Demo też zrobiło na mnie wrażenie. Choć płynnie śmiga tylko na średnio-niskich detalach.
Wizualnie - uczta (zwłaszcza realistyczne oddanie światła, pory dnia, cienie). Niesamowite "czucie" postaci, chodzi mi o poruszanie, rozmycie w ruchu itp. Wleczenie rannych, udzielanie pomocy pod ostrzałem, zwijanie się z bólu czekając na medyka, 2 kule w czoło od przebiegającego obok wroga (dobrze, że tu polityczną poprawność mają w d****) - miód, orzeszki. Super efekty jeśli chodzi o wybuchy, dym, etc. W sumie tylko jedna misja regularnej kampanii, ale widać, że jakieś życie tchnięto w tą grę - komunikaty, rozmowy, dobre teksty z wulgaryzmami

. Nie jest tak sterylnie jak w ArmA I. Choć ciężko powiedzieć, czy będzie można odczuć klimat wojny tak jak w OFP.
No nie?
Zawiodłem się trochę na:
- szczegóły - dziwaczne wchodzenie po drabinie, nieruchome ręce na kierownicy - mogliby już to już zrobić porządnie, ile można? Także szkoda, że nie można się rzucać na ziemię pod ostrzałem z rozpędu (choćby w Americas Army 3 naciśnięcie "crouch" w biegu to sama przyjemność

)
- tylko jeden model postaci Marines? (z drobnymi zmianami w szczegółach jak położenie gogli itp.) - choćby po wybraniu snajpera byłoby miło mieć jakiegoś żołdaka w guille czy coś (choć może nie ma w demie)
- skoro gra ma znaczek M to chciałbym, żeby facet w którego kierunku poślę pocisk kalibru większego kalibru wyglądał odpowiednio po trafieniu
Aha, mini wiatraczki w Mi-8 miażdżą suty. Model lotu śmigłowców - jeśli o mnie chodzi to w sam raz jak na taką grę, chyba bez zmian w stosunku do tego z wcześniejszej części?
Mam nadzieję, że OFP2 podniesie rękawicę.