Autor Wątek: Tryb "TWS" i zwalczanie kilku celów jednocześnie.  (Przeczytany 10907 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Tryb "TWS" i zwalczanie kilku celów jednocześnie.
« dnia: Stycznia 30, 2006, 23:58:04 »
A mianowicie ile celów jednocześnie można zwalczać przy pomocy Block 40 lub Block 50 w symulatorze Falcona ( a dokładniej Allied Force) oraz jak ta sprawa wygląda w przypadku F-16 MLU.

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Iceman

• Gość
Odp: Tryb "TWS" i zwalczanie kilku celów jednocześnie.
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 31, 2006, 07:09:49 »
Teoretycznie 2 równocześnie. W praktyce jeden, bo dwa sa trudnowykonalne chociaz mozliwe. Niestety Datalink w F:AF nie jest jeszcze do konca dopracowany, bo nie mozna przypisac kilku pociskom swoich ID, chociaz taka opcja jest w ustawieniach parametrow odpalenia pocisku.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 31, 2006, 08:43:28 »
To trochę się uspokoiłem bo myślałem, że można atakować 4 lub co gorsza 6 celów jednocześnie, a link 16 faktycznie jest niedopracowany.

Ps;
Czy Block 52M+ jest przewidywany dla Allied Force w jakimś przyszłym patchu?

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 31, 2006, 09:13:57 »
nic mi nie wiadomo o wprowadzeniu nowego modelu F16. Zreszta wydaje mi sie, ze LP pojdzie w kierunku dopracowania istniejacych maszyn, a nie dodawaniu nowych oraz ulepszaniu grafiki, realizmu (parametry broni) i AI, co poniekad wynika z historii juz wydanych patchow.

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 31, 2006, 10:47:04 »
Dobrze Ice prawi, śledząc dyskusje na forach tematycznych można dojść do wniosku że prędzej doczekamy się dopracowania w/w data linka, jdam-ów, grafiki itd, niż nowych maszyn. Z jednej strony szkoda z drugiej może to i lepiej :)

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 31, 2006, 12:17:24 »
Kiedyś też mnie nurtowało to pytanie

http://f4hq.com/forums/index.php?showtopic=9980&hl=

Ostrzegam, że nie padła jednoznaczna odpowiedź na to pytanie :)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 31, 2006, 13:20:16 »
Czy jest szansa, że odwzorują to kiedyś w sposób poprawny, czyli tak jak jest w rzeczywistości? Normalnie odbywa się to w ten sposób, że można odpalić dwie rakiety do dwóch celów jednocześnie.Kolejne 2 rakiety można odpalić do kolejnych celów kiedy pierwsza para dostanie uaktualnienie o położeniu celów z stacji rlok. (MCU)*

*Jeżeli cel sporo manewruje jedno uaktualnienie może okazać się nie wystarczające, czyli w praktyce ilość zwalczanych celów jednocześnie może spaść do dwóch.

Ps;
Na możliwość wstępnego nakierowania Mavericka przy pomocy HMCS (F-16A MLU) też chyba nie można liczyć ze względu na kokpit 3D i brak możliwości generowania obrazu z Mavericka?

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 31, 2006, 13:49:42 »
Oczywiscie ze szansa jest, chociaz ja osobiscie nie sadze, zeby zrobili jak nalezy. A co do Mav-ow to nie rozumiem co masz na mysli - kokpit 3d i generowanie obrazu? mozesz jasniej?

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 31, 2006, 13:58:34 »
Nie wiem, może problem występuje tylko u mnie ale kiedy przełączam się na 3D nie mam obrazu z Mavericka na MFD.

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 31, 2006, 14:02:16 »
tak, tak, racja, ale to da sie w miare sprawnie i szybko naprawic. Kiedys juz widzialem kokpit 3d z dzialajacymi obrazami z LANTRIN-a i MAV-ow. Sprawa kilku zmian w kodzie i po sprawie.

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 31, 2006, 14:41:33 »
Na poprawne rozwiązanie kwestii datalinku w Aim-120 liczyłbym już prędzej w FF4 niż w AF chociaż chciałbym się tutaj mylić . Jak narazie jednak nie zapowiada się, żeby ktokolwiek był zainteresowany implementowaniem czegoś takiego.

Kwestia Mavericka wydaje się moim zdaniem jeszcze bardziej odległa.

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 31, 2006, 14:58:55 »
Stawiam na FF4  :005:

« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 01, 2006, 22:19:42 »
Jeśli chodzi o odpalanie 2 rakiet naraz to mam wrażenie że po odpaleniu pierwszej a następnie zalokowaniu drugiego celu i wystrzeleniu drugiej rakiety pierwsza przechodzi od razu w tryb autonomiczny.  Swoją drogą u mnie pitbule mają całkiem dobrą skuteczność ;).

A propo's odpalania rakiet w trybie radaru TWS - często odpalam rakietę w trybie powiększonym, ale na tryb STT przechodzę kilka sekund przed przejściem rakiety na "pitbula". Czy jeśli tak odpalam rakiety to mój cel też jest informowany o wystrzeleniu rakiety, czy dowiaduje się dopiero w momencie twardego lock'u?

Miszon

• Gość
Odp: Tryb "TWS" i zwalczanie kilku celów jednoczesnie.
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 01, 2006, 23:49:34 »
W przypadku zdjecia locka zanim rakieta bedzie aktywna przechodzi ona w maddog, czyli kieruje sie na najbli?szy cel.

Natomiast gdy wystrzeliwujesz pocisk aktywny (Aim-120) to przeciwnik dowiaduje sie o nim w^3aP:nie w momencie gdy ta aktywnie zacznie go P:ledziae (albo rozpoznaje go wzorkowo, ale AI jest na to za g^3upiutki).

« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 02, 2006, 14:50:26 »
Kiedy rakieta przechodzi w tryb aktywny, to dostajesz spiki od samej rakiety, natomiast chodziło mi o to, czy przeciwnik dostaje ostrzeżenie "missile launch" jeśli nie mam twardego lock'a.