Autor Wątek: Polskie Siły Powietrzne [Filmik]  (Przeczytany 3116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Odp: Polskie Siły Powietrzne [Filmik]
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 07, 2006, 13:57:59 »
film było trzeba zakończyć przyziemieniem 30 cm za początkiem pasa , z przelotem nad zaspą sniegu :D

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 07, 2006, 14:13:48 »
Jest 30cm za progiem, tylko zaspy nie było w edytorze  :P :118: a do tej słynnej nie mam praw autorskich, jeszcze by przyszli do mnie smutni panowie w czarnych płaszczach  :021:
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2006, 14:20:30 wysłana przez Kusch »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 07, 2006, 14:32:05 »
John miał zapewne na myśli Su-27 z Kaliningradzkiego 689 IAP  :004: :002:

:026: :021: :619:

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 07, 2006, 21:45:51 »
Filmik po prostu miodzio! :564:
Oprócz scenek które zostały już wymienione powyżej, podobała mi się jeszcze scenka między 2:05 a 2:10... ::)

No więc Kusch, kiedy premiera kolejnego filmu?  :121:

« Odpowiedź #19 dnia: Maja 09, 2006, 17:24:37 »
No wiecie Kusch! :002:
Kilka dni mnie nie było na forum i już zaraz ważną premierę przegapiłem. :003:
Fimik kapitalny. Brawo!
Świetnie dobrana muzyka. Bardzo dobre zgranie obrazu z podkładem dźwiękowym. Parę naprawdę inspirujących ujęć. Miodzio!
Szkoda tylko tych ubytków w fps. Trzeba było zmniejszyć detale lub nagrywać w zwolnionym tempie i przyspieszyć w obróbce. Fraps daje w końcu niezły wycisk. Ja mam z reguły spadek do 8 fps przy 4-krotnym zwolnieniu. Oczywiście po obróce nie da się tego zauważyć.
Ale ogólnie duże :564:

Można wiedzieć czym ostacznie robiłeś edycję i rendering? Vegas czy coś z Adobe'a?

A tak w ogóle, to nie spodziewałem się, że tak szybko Ci to pójdzie. Ja nad nowym filmem siedzę już 2 tygodnie i mam marne 43 sek dopiero...  :005:

pozdrawiam  :001:

PS. Mam nadzieję, że ta scenka z kobrą to nie jakaś złośliwa aluzja do mojego uberrealistycznego dzieła?  :004: :121:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 09, 2006, 17:46:33 »
Trzeba było zmniejszyć detale lub nagrywać w zwolnionym tempie i przyspieszyć w obróbce.

Robiłem tak jak radziłeś niestety nic to nie dało. Obojętnie czy zjechalem z detalami w dół dodatkowo posilkując sie zwolnieniem czasu, czy nagrywalem na normalnym czasie efekt był tragiczny (Podejżewam, że słoneczko o tej porze dnia wcinało sporo fps)  :005:

Można wiedzieć czym ostacznie robiłeś edycję i rendering? Vegas czy coś z Adobe'a?

Vegas.

A tak w ogóle, to nie spodziewałem się, że tak szybko Ci to pójdzie. Ja nad nowym filmem siedzę już 2 tygodnie i mam marne 43 sek dopiero...

A jednak kilkadziesiąt godzin z życia, dla w sumie jakiejś pierdoły to sporo  :007:

PS. Mam nadzieję, że ta scenka z kobrą to nie jakaś złośliwa aluzja do mojego uberrealistycznego dzieła?

Ależ oczywiście, że nie. Po prostu nasuneła mi pewien pomysł. Przecież nie będe robił scenki jak Su-27 wykorzystuje kobrę przeciw naszemu myśliwcowi. To by było niesmaczne  :021:

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg