Autor Wątek: [1.02] Latanie on-line Lock On 1.02  (Przeczytany 94204 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [1.02] Latanie on-line Lock On 1.02
« Odpowiedź #285 dnia: Sierpnia 16, 2006, 19:42:28 »
castor prosta odpowiedz.pytasz sie prowadzacego jaka ma predkosc np.500km/h
zwalniasz do tej predkosci rowno 500 wciskasz klawisz "j" to powinno ci pozwolic leciec przez jakis czas rowno ale..
No wlasnie.Silnikami kieruje komp wiec samoloty nie rowno przyspieszaja i jak popatrzysz dokladnie to zauwazysz ze zblizasz sie do prowadzacego lub oddalasz.Najlepszy sposob to ciagle porozumiewanie sie z prowadzacym ktory ci podaje predkosc i ilos obrotow silnika np.500km/h 8.500 rpm.
No i w ten sposob do niego wyrownujesz a jeszcze jedna rzecz musisz posiadac joy z przepustnica dosc dobra aby nie bylo dyzuch skokow obrotow,klawiatura odpada:D.

P.S. Jak juz wyrownasz to mozesz obnizyc obroty np na 8490ty/8500prowadzacy i wcisnac "j" co pozwoli ci utrzymac sie dluzej przy prowadzacym niz na poczatku.:D
Zycze udanych prob:D

A jesli ktos chce polatac z nami to zapraszam moje gg:5071714(latamy tylko na MIG29S/A)
Loty codziennie o 20-21:D
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Wodzu

• Gość
« Odpowiedź #286 dnia: Sierpnia 17, 2006, 13:48:24 »
Mirage zapomniales dodać "jeśli będzie wolny slot" :) niestety mój serw pociągnie Góra 4 osoby:/ ale probować możecie zawsze może być wolne. Pozdrawiam

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #287 dnia: Sierpnia 17, 2006, 13:59:21 »
jak dopasować prędkość i wysokość/ założyć locka na niego  rakietą?/

Mozna na poczatku wlasnie tak robic jak napisales. Mozesz wlaczyc tryb BVR (pod "2") i zalokowac w termo swojego prowadzacego (pod "O") i pozniej lock (pod "TAB"). Wtedy na HUDzie bedziesz widzial jego predkosc, wysokosc i kierunek lotu. Na pewno Ci to ulatwi. Problem w tym ze jak przelecisz przed niego to Ci lock'a zerwie i musisz od nowa wszystko robic. Jesli jednak bedziesz sie trzymal za nim albo niemalze obok niego to wszystko bedzie git.
Praktyczna uwaga dla uczacych sie latac w formacji jest taka: przygotujcie sobie misje w ktorej AI bedzie lecial ze stala predkoscia i wysokoscia po linii prostej przez dlugi czas. Dochodzcie do niego jakby byl waszym prowadzacym. Jesli nie AI to jeden z was moze to robic. Wchodzi na rzadana wysokosc i przyjmuje okreslana predkosc po czym wciska "H" i "J" dla zablokowania tych dwoch parametrow a reszta probuje sie do niego dopasowac i leciec w formacji.

« Odpowiedź #288 dnia: Sierpnia 17, 2006, 17:40:09 »
Bardzo dobry pomysł. Jak już to będzie opanowane , wówczas prowadzący może sobie wyłączyć  "H" i "J" co spowoduje że skrzydłowy będzie zmuszony trzymać się lecącego już mniej stabilnie i jak po sznureczku prowadzącego. Dalszy etap to trzymanie się na skrzydle kolegi i zabawa z radarem - skanowanie, lockowanie celu) przy jednoczesnym trzymaniu sięw formacji. 
 Prawdę mówiąc trzymanie formacji nie musi polegać na tym aby końcówki skrzydeł prowadzącego i skrzydłowego dzielił jeden metr. W warunkach bojowych zabawa w wyższą akrobację nie ma praktycznego zastosowania bo i nie o to tu biega. Najważniejsze aby być obok prowadzącego , wiedzieć zawsze gdzie on jest i umieć za nim nadążać zarówno w locie prostolinijnym ze stałą prędkoscią jak i w trakcie zwrotów, podczas startu w parze, przy zmianie prędkości,  pułapu , jak tez w sytuacji jednoczesnego podejścia np do ataku na cele naziemne , odejściu po ataku a potem umiejętne odszukanie prowadzącego i powtórzenie ataku. W opisanej sytuacji bardzo ważnym według mnie elementem którego nie powinno się bagatelizować jest ustalenie kierunku w którym para zawraca po ataku, pułap prędkość etc, tak aby potem nie okazało się że obaj delikwenci atakują czołgi idąc sobie wzajemnie Head to head , a czym to grozi nie trzeba tłumaczyć.
Przećwiczenie tych elementów i opanowanie ich w stopniu dobrym naprawdę wróży połowę sukcesu i świadczy o dobrym zgraniu takiej pary pilotów.
Okazuje się ,że takie niby błache rzeczy wymagają sporej ilości treningów.  :001:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Dezerter

• Gość
« Odpowiedź #289 dnia: Sierpnia 26, 2006, 18:19:03 »
Ja niedawno odgrzebałem lock on'a i równierz chętnie zgłosiłbym się na loty online :)

pozdrawiam

Eskel

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: Sierpnia 30, 2006, 19:40:47 »
Hey Chlopaki ( i ewentualnie dziwczyny)!
Ja tez bym polatal bo moje lacze calkiem niezle chodzi na lock on'nie.  Gralismy chyba w 8. Niestety bardzo duzo pracuje a 30. 09 mam slub, wiec sporo bieganiny.

« Odpowiedź #291 dnia: Sierpnia 31, 2006, 09:45:41 »
No Eskel! Toś wpadł jak śliwka w kompot!. Ale gratuluję!!! . Witaj w ekipie wirtualnych pilotów realnie uziemianych przez swoje kochane drugie połówki!
Ponieważ miesiąc miodowy w przypadku pilota trwa dwa tygodnie - wiadomo - ciężka lotnicza służba , no! I ciągnie Wilka do lasu, to mam nadzieję ,że sprawnie powrócisz do naszej lotniczej braci na regularną wojnę . Oj przyda się twoja zaobrączkowana co prawda, ale jednak mocno dzierżąca drążek Migacza dłoń! Melduj koniecznie gotowość do służby!

Jeszcze raz z pozdrowieniami na nowej drodze życia !!!

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #292 dnia: Sierpnia 31, 2006, 13:33:39 »
... i życzenia wszystkiego co dobre dla Twojej przyszłej Małżonki oczywiście.  :023:

P.S. Żenisz się? I dobrze! A czemu to Tobie ma być lepiej...  :021:

Moon1983

• Gość
« Odpowiedź #293 dnia: Września 02, 2006, 17:16:04 »
Witam ALL.........

Swieze miesko dolacza do towarzycha :)

Z tego wzgledu ze na forum jestem "new" kilka slow od siebie :
Na Lock On-ie latam od dluzszego czasu.......(latalem nawet po pijanemu ;).....mam za soba latanie w formacjach.....troche akrobacji i oczywiscie starcia powietrzne (przewaznie GUN bo namierzyc i odpalic rakiete to nawet moja siostra co gra w Simsy potrafi :P)........aha i latam na Su-27....., ale tak na marginesie widze ze atmosfera tutaj jest jak najberdziej pozytywna i widze ze mozna sie na male szybowanie umowic.

Pozdro i polamania joyow oraz przepustnic panowie :)

Zahar

• Gość
« Odpowiedź #294 dnia: Października 04, 2006, 21:57:34 »
Cześć Wszystkim,

Długo nie grałem, ale wracam do Lockon. Bardzo chętnie piszę sie na loty w sieci (najchętniej wieczorami). Najlepiej Migacz, ale od biedy...
Moje gg: 9400826

Pozdrowienia dla wszystkich

Zahar

• Gość
« Odpowiedź #295 dnia: Października 12, 2006, 22:21:00 »
Nie wiem jak uzywac TS
nie wiem jak sie umawiacie na granie
nie wiem czy wogole gracie...

Niech sie ktos odezwie bo bedę mial mysli samobojcze!

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #296 dnia: Października 31, 2006, 13:31:59 »
Latam od niedawna bo trzymałem się uparcie II WŚ. Trzymam rekę na pulsie i postaram się do Was dołączyć. Narazie niewiele umiem i uczę sie podstaw, ale za miesiąc może już bedę umiał co nieco zrobić w powietrzu i wtedy może mnie podszkolicie zeby mnie byle F4 nie strącił. Pozdrawiam całe towarzystwo.. :karpik
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #297 dnia: Października 31, 2006, 18:39:13 »
byhle QRA f4 ?
Ten samolot w locku ma małymi literami pod owiewką napisane 'tested and aproved by :ponury '
Wyobraź sobie latająca stacje benzynową. Masz ? Teraz doczep do niej z 10 rakiet i całośc rozpędz do półtora macha :D :D :D
F4 to oznacza kłopoty , dwa f4 to apokalipsa lol

« Odpowiedź #298 dnia: Października 31, 2006, 20:03:34 »
Dwa F-4 w dogfighcie zaś oznaczają niezły fun i jeśli nie popełni się błędu - szansę na polepszenie statystyk (oczywiście , jeśli ponury nie będzie za bardzo się wtrącał) . To mówiłem ja - największy fajtłapa w lataniu.   :banan
Opisana sytuacja tyczy się oczywiście wirtualnego świata w LO

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: Października 31, 2006, 21:26:42 »
Oj to mnie konczą szybciutko dwa fantomy
ale ja sie nie znam na tych nowoczesnych dziwactwach :D