Autor Wątek: Evo - problem ze skrzypieniem  (Przeczytany 8435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Evo - problem ze skrzypieniem
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 03, 2007, 08:15:18 »
Proszę nie mieszać w temacie - smar silikonowo-teflonowy to nie to samo co smar teflonowy !!!  :021:

Jeśli smary są rzeczywiście inne to jaki lepiej użyć: smar silikonowo-teflonowy czy smar teflonowy ?

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 08, 2008, 23:11:58 »

Czy ktoś z was może doradzi co będzie lepsze?
Ten z lewej to oliwa silikonowa w sprayu, kupiłem z myślą o uszczelkach drzwi do mojego "fałweja". Środek smarujący do elementów z tworzyw sztucznych, nie ropuszczalny w wodzie. Smaruje łożyska i przekładnie z tworzyw sztucznych. Środek adhezyjny, chroni uszczelki samochodowe przed przymarzaniem. Zabezpiecza klemy akumulatora przed korozją.

Ten z prawej to olej do mechaniki precyzyjnej, kupiłem w sklepie sportowym do oliwienia łańcucha w rowerze.

Który z nich bardziej polecielibyście do joysticka x52?

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 08, 2008, 23:35:32 »
Ja w x45 przetestowałem olej maszynowy, bardzo płynny i mocno penetrujący (nie polecam, bardzo kiepsko zadziałał, chyba do plastikowych elementów się nie nadaje) oraz zwyczajną wazelinę techniczną (konsystencja smaru, nie oleju) - działa wyśmienicie i niczego innego już nie używam. Joy pracuje superpłynnie, smarowanie raz na 1 - 1,5 miesiąca w zależności od częstotliwości lotów.

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 09, 2008, 04:54:24 »
Ja też jadę na wazelinie... :004: Tyle że w Evo. Mam jeszcze cały słoik 200ml. Starczy do emerytury, mojej lub joystika  :021:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 09, 2008, 09:56:18 »
Który z nich bardziej polecielibyście do joysticka x52?
Ogólnie olejów bym nie polecał, ale jak już wybierać z tych dwóch to oczywiście ten spray silikonowy.

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 09, 2008, 10:42:58 »
Ja w Sidewinderze ff 2 używam tego : http://sklep.parsek.pl/product_info.php?products_id=93
Na kołysce i na zębatkach, nie schnie chodzi pięknie i nie trzeszczy  :020:
Powinni to mieć w każdym serwisie drukarek/kopiarek/xero

« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:43:46 »
Do X52 zdecydowanie to samo co poleca Combatdude  :010: , a próbowałem chyba naprawdę wszystkiego włącznie z suchym smarem teflonowym jaki poleca serwis saitka / gówno wiedzą  :021: /. Pojemniczek ze smarem malutki,tani ,powszchnie dostępny nawet w detalu ...i przeżyje joya  :001:
Spokój cechuje Mistrza.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 09, 2008, 18:05:34 »
Kurde, Sun - miałeś racje żeby tego po prawej nie używać. Zresztą ten silikol nie wiele pomógł więc spróbowałem drugiego i teraz trzeba użyć dwóch rąk żeby ruszyło  :020:
Dzisiaj będę go rozkręcał aby to wytrzeć. Dzięki panowie za odpowiedzi.

« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 26, 2010, 11:57:31 »
Evo stał sobie w pudełeczku na strychu nieużywany tak... z 2 lata. Drążek ma olbrzymie opory przy ruchu. Pytanie: czy znajdę gdzieś taką instrukcję dla totalnych noobów jak rozebrać tego joya na części pierwsze i później złożyć go do kupy? Z naciskiem na to drugie. :D

Druga sprawa:

Ja w Sidewinderze ff 2 używam tego : http://sklep.parsek.pl/product_info.php?products_id=93
Na kołysce i na zębatkach, nie schnie chodzi pięknie i nie trzeszczy  :020:
Powinni to mieć w każdym serwisie drukarek/kopiarek/xero

Link nie działa. Ktoś pamięta o co chodziło?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 26, 2010, 13:19:41 »
Taka może być?

http://www.saitek.ru/other/evo/

Przetłumaczona na ENG.

Do przesmarowania użyj smaru silikonowego lub miedzianego i będzie poślizg łapał jak złoto ;). W miarę możliwości usuń stary smar.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 26, 2010, 16:22:11 »
Taka może być?

Zawsze coś. Dzięki za rady. :)