Na najwyższym poziomie organizacyjnym , historycznym i klimatycznym można bawić się tak:
http://www.youtube.com/user/arma2acplcsc
Ja bardzo chętny jestem do zorganizowanej gry... niestety net mi nie pozwala (Wimax, to pingi minimum 100ms).
Co do filmiku, który wrzuciłeś, fajnie, że tylu chłopa naraz gra i się dogaduje, ale to jest to co zauważyłem wcześniej w filmikach z CFOG i kompletnie mnie nie kręci, tzn. dowodzą ludzie, dla których podjęcie decyzji to jakiś giga mega problem i zajmuje im to masakrycznie dużo czasu. Dowodzą tylko dlatego, że albo grają już w tę grę bardzo długo, albo są twórcami jakiejś tam jednostki.
Taka sama sytuacja miała miejsce kiedy bawiłem się w ASG. Trafiłem do ekipy, gdzie jej założyciel koniecznie chciał dowodzić i wdrażać w życie książkową taktykę z książek, bez modyfikacji. Gówno z tego wyszło, a jego dowodzenie zabijało całą zabawę - dowodzenie bez inicjatywy. W tym filmiku podobnie, mam wrażenie, że ten gość który dowodzi całą operacją, nie jest w stanie objąć umysłem

wszystkiego co się dzieje i przekalkulowanie tego zajmuje mu maaaasę czasu. Dobrze, że to coop, bo w walce z ludźmi cała ta kolumna hummerów już by poszła do piachu.
A nie wiecie czasem, czy jakiś nowy VB się szykuje, bo tam poziom dowodzenia mi się strasznie podobał, szybko sprawnie, bez pier...lenia.