To nie są uszczypliwości. To przykład jak plotka "najpewniej" może stać się w świadomości wielu faktem. Dla mnie to wszystko nie jest oczywiste, gdyż nie jestem ekspertem. A nawet gdybym był, to nie wiem, czy odważyłbym się na takie stwierdzenia jak Twoje. Jeśli szkoda Ci czasu na zgłębianie tematu, to proponuję w ogóle nie zabierać głosu. Odsyłanie mnie do google też nie jest na miejscu, gdyż to Ty zacytowałeś wspomnianą wypowiedź. Jeśli nie potrafisz jej obronić porządnym źródłem, to jest Twój problem, a nie mojego szukania w google. Nie prosiłem też o dodatkowe źródła, ale stwierdziłem, że to, które się pojawiło, nie jest wiarygodne.
A na zakończenie napiszę jeszcze, że to jest temat o pomocy przy modernizacji i zakupie komputera, więc nie o dyskusjach o przypuszczalnych różnicach między i5 2500K i 2550K. Jeśli ktoś ma wiarygodne informacje, które mogą pomóc zainteresowanym, to proszę. Jeśli nie lub chce sobie dyskutować o wyższości jednego procesora nad drugim, to niech założy osobny wątek.