Wybacz, Sunny, ale ostatnio moja depresja sięga apogeum i we łbie widzę tylko znany obrazek podpisany "Pie...lę, nie robię!". Poza tym czasem czuję się wyobcowany, bo nie nawijam o kolejnym MiGu czy Foce (co jest dżezi i trendi), ale nudzę ciągle na ten sam temat.
Ofkors wiadomo co mnie interesuje, więc to co napiszę jest jak najbardziej aktualne... 70 lat temu

Nie jestem chemikiem jak Schmeisser, więc zacytuję tylko odnośnie LO w naszym wypadku: "Ponieważ wyznaczenie liczby oktanowej może odbywać się przy pomocy różnych metod, na skutek czego mogą powstawać różnice co do wysokości liczby oktanowej, dlatego podając liczbę oktanową danego paliwa, w wypadkach gdzie chodzi o większą dokładność, należy podać jaką metodą ją wyznaczono. W Polsce obowiązuje metoda wyznaczania liczby oktanowej przy pomocy silnika C.F.R." (to się chyba teraz nazywa ASTM-CFR?) Jeśli dobrze rozumiem, było to MON czyli Motor Octane Number.
Mieszanki paliwowe lotnicze:
mieszanka
BB (różowa) = benzyna lotn. (czyli średnia) czysta 80~90% + benzol 20~10%; liczba oktanowa ~ 66
mieszanka
BAB (żółta) = mieszanka BB 83~85% + alkohol bezwodny 17~15%; liczba oktanowa 76
mieszanka
BBC (niebieska) = mieszanka BB + czteroetylek ołowiu (C
2H
5)
4Pb (do 1 cm
3/litr); liczba oktanowa 86
mieszanka
BABC (zielona) = mieszanka BBC 83~85% + alkohol bezwodny 17~15% objętościowo; liczba oktanowa 86
mieszanka
BAO = benzyna lotn. czysta 83~85% objętościowo + alkohol bezwodny 17~15%; liczba oktanowa minimum 69
Np. do takiego RWD-8 tankowałeś BAB, a jak bida to BB.