Cześć,
Pomóżcie proszę rozwiązać mi pewien problem, chodzi mianowicie o wymianę dysku HDD na SSD w laptopie Asus K70io.
Chciałem sobie poprawić komfort pracy, wydawało się że jest to banalna sprawa, jednak okazuje się, że nie.
Kupiłem SSD Toschiba Q300, zamontowałem, bios laptopa widzi dysk poprawnie odczytuje model,
formatowanie ok, dalej próba instalacji Ubuntu i problem..., w połowie instalacji nie można zapisać plików na dysku.
Instalowałem Ubuntu z pendrive'a, na innym komputerze tenże sam pendrive pozwolił na zainstalowanie całego systemu,
na laptopie nie.
Oddałem dysk do sklepu, kupiłem Plextora M6V, ta sama historia, z tą różnicą że udało mi się zainstalować Win7, ale co z tego
mnie potrzebny jest Linux, wycieczka do sklepu (Pan w sklepie dziwnie patrzy..) oddałem, w akcie desperacji wybrałem
najpodlejszy Crucial BX200 (w końcu laptop ma tylko SATAII) i tutaj nic nie udało się zainstalować, znów powrót do sklepu
(chyba przestaną mnie tam obsługiwać).
Grzecznie zainstalowałem wszystko na starym HDD i jest ok, Ktoś podpowiadał mi, że ostatnia deska ratunku to SSD
Samsunga, ale czy w to wierzyć?
Może ma Ktoś jakiś pomysł?