Autor Wątek: Nie przegap w TV  (Przeczytany 131552 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Nie przegap w TV
« Odpowiedź #405 dnia: Kwietnia 12, 2013, 11:28:23 »
A jesteś pewien że te strzępki nie były z Niemca który należał do NSDAP ;)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #406 dnia: Kwietnia 12, 2013, 14:12:25 »
I jak wrażenia?

Całkiem pozytywne  :D Oczywiście zawsze się można do czegoś doczepić ale idealnego programu to nie było i nie będzie . Wizualnie porządnie zrobione a historia ogólnie pokrywa się z tym co jest w książce Gabreskiego.

Z tego co widać na stronie producenta to odcinek o Gabreskim jest ostatni a u nas puszczono jako pierwszy  ;D

http://natgeotv.com.au/tv/war-heroes-of-the-skies/episodes.aspx?series=1

« Odpowiedź #407 dnia: Kwietnia 12, 2013, 15:05:26 »
A jesteś pewien że te strzępki nie były z Niemca który należał do NSDAP ;)

Mowa była o strzępach nazistowskiego munduru a nie o strzępach nazistowskiego pilota  :evil:.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #408 dnia: Kwietnia 12, 2013, 16:09:41 »
A kto napisał ...

To nie był mundur nazisty, tylko niemieckiego pilota.

:evil:

« Odpowiedź #409 dnia: Kwietnia 12, 2013, 20:14:51 »
A kto napisał ...

:evil:
Mógłbyś szerzej, bo nie rozumiem...

« Odpowiedź #410 dnia: Kwietnia 13, 2013, 14:27:08 »
E tam. Szczegóły. Ważne, że ich kosił. Szkop to szkop. A wojna to wojna. Pierdoły o rycerskości pilotów trochę mnie śmieszą, jak farmazony o dżentelmeńskości pojedynków na pistolety. Skoro i tak celem było zabicie wroga. Skoro wlazł do maszyny z hakenkrojcem, to i strzępy munduru były z tym znaczkiem. I satysfakcję musiał mieć nieziemską. Zresztą wypowiedź "niemca" , że Amerykanie mieli łatwe cele, bo piloci niemieccy w 1944 byli zółtodziobami, była  zgryźliwa, gdyż podczas wręczania sobie krzyży za 39 ty rok w Polsce, nie wspominali , że zbroili się nielegalnie, łamiąc konwencje i najechali kraj z przestarzałym uzbrojeniem- wiadomo- propaganda nie umniejszała sukcesu. Ciekawe jak następne odcinki serii.

« Odpowiedź #411 dnia: Kwietnia 13, 2013, 15:17:00 »
Żeby ładnie zakończyć OT - bass - podpisuję się pod tym co napisałeś obiema ręcyma. Z kolei moje dywagacje, trochę pokrętnie może, miały zwrócić uwagę na rozmydlanie odpowiedzialności za zbrodnie. Nie jacyś tam naziści, hitlerowcy itp. To byli Niemcy. Przykładni ojcowie, mężowie, bracia i synowie.
Mnie kiedyś bardzo ujęła wypowiedź/wspomnienia kobiety zgwałconej w Berlinie przy okazji zdobycia miasta przez Rosjan. Widząc zdziczenie i morze cierpień zadawanych cywilnej ludności przez zdobywców - pomyślała sobie - co nasi mężowie i synowie robili u nich na wschodzie, ze pałają taką ślepą żądzą zemsty i odwetu...

« Odpowiedź #412 dnia: Kwietnia 14, 2013, 11:19:49 »
Ok. Na History HD program pt.: „Drapieżniki przestworzy”. Ostatnio nie mogłem się nadziwić, że tak łatwo pilot P51d rozprawił się z parą 109tek. Po odstrzeleniu skrzydłowego załatwił lidera- wszystko w locie poziomym. Jeden za drugim. Zero reakcji na odstrzał wingmana?????????Szok czy jak?

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #413 dnia: Kwietnia 21, 2013, 08:27:56 »
Za chwile na TVN bedzie Dan Hampton w sniadaniowce
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #414 dnia: Kwietnia 21, 2013, 08:41:31 »
A da się to jakoś obejrzeć nie mając TV?
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #415 dnia: Kwietnia 21, 2013, 11:33:26 »
A da się to jakoś obejrzeć nie mając TV?
Dla tych co nie mieli czasu, nie wiedzieli bądź nie posiadają szatańskiego pudła trubadurów:
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/tylko-u-nas-pilot-f-16-dan-hampton,84380.html
"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #416 dnia: Kwietnia 21, 2013, 15:25:01 »
Nie no, porywający wywiad. Prowadzący prawdziwi profesjonaliści.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #417 dnia: Kwietnia 21, 2013, 23:04:32 »
Strzelałem tylko do tych celów/ludzi którzy najpierw do mnie strzelali/namierzali mnie. Nie, no LOL w rodzaju "ja tylko w orkiestrze wojskowej puzony czyściłem". Ale papka dla Amerykanów toczących tylko sprawiedliwe wojny. Jeżeli taka jest ta cała książka to wolę po tysiąckroć wspomnienia zebrane przez Drabkina.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2013, 23:09:07 wysłana przez Leon »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

_michal

• Gość
« Odpowiedź #418 dnia: Kwietnia 21, 2013, 23:10:30 »
Strzelałem tylko do tych celów/ludzi którzy najpierw do mnie strzelali/namierzali mnie.

On był w Wild Weasels. SEAD na tym właśnie polega, strzelasz dopiero gdy wystrzelą do Ciebie, lub Cię namierzą radarem, bo dopiero wtedy możesz namierzyć cel.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #419 dnia: Kwietnia 21, 2013, 23:28:53 »
Nie Rutkov, książka jest pisana całkiem innym językiem i z całkiem innym klimatem, niż ta studyjno-garniturowa promocja książki. Odniosłem wrażenie, że prowadzący nie wiedzieli o co pytać Hamptona, a on się tam cholernie nudził.
Książkę z czystym sumieniem mogę polecić - nie pożałujesz.
Ucieszyła mnie informacja, że Dan Hampton ma w planie jeszcze 2 książki: "Mercenaries" o organizacjach typu Blackwater oraz Fighter Pilots o pilotach myśliwskich z epoki II WŚ. Jak dla mnie (po przeczytaniu Viper Pilot) będą to pozycje obowiązkowe.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel