Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 71779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #645 dnia: Października 18, 2019, 20:49:56 »
https://www.youtube.com/watch?v=lgv9VcsyeUE

Dobre podsumowanie tegorocznego sezonu Williamsa... :D

PS. Ale się ten wątek zakurzył. ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #646 dnia: Października 18, 2019, 22:33:58 »
Wszystko się kiedyś musi zakurzyć. :) Moje zainteresowanie F1 skończyło się dawno temu, kiedy walczyły ze sobą zespoły McLaren, Ferrari, Tyrell, Benetton, Williams i Lotus... a jeździli Senna i Prost.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #647 dnia: Października 19, 2019, 06:26:06 »
Dzisiejsza F1 jest zdominowana przez Mercedesa. W zeszły weekend w Japonii, zabezpieczyli kolejny tytuł konstruktorów. To już 6 mistrzostwo z rzędu... Zrobiło się po prostu nudno i przewidywalnie. A Williams to szkoda gadać. Jak wycofują samochód z rywalizacji po to żeby oszczędzać części to musi być na prawdę słabo w tym zespole. Zobaczymy co przyniesie sezon 2021. Podobno mają być duże zmiany.

« Odpowiedź #648 dnia: Października 22, 2019, 08:43:45 »
Nadzieja w sezonie 2021 i dużych zmianach w przepisach, konstrukcji bolidów, nowych oponach 18".
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #649 dnia: Października 22, 2019, 12:08:00 »
Wszystko się kiedyś musi zakurzyć. :) Moje zainteresowanie F1 skończyło się dawno temu, kiedy walczyły ze sobą zespoły McLaren, Ferrari, Tyrell, Benetton, Williams i Lotus... a jeździli Senna i Prost.
Kurde, co z Tobą Sorbifer? Sport Cię nie pociąga, gry wkurzają, aż się boję zapytać jako faceta do czego jeszcze straciłeś pociąg ;-). Chyba starzejesz się.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #650 dnia: Października 22, 2019, 13:26:32 »
Powiem Ci Rutkov, że ostatnio miałem okazję rozmawiać z W. Kozakiewiczem i jak on naopowiadał mi jak to wyglądało i wygląda od kuchni to dochodzę do wniosku, że oglądanie sportu (zwłaszcza tego z samej góry świecznika) mija się kompletnie z cele. Oszustwo na oszustwie oszustwem pogania. Piłka kopana, F1, WRC, kolarstwo, boks, tam gdzie jest spora kasa do wyrwania to już ma niewiele wspólnego ze sportem. Nawet w lekkoatletyce, gdzie ponoć to była taka ostoja dla sportu.

Osobiście jeszcze tkwię przy serii wyścigów długodystansowych, Dakar już pożegnałem, ale nawet tutaj robi się już nudno, bo bez budżetu małego kraju za wiele tam nie zwalczysz, no i jest jeszcze czynnik amatorski i losowy (zwłaszcza w LeMans24).

Takiego "cięcia" i emocji jak w DTM na początku lat 90., czy w WRC przed 2000 rokiem to już chyba nigdy nie będzie :(. No ale każdy lubi to co lubi i należy jego gust uszanować ;) 8).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #651 dnia: Października 23, 2019, 13:05:57 »
MotoGP jeszcze daje radę, chociaż w tym sezonie Márquez używa kodów i opony są bardziej wytrzymałe więc emocji jest mniej niż sezon czy dwa temu.
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #652 dnia: Października 23, 2019, 14:29:32 »
A ja po 18 latach oglądania F1 w TV, wreszcie pojechałem na wyścig na Hockenheim. Trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno, zwiedziłem pit stopy, zdobyłem kilka autografów (w tym Kubicy), przejechałem autobusem po torze, zobaczyłem syna Schumachera w bolidzie ojca z roku 2004 (ach ten dźwięk...). Wisienką na torcie był wyścig częściowo w deszczu - chyba top 3 wyścigów jakie kiedykolwiek widziałem.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb