Autor Wątek: Saitek X52 - podejście 2  (Przeczytany 22890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damos

• Gość
Odp: Saitek X52 - podejście 2
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 08, 2006, 07:32:56 »
Bo ja wiem czy tragicznie?

kółka nieforemne z powodu łapy prowadzącego i braku treningu
Problem w tym, że każdemu wychodzą kwadratowe kółka :)
Apropos - u mnie nie ma takich "pików" - linie gładkie, tylko zamiast kółek są romby :)

« Odpowiedź #31 dnia: Marca 08, 2006, 07:45:24 »
Generalnie ma tendencje do rombów, tez to zauważyłem
A spiki, hmmm wygląda na to że w weekend joy powędruje spowrotem do sklepu i trzeba bedzie wziaść nowy;) Nie ma jak 2 letnia gwarancja "no question ask" ;)

kaa

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 25, 2006, 00:52:55 »
W MediaMarkt X52 stoi teraz za bodaj 529 zł - w zeszłym tygodniu widziałem przy Okęciu (jest też niesamowicie bezczelna podróba joy'ów Thrustmastera - identyczny kształt drążka, dopiero dotknięcie zdradza jaka to tandeta).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 25, 2006, 20:28:53 »
529  :icon_eek: ? Rany, sklep tylko dla idiotów.

Kupiłem tutaj: http://allegro.pl/item111624589_saitek_x52_kontroler_lotu_x_52_nowy_gra_od_ss.html

Normalna hurtownia sprzętu komputerowego, odbiór osobisty w Piastowie, i jeszcze Flankera 2.5 dostałem.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Metatron

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 29, 2006, 11:53:34 »
Witam wszystkich :516: To mój pierwszy post. Symulatorami, tak samochodowymi jak i lotniczymi interesuję sie od kilku lat. Z braku joya nie za dużo grałem w gry lotnicze ale czas to zmienić.

I tu moje właściwe pytanie: wie ktoś gdzie mogę kupić Saiteka X52, bo sprawdziłem chyba wszystkie znane mi sklepy internetowe, ale nigdzie go już nie ma. Mają się pojawić dopiero pod koniec września, co dla mnie jest za długim okresem do czekania.
Na allegro jest tylko jedna aukcja (http://allegro.pl/item123911445__saitek_x52_.html) ale wygląda bardzo podejrzanie, więc nie będę z tamtąd brał. Gwarancja tylko 12 miesięcy, podobno jest to przedstawiciel jakiejś firmy a w komentarzach ma sprzedawane tylko firanki, wysyłka tylko po wpłaceniu kasy na konto. Coś tu śmierdzi, a nie chciał bym się naciąć.

Jeżeli zna ktoś jakiś sklep w którym są jeszcze dostępne egzemplarze tego joya to proszę o pomoc.

balc3r

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 29, 2006, 12:25:38 »
Tu masz linka do użytkownika, który sprzedaje na Allegro (wspomniał o nim some1) :
http://allegro.pl/show_user.php?uid=2840896
zadaj pytanie na gg :1746063 (ARD-SOFT); poproś o ponowne wystawienie i takie tam ;)

Pozdrawiam.

Metatron

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 29, 2006, 13:48:28 »
już to zrobiłem ale będą mieli dopiero w połowie września. Chyba będę musiał poczekać :015:

« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 29, 2006, 19:56:52 »
  W tej chwili jest do kupienia w M.Markt w Katowicach , nie wiem  czy miałbyś daleko ?
  / M.M koło lotniska na Muchowcu / , cena chyba 520zł, czy coś koło tego .

« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 29, 2006, 20:04:21 »
  Sprawdziłem cena 549 zł .

jimm

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 29, 2006, 20:10:50 »

Metatron

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 29, 2006, 23:26:46 »
O tej aukcji już pisałem, że coś mi śmierdzi. Ale ktoś kupił pierwszą sztukę więc jak będzie pozytyw to może się skuszę.
A do Katowic z mazowsza raczej nie opłaca mi się jechać.

BTW jak jest z gwarancją na X52. Jest chyba na 24 miesiące?

kornelcio

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 30, 2006, 10:04:25 »
Dwa lata od daty zakupu - tak przynajmniej pisze w instrukcji. Zresztą przy aukcji powinno to pisać, a jeśli nie pisze, to zawsze się możesz zapytać sprzedawcy

pozdrawiam

Pan_Duda

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Września 16, 2006, 18:14:27 »
Witam wszystkich  :001:

To ja jestem tym allegrowiczem o nicku dudziold, ktory nabyl droga kupna joystick Saitek X52 na allegro za 409 PLN.  :banan Po tygodniu aukcja znow sie pojawila, ale teraz cena podskoczyla do bodajze 419 PLN.

