Z 3ma bańkami nigdy nie latam (bo szkoda mi ecm'a) i zawsze zmieniam payload (nigdy defaultowe zawsze konfigurowane ręcznie) we wszystkich misjach aa latam ze zbiornikami albo mavem + zbiornikiem na wypadek gdyby jakiś sam mnie wkurzał

. Bo i tak całego paliwa nie wykorzystam CAPy proponowane przez komputer to zwykle misje do anulowania, bo często jest najwyżej 40% szans na spotkanie jakiegoś miga albo szturmowego złoma

. Na sms w walce manewrowej nie ma czasu więc daję odrazu emergency stores jettison, który nie odrzuca uzbrojenia aa.
A co do ai to na 100% jesteś pewien czy na 70 lub mniej? Bo jak latałem pierwszy i drugi dzień na falconie na cheatach na paliwo (żeby się do 16stki przyzwyczaić i opanować najprostsze rzeczy, to leciałem często na dopalaczu wtedy wingman zostawał daleko w tyle. Dlatego właśnie zadaję to pytanie.
A ganiam tylko takich co wlatują w moją przestrzeń powietrzną, dzisiaj miałem 2 29tki o których zapomniał patriot i przypomniał sobie dopiero wtedy gdy były blisko lotniska z którego startowałem jednego załatwiłem a o drugim sobie patriot przypomniał, a 120stek nie warto odpalać "na krawędzi" tej pierwszej strefy zasięgu, a jak lecą prosto na mnie, to też czekam bo muszą dzielić ogień na wiele maszyn, a jak im puszczę 120stkę to nie chcę spudłować (mig obruci się "tyłkiem" do mnie i poleci sobie) bo czasem latam bez wingmana (misjae ag) gdzie lepiej się bronić bo wiele maszyn w powietrzu, też ma uzbrojenie ag (wtedy najczęściej jako aa do obrony mam 1x aim120B 2aim 120C7 lub C5 i 1 aim9M lub X.
I jeszcze pytanie: w przwdziwym f16 obok (po lewej stronie) przełączników do włączania wyrzutników flar i pułapek radarowych są 2 wyłączniki wyglądające tak samo (też jest nad nimi wyświetlacz) w Falconie 4 AF są nie używane (nie wiem jak w of i ff, bo nie latałem) do czego to służy w przwdziwym F16?
Jeżeli możesz sobie pozwolić na start bez dopalacza to nie rezygnuj z takiej możliwości, walkę BVR dopóki nie dostaniesz eMki na RWR możesz spokojnie prowadzić nawet z 3ma bańkami pod spodem.
Dopuki nie dostanę Mki albo dopuki nie zbliżę się tak, że będę mu musiał wejść na ogon i odpalić zwrotnego aim9x, albo się miniemy i on wleci w moją przestrzeń powietrzną i zacznie się rzeź.
[gmod]
Składnia, błędy ortograficzne. Na otrzeźwienie +20. Syringe.[/gmod]