Autor Wątek: Kto lubi komputerowe RPG?  (Przeczytany 107728 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
Odp: Kto lubi komputerowe RPG?
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 12, 2006, 18:08:00 »
Zauważyłem ze AI lepiej wykorzystuje magiczne przedmioty i eliksiry.Teraz naprawdę warto dać jakiś Wand of fireball czy inny Melf Acid Arrow i postać go użyje w odpowiednim momencie
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 12, 2006, 20:41:16 »
Na forum gram.pl Igor - z ekipy CDP zapowiedział wydanie wyczekiwanej łatki 1.03. Ma się pojawić w przeciągu dwóch tygodni. Wszelkie nowinki będą ogłaszane na wspomnianym forum

tylko niezla LYPA ze 2 tyg jak ktos juz pacnal nieofcjalnego patcha PL sam w 1 dzien  :005:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Smoła

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 23, 2006, 14:56:25 »
Joł. Przez Mount&Blade zawiesilem na jakis okres loty. Gierka wciąga niesamowicie, a najbardziej fakt, że na jej silniku mozna zrobic !!!swojego!!! moda lub dodawac różnorodne bronie, zbroje, tarcze itd. wykonane wlasnorecznie (np w wings3d-program do 3wymiarowej grafiki) ponadto mozna tworzyć nowe postacie: ludzi, zwierzeta itd. itp.!!! (wyzsza szkola jazdy-wymaga dobrego opanowania programu animacjnego oraz np. pythona) Ta gra daje wiele mozliwości (tj. silnik) i to jest pociągające w niej najbardziej. Sam w sobie ''Nativ'' jest sredni, zbyt liniowa akcja, dlatego zabieram sie za zrobienie wlasnego moda do M&B. Reszta to już tylko własna granica możliwości.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #78 dnia: Lipca 13, 2008, 20:03:02 »
I znowu odkopujemy :)

Kto lubi komuterowe RPG, interaktywne filmy, klimat S-F i nie ma XBOX'a powinien poważnie zainteresować się tytułem który miał w ten weekend swoją polską (heh, 1,5 miesiąca po swiatowej) premierę na PC czyli:

Najnowsze dziecko spod znaku Bioware (BG, NWN, SW:KOTOR) i jedna z najlepszych gier w które grałem, spokojnie stawiam na równi z KOTOR'em. Epicka fabuła, świetne, bardzo filmowe dialogi, efektowne walki i prywatna bryczka 6x6 którą można sobie pośmigać po powierzchni odwiedzanych planet.

Oczywiście nie jest pozbawiona wad, dwie największe to monotonne questy poboczne związane z eksploracją planet (przy 4, 5 wyraźnie już daje o sobie znać ten sam schemat wszędzie). No i za krótka :D. Ale mimo to mocno wciąga i przeczy twierdzeniu, jakoby dziś nie robili już takich dobrych gier jak kiedyś.

Na zachętę dwa trailery:
http://files.bioware.com/masseffect/videos/masseffect_launch_trailer_853x480.wmv
http://files.bioware.com/masseffect/videos/masseffect_story_pc_hd_1280x720.wmv
« Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2008, 20:10:17 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #79 dnia: Lipca 14, 2008, 12:47:21 »
Ostatnie dni poświęciłem na przechodzenie Mass Effect. Polecam. Faktycznie trochę krótkawa oraz mało dopracowane wątki poboczne, ale wielkim plusem jest "grywalność" no i grafika wyglądająca prawie jak film (a przecież wszyscy gramy dla grafy). No i ta woda   :021: :020: :003:

« Odpowiedź #80 dnia: Lipca 14, 2008, 18:49:34 »
Ja ostatno zasiadłem nad PuzzLeQuest-em :D

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #81 dnia: Lipca 15, 2008, 00:01:26 »
ale wielkim plusem jest "grywalność" no i grafika wyglądająca prawie jak film (a przecież wszyscy gramy dla grafy).

Aye aye :D

Parę obrazków na zachętę, żadne tam rendery, wszystko 3D z engine'u gry i czy walczymy, czy rozmawiamy, wygląda to tak samo. Tylko oczywiście podczas dialogów kamera ustawia się tak żeby było filmowo ;)

To co mi się bardzo podoba w mass effect to to że świat stworzony przez Bioware jest bardzo spójny. W przeciwieństwie do star warsów gdzie mamy tony różnych wariacji humanoidów robiących za tło, tutaj każda rasa jest w tym świecie mocno osadzona, dostępne są informacje o jej historii, polityce, nawet wierzeniach. To tworzy postacie z którymi mamy do czynienia trochę ciekawszymi. Z drugiej strony nie ma tak rozbudowanych dialogów z członkami drużyny, zabawy w zdobywanie wpływów itp. Nie żeby tego elemenu w ogóle nie było, ale został okrojony.
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2008, 00:09:48 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #82 dnia: Lipca 17, 2008, 12:31:20 »
RPG, Sci-Fi, ze świetną fabułą i absolutną wolnością ?

EVE-Online: Empyrean Age

(jest darmowy 14 dniowy trial)

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #83 dnia: Lipca 17, 2008, 14:48:50 »
Przyznam, że piekielnie mnie korci ten Eve... ale perspektywa wydawania 35$ za 2 miesiące grania mnie tylko drażni. Albowiem nie każdy życzy sobie grać codziennie by faktycznie wykorzystać ten wydatek. A jakbym miał zagrać ze 4-5 razy w tym czasie po godzince-dwie i potem znów wydawać kolejne 70zł to tylko bym się irytował. Wolę zatem nie zaczynać... bo jeszcze się wciągnę :P

Chyba, że to jest tak, że licznik bije tylko od momentu zalogowania się do momentu wylogowania się i owe 60 liczy się tylko samej gry... a nie kalendarzowo. Gdyby tak było to chyba bym się skusił wreszcie :)

Pozdrawiam

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #84 dnia: Lipca 17, 2008, 15:03:03 »
Niestety tak różowo nie jest ;)

Ale muszę powiedzieć, że dla mnie gra jest warta tych pieniędzy... gdyby nie to, że mam inne wydatki to.... ahhh.

Swoja drogą warto kilka razy ją zacząć i spróbowac różnych rzeczy - co komu będzie bardziej pasowac, czy PVP czy tłuczenie piratów, kopanie, handel, (na produkcję konto trialowe jest za krótkie) i która cywilizacja, bo każda stawia na coś zupełnie innego. Warto zacząć kilka razy próbnie, szczególnie, że konta trialowe nie są usuwane po ich wygaśnięciu, w każdej chwili można je przedłużyć do pełnego wymiar czasowego.

« Odpowiedź #85 dnia: Lipca 17, 2008, 15:19:05 »
Przyznam, że piekielnie mnie korci ten Eve... ale perspektywa wydawania 35$ za 2 miesiące grania mnie tylko drażni. Albowiem nie każdy życzy sobie grać codziennie by faktycznie wykorzystać ten wydatek. A jakbym miał zagrać ze 4-5 razy w tym czasie po godzince-dwie i potem znów wydawać kolejne 70zł to tylko bym się irytował. Wolę zatem nie zaczynać... bo jeszcze się wciągnę :P

Chyba, że to jest tak, że licznik bije tylko od momentu zalogowania się do momentu wylogowania się i owe 60 liczy się tylko samej gry... a nie kalendarzowo. Gdyby tak było to chyba bym się skusił wreszcie :)

Jest na to rada. Tzw. dzielone konto. Umów się z jakimś zaufanym kolegą i grajcie na jednym koncie we dwóch. Kiedy Ty nie będziesz mógł zagrać, będzie to robił Twój kumpel i na odwrót. Z Eve online wiąże się jeszcze jeden poważny mankament. Gra za bardzo wciąga i posiada zbyt wielkie możliwości :D 

Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #86 dnia: Lipca 17, 2008, 15:49:44 »
Te dzielenie konta to się tak jakoś po tygodniu kończy monologiem w stylu: "Spadaj! Ja mam teraz tygodniowego skilla do ukończenia !" :020:

« Odpowiedź #87 dnia: Lipca 17, 2008, 16:55:30 »
Można wybrać odpowiednik dla samotnika- X3: Reunion. Jeśli komuś nie przeszkadza samotność, to gra (z modami) oferuje duuuuużo godzin rozrywki.
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #88 dnia: Lipca 17, 2008, 17:16:41 »
Tylko mnie tamta grafika już męczy. Ona była słabiutka w momencie, gdy X3 wyszło... ale cóż... mam i pewnie wrócę do X3. Szczególnie, że po ponad roku nareszcie Saitek wydał narzędzie konfiguracyjne dla Visty 64bit. Nie mogłem długo w to grać, bo X45 mi pod Vistą wariował.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #89 dnia: Lipca 17, 2008, 17:21:59 »
Dobrze Labi, teraz obejrzyj jeszcze raz ten filmik co podałem w linku.

C z y   n a d a l   c h c e s z   w r a c a ć   d o   X 3 ?