Autor Wątek: Kumple Olega  (Przeczytany 790 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Kumple Olega
« dnia: Marca 03, 2006, 18:36:24 »
http://forums.rpgworld.ru/lofiversion/index.php/t1712-50.html

buszując po sieci w poszukiwaniu różnych ciekawostek (bez podtekstów:D) natrafiłem na taką dyskusję jak powyżej. niestey jest ona pa ruskamu jazyku i jest zbyt długa do przetłuamczenia. Ciekawostką w niej jest sposób podejścia do sprzętu wojskowego made in USSR z okresu IIWŚ. Mimo iż podejrzewam że są to ludzie młodzi lub bardzo młodzi (tekst z forum gier rpg) to ich wyobrażenie o jakości ruskiego sprzętu jest porażające. ja zrozumiałem Ola i nic już na temat modelowania w jego grach nie powiem> Oni tak mają.

już u samej góry tekstu można się doczytać że takiego doskonałego sprzętu jak PPsz 41 nie miała żadna armia Świata
Pe2 to sowiecki odpowiednik Mosquito
Jak 9U, Ła7, Jak3 były lepsze manewrowo od jakiegokolwiek myśliwca Świata (można przyjąć :P)
Tu2 najlepszy średni bombowiec
na koniec przyznaje jednak że bolączką sowieckiej awiacji były silniki :)

itd... itd...
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Pogo

• Gość
Odp: Kumple Olega
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 03, 2006, 18:50:22 »
Dla mnie to czarna magia lub tapeta ala Matrix  ;D

Widze Rutkov że ty to pojemaj et Ruski .
A co do niewiedzy ludzi. Znajomy był kiedyś w USA. Jak powiedział że jest z Polski ,to oni a gdzie to jest i czy  idzie tam metrem dojechać ...  ;) .

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: Kumple Olega
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 03, 2006, 19:03:19 »
A mojna znajoma chodząc rok do ogólniaka w USA została zapytana na poważnie - uwaga:
"Czy w Polsce są białe niedźwiedzie?" - POLAND = POLE + LAND  :020:
Mitów odnośnie historii militarnej funkcjonuje tyle, że juz przestałem na to zwracać uwagę. Swoje w Polsce także mamy - vide ocena Jastrzebia z Merkurym 8 i teksty odnośnie jego predkości i nowoczesności - "awangardowa konstrukcja i 470 km/h" wg. Maklaka w magazynie Lotnictwo 9/2005 czy tez 500 km/h wg niektórych wypowiedzi na DWS.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...