@Noe:
Coś mnie się zdaje, że mylisz dwie rzeczy: "IL-2 Air Racing" - wyścigi już istniejące, ze stałym dedykowanym serwerem, których, jak mniemam, kiedyś spróbowałeś (nawiasem mówiąc: służę uprzejmie i w tym temacie, ale nie w tym wątku), z tym, co próbujemy urodzić tutaj. Te pierwsze zbliżone są ideologicznie do wyścigów organizowanych w Reno ("Google Twoim przyjacielem"), te drugie - do imprez znanych pod nazwą "Red Bull Air Race" (o czym zresztą napisałem już w jednym z pierwszych postów w tym temacie). W obu tematach służę pomocą (dowódcy się nie odmawia, chłe, chłe...), ale skupmy się na jednym.
I dziękuję za słowa uznania.
@Kelso:
Mapka jest udostępniona, link do niej znajduje się w jednym z moich wcześniejszych postów. Dla przypomnienia zamieszczam go jeszcze raz
TUTAJ. W pliku, który kryje się pod tym linkiem, znajduje się trasa, oraz instrukcja jej oblotu (obrazkowa). Dodatkowo wymagany opis słowny znajduje się tutaj:
- bramki nr 1, 3, 4 i 10 pokonujemy w pozycji "nożowej" - bramki specjalnie oznakowane białym płótnem i ogniskami;
- figury nr 6 i 8 to odpowiednio pełna beczka i pół beczki w pionie w górę (kierunek obrotu dowolny);
- figura nr 9 to przyziemienie - musi nastąpić w części lotniska pomiędzy linią czerwoną a linią startu.
Co do zasad: szczegóły nie są jeszcze ustalone. Generalnie: "Be Fast, Fly Low", czyli: bramki przelatujemy poniżej wierzchołków latarni (umówmy się może, że to kadłub samolotu musi przejść poniżej szczytów), między bramkami wysokość dowolna, ale oczywiście im bardziej zmieniamy wysokość, tym bardziej tracimy czas i prędkość. Wygrywa ten, kto najszybciej przeleci trasę. Ze względów bezpieczeństwa trasę oblatujemy pojedyńczo!
@cała reszta:
Nadal czekam na kontakt. Moje GG jest gdzieś w tym wątku, a poza tym również w moim profilu. Miłej zabawy!