczego się nie nadawały.

Airbus A321-mamy już stary i brzydki PSS z FMC
Aircreation 582SL ultralight-siakąś paralonię zrobił LAGO
Beech Baron-Dreamfleet zrobił świetny model, ale nie miałem okazji nim polatać
Beech KingAir-bardzo solidny Aeroworx
Bell 206
Boeing 737-800-PMDG, Ariane
Boeing 747-400-PMDG
Bombardier CRJ-700-POSKY, darmowy bez FMC
Cessna 172
Cessna 208-podobno cienki Feelthere
Dehavilland DHC2 Beaver-stary ale lubiany model od Aerosoft
DG-808S-o, może być fajni, bo dobrego szybowca do FS9 nie było
Douglas DC-3-MAAM
Extra 300
Lear 45
Maule M7-świetny freeware
Mooney Bravo
Piper J-3-model od Billa Lyonsa
Robinson R22
Grumman Goose-wypasiony model od Billa

Także nic specjalnie nowego nie uświadczymy, ale przynajniej nie wszystkie maszyny są Hamerykańskie, a Beaver na screenach wyglądał nawet, nawet :001:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 09, 2006, 19:55:12 »
Jedyne co tak na prawdę potrzebuje FS, to korzystanie z Pixel Shaderów i zaimplementowanie wektorowania ciągu, przerobienie FM'a tez by złe nie było ;) Reszta jest bez znaczenia, bo zawsze addony będą lepsze od tego co się dostaje z grą.

« Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 09, 2006, 20:24:53 »
Jedyne co tak na prawdę potrzebuje FS, to korzystanie z Pixel Shaderów i zaimplementowanie wektorowania ciągu, przerobienie FM'a tez by złe nie było
Oraz zwiększenie rozdzielczości textur ziemi, zniesienie limitu poligonów na samolot i ew. jakiś normalny FM dle helikopterów :001:

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 09, 2006, 23:33:48 »
I żeby robił kawę i wynosił śmieci :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 10, 2006, 07:48:41 »
Jest już demko! Właśnie ciągnę, za 40 min będę go miał  :020: Huraaa
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 10, 2006, 09:37:39 »
... ja bede czekal 24h  :005:

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 10, 2006, 09:55:18 »
gamespot jest przeciazony ... ale to chyba nikogo nie dziwi ...

Tutaj jest alterantywny link (270-280KB/sek ~ 40min) :

http://www.gamestar.hu/downloads.php3?op=visit&lid=5514

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 10, 2006, 10:01:53 »

« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 10, 2006, 10:09:33 »
Kolega który już sciągnoł napisał że ma 2 GIG RAM, AMD X2 4400i 2x Nvidia 7900 GTX's i ledwo 12fps wyciaga.