Autor Wątek: Maluję samoloty:)  (Przeczytany 23764 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DemoniX

• Gość
Odp: Maluję samoloty:)
« Odpowiedź #150 dnia: Lutego 22, 2007, 09:26:40 »
ściągnąłem brighta po 10 min szukania  :020: tylko coś mi nie chche chodzić ;] znajduje scieżke ale podobno nie ma takich plików do przeróbki  :015: a jest ich tam sporo w tym folderze :D

teraz mam pytanie, mam ściągniete Templata, maluje sobie po nim w Adobe photoshop zapisuje go, na 16 bitów (nie da sie niżej) wchodze w painta i zamieniam na 256kolorów... w tym momencie jakość spada 10 krotnie,pomiedzy kolorami nie ma ładnego przejścia... i jak mam teraz to zrobić zeby to wyglądało "normalniej" ? powiedzmy że skonczyłem malować i co teraz zrobić ?

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Lutego 22, 2007, 10:23:24 »
Ja mam Photoshop*a z Tym pluginem. Exportując jako BRIGHT skinek wychodzi w 256kolorach, faktem jest jednak że jakość spada - nie jest to widoczna od razu różnica ale jest.

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Lutego 22, 2007, 11:00:04 »
jeżeli mógłbyś to przyślij mi ten plugin na jopaw13@o2.pl byłbym bardzo wdzięczny, a jak nie możesz hmm to już nie wiem jak sobie poradzić ;/ czytałem poradnik jak sie obsługiwać brightem.. robie dokładnie to samo co tam pisze i nic nie wychodzi ;/

ostatecznie będe Ciebie bandyto musiał poprosić o zrobienie "skina akrobatycznego" do P-40E z 1941r. kolory jakie mają sie znajdować to Niebieski, biały, troszeczke czarnego i pare innych jeżeli bedzie potrzeba ;)

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Lutego 22, 2007, 11:15:42 »
Już nie moge niestety edytować postu ale chciałbym zawiadomić ze po długich szukaniach znalazłem ten pluginek, wszsytko zapisuje sie dobrze tak jak chcę tylko później zobacze czy skinki będą chodzić ;]

ps.szukałem od 10:40 xD

andrzej

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 29, 2007, 08:44:42 »
 Przepraszam, czy ta usługa jest dalej aktualna?
 Zarejestrowałem się na Twojej stronie, ale tam jest coś nie tak.
Mam zamówienie - takie nietypowe, ale bardzo pracochłonne. Chciałbym otrzymać skiny wszystkich samolotów japońskich ale z polskimi szachownicami. Malowanie pozostawić takie same jak w oryginale. Proszę napisać czy możliwa jest ta konfiguracja.

Pozdrawiam serdecznie Towariszcz Andrzej

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 29, 2007, 09:49:37 »
po co?
Przecież mozna wybrać dowolny samolot i ubrać go w szachownice zamiast czerwonego koła (zwanego tarczą strzelniczą).
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 29, 2007, 10:34:00 »
Przepraszam, czy ta usługa jest dalej aktualna?
 Zarejestrowałem się na Twojej stronie, ale tam jest coś nie tak.
Mam zamówienie - takie nietypowe, ale bardzo pracochłonne. Chciałbym otrzymać skiny wszystkich samolotów japońskich ale z polskimi szachownicami. Malowanie pozostawić takie same jak w oryginale. Proszę napisać czy możliwa jest ta konfiguracja.

Pozdrawiam serdecznie Towariszcz Andrzej

Jasne że można, ale nie w najbliższym czasie. Obecnie mam zawał roboty w skinowaniu, więc jeżeli Ci się nie spieszy to za 2 - 4tygodnie możesz się odezwać.

andrzej

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 30, 2007, 11:30:55 »
 Dobrze poczekam.
Zmienić można i owszem. Jednakże w mojej megakampanii walczymy o wolność z Sowietami oraz Aliantami Zachodnimi. Skoro to fikcja to wymyśliłem sobie, że naszym sojusznikiem będzie Japonia. Dlatego też latam przeciw Rosjanom na sprzęcie japońskim. W opcji niebiescy - czerwoni nie mogę ubrać Zera w szachownice, bo Polska jest "red" i tego nie połączę. To tytułem wyjaśnienia.

Pozdrawiam wszystkich Towariszcz Andrzej

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Lipca 23, 2009, 15:45:09 »
Poszukiwane skiny maszyn brytyjskich Hurricane.Spitfire wersji wszelakich z polskimi szachownicami,bez brytyjskich znaków rozpznawczych tylko szachownice.

STMARIO

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Lipca 23, 2009, 17:02:03 »
Jakich programów używacie do malowania  :011:

Ceslaus

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Lipca 29, 2009, 08:49:24 »
Czy ogłoszenie nadal aktualne?
Jeśli tak to chciałbym złożyć zamówienie na skiny dla Tomahawka Mk. IIa, który zamieniał by go w Dewoitine D.520

Kilka pomocy dla obywateli skinerów:

EDIT: Oczywiście jeżeli ktoś posiada inny pomysł na "zastępstwo" dla D.520 to owszem proszę informować, przez forum, Pw lub na pocztę elektroniczną: piotr.warrior@gmail.com