0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
A to na końcu oznacza, że dokładnie w x=2Pi? W sumie tak też myślałem. Tyle że wolałem się upewnić - u mnie na matematyce używa się po prostu f'(x).
Znaczy nie żebym się na tym znał... ale chciałbym zobaczyć jak wygląda pełne rozwiązanie tego czegoś. Tak z czysto estetycznego punktu widzenia
//--------ZAD2--------------------------------------------------------------------------typedef boost::function<int (int)> PF;struct SumFunctor { SumFunctor() : s_(1) {} int addDiffInt(int x, int y) const { return s_ + x - y; } void addFun(const PF& pf){ s_ += pf(s_); } int s_;};void zad2() { vector<PF> vpf; SumFunctor sum_functor; vpf.push_back( bind(&SumFunctor::addDiffInt, ref(sum_functor), _1, 1) ); vpf.push_back( bind(&SumFunctor::addDiffInt, ref(sum_functor), _1, 2) ); for_each( vpf.begin(), vpf.end(), bind(&SumFunctor::addFun, ref(sum_functor), _1) ); cout << sum_functor.s_ << endl;}
Miejcie litość dobrzy ludzie. Niektórzy na tym forum są humanistami. Na przykład ja. Dlatego studiowałem prawo.
Właśnie! Żeby się na Forum zalogować będę musiał dowód z opinii biegłych przeprowadzać!