Co do sprzedajacego.
Komentarz bede wystawial dzis, albowiem... czekalem na joya 2,5 tygodnia. Ale od poczatku. Kupilem go na aukcji z "Kup teraz", wyslalem maila, przelalem sianko, dostalem maila po 2 dniach potwierdzajacy przelew. I cisza. Po kilku dniach napisalem maila pytajac sie jak tak jest z moja paczka, dowiedzialem sie, ze ktos do mnie zadzwoni. Poniewaz nie zadzwonil, troche sie wpienilem i zaczalem sie obawiac o moje 400 jak by nie bylo polskich nowych zlotych. Napisalem wiec siarczystego maila, w ktorym poinformowalem kontrachenta, iz w przypadku braku kontaktu do jutra rana nie wystawie pozytywa, a w przypadku niedostarczenia paczki w ciagu 3 dni zglosze sprawe do allegro... Nastepnego dnia dostalem potulny telefon wyjasniajacy zajscie. Otoz (bodobno) uzytkownik ten prowadzi tez zwykly sklep i akurat mu zeszly wszystkie joye, ale czeka na dostawe i wysle mi joya jak tylko do niego dojda. Dostalem go wczoraj. Co do gwaracji, to jest ona na 12 miesiecy; podejrzewam, ze m.in. w tym czai sie jego sekret niskiej ceny, moze to poprostu jakies niesprzedana partia z magazynu. Mialem okazje kupic nieuzywanego, zakurzonego X52 z gwarancja na 24 miechy, ale realizowana... we Wiedniu. Wybralem jednak polskiego dostawce.

Ze sprzetem zdaje sie byc wszystko OK. Byl fabrycznie zapakowany, z calym wyposazeniem i zalaczikami. Na pewno jest nowy. Troche sie podenerwowalem, ale wszystko dobrze sie skonczylo, a w koncu Saitek X52 na 409 PLN piechota nie chodzi, tak wiec jeszcze dzis wystawie pozytywa.

Co do samego joya.
(na poczatku nadmienie, iz moja ocena moze byc, albo chyba na peweno bedzie wielce subiektywna, a to z powodu, iz wczesniej latalem na... SamiPewnieWiecieJakimSzicie, a jak nie wiecie, to podam inicjaly, zeby nie wywolywac jego demona :003: >> WA2 - no comment)

Pierwsze wrazenia: duzy i ciezki karton, sam joy okazal sie wiekszy niz sie spodziewalem. Od razu po zainstalowaniu sterow przycmilem te jarzace sie diody. Nie zadowala mnie blokada ruchu orczyka w drazku, nadal mozna go obracac w mniej wiecej polowie zakresu (uzywam pedalow od kierownicy MediaTech mt172). Duuuuzy plus za regulacje oporu przepustnicy. Daje to niesamowita prezycje i dodatkowo urealnia gre (nie majtam juz manetka gazu jak szalony, gdyz opor przypomina mi, ze silnik nie lubi duzych skokow mocy). Troche slaba jest sprzezyna centrujaca wolant, byc moze to tylko kwestia przyzwyczajenia. Precyzja jest... jedwabista. W ramach szybkiego testu wsiadlem do mojego Spita i polecialem na bezbronnego C-47. Spuscilem go pierwsza sekundowa salwa (poprzednio musialem robic ze 3-4 podejscia :003:), co zaowocowalo pojewieniem sie na mojej twarzy szerokiego i szczerego usmiechu  :002:. Joy jest bardzo funkcjonalny, ciagle jeszcze zglebiam tajniki Profilera. Co do moich pomyslow na wykorzystanie tych wszystkich opcji: np. uzycie suwaka na przepustnicy jako osi hamulca, moge teraz plynnie dozowac sile hamowania i nie obawiac sie kapotazu przy ladowaniu i straty cennych punktow. Bardzo podoba mi sie podwojny spust, wciskam do polowy i pruje olowiem 7,92mm, wciskam do konca i zasypuje wroga olowiem z domieszka pocikow 20mm :002:. W FS2004 wykorzystalem go nico inaczej. Pod spust przypisalem klawisz "."(czyli hamulec), a pod drugi spust klawisz "ctrl". Wcisniecie kombinacji "ctrl+." powoduje zalaczenie sie hamulca postojowego, co ja osiagam wciskajac spust do oporu. Osie mozna dzelic tak, ze czesc ich zakresu przypisuje sie konkretnym klawiszom. Wykorzystalem orczyk w joyu tak, ze skret w lewo oznacza zalaczenie lewego hamulca, a w prawo prawego (w FS2004). Do emulatora myszki w przepustnicy trzeba sie troche przyzwyczaic i poczwiczyc, aby go posiasc, ale za to mamy pelen HOTAS. Niedlugo zrobie sobie system oparty na freelooku, wiec przestane majtac wszedzie ta myszka.

Widze, ze troche sie rozpisalem, choci latalem na nim moze ze 2 godziny. Jesli znow dojde do jakichs konstruktywnych wnioskow, na pewno napisze.

« Odpowiedź #43 dnia: Września 16, 2006, 18:32:29 »
  Tą sprężyną się nie przejmuj tak to ma być ,taki mały luzik  :001:

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #44 dnia: Września 16, 2006, 18:43:14 »
Umnie orczyk po zablokowaniu nie majta się na boki, najwyzej kilka mm.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...