Wspomniałem o czytaniu komentarzy, bo o ile filmik, który zamieściłem to ewidentna zgrzewa, to ludziska piszą, że wiele z tych problemów wciąż nie zostało naprawionych. Skoro nastawiacie się na zakup, to nie zaszkodzi wiedzieć.

Ja mam zamiar ominąć to szerokim łukiem - Lucasfarts to dla mnie banda leni, która ma gdzieś fanów swoich gier. Gdzie do ciężkiej francy jest nowy Tie Fighter?! I jakim cudem, po tylu apelach i prośbach wydaje się kolejne Force Unleashed, teraz jakieś MMO, zamiast nowego Jedi Knighta? Miłośnicy SW dobrze odbierają tę grę, bo nie mają żadnej alternatywy - Force Unleashed też się dobrze sprzedało, chociaż było chałowatym hack'n'slashem i to dużo gorszym, niż jakieś Devil May Cry czy inny God of War. Lucasarts żeruje na fanach Star Wars, bo mają na to wyłączność i siłą rzeczy fani są skazani na cokolwiek wypuszczą. Nawet jeśli jest kiepskie, to ludzi i tak kupią, bo nie ma alternatywy. Smutne to ale prawdziwe i właśnie dlatego Lucas i spółka nie robią już nic innego niż SW.
Aha, jeszcze jedno, jeśli zastanawia was, czemu ta gra jest taka droga i jeszcze śpiewają niemały hajs za abonament w czasach kiedy większość MMORPG przechodzi na darmowy model rozgrywki lub umożliwia uniknięcie lub zmniejszenie opłat jak choćby EVE, to odpowiedź jest prosta - chcą szybko zarobić, żeby chociaż koszty produkcji się zwróciły, bo pomimo gadania dziennikarzy, nie są w stanie konkurować z WoWem, a ta część publiki, którą Blizzardowi podkradną, po kilku miesiącach wróci na stare śmieci. Będzie dokładnie ta sama historia co z Age of Conan - po roku giera będzie zdychać.