Autor Wątek: Armed Assault (ARMA i ARMA 2)  (Przeczytany 95428 razy)

zochu

• Gość
Odp: Armed Assault
« Odpowiedź #315 dnia: Lipca 08, 2009, 16:15:52 »
Z tego co czytałem, to gra ma największe wymagania w stosunku do procesora i zastosowanie i7 nie jest tutaj wcale przesadą.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #316 dnia: Lipca 09, 2009, 06:22:31 »
Za tą cenę biorę w ciemno... choć mi procek niedomaga.:)
Tłukę w to już tydzień i jeszcze mi się nie znudziło.....
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #317 dnia: Lipca 22, 2009, 00:09:46 »
Jeśli ktoś lubi testowanie systemu pod dany tytuł to pod ARMA II polecam ten wątek - http://forums.bistudio.com/showthread.php?t=73610

U mnie na zalecanych ustawieniach:
Texture Detail - Normal
Anisotropic Filtering - Normal
Terrain Detail - Normal
Objects Detail - Normal
Shadow Detail - Normal
PostProcess Effects- Low
Resolution - 1680 x 1050

Na sprzęcie: x2 5000+@3Ghz, 9600GT@775/1900, 4GB ram mam coś takiego:

Jak widać szału nie robię  :118:, tym bardziej, że podobno właściwa i komfortowa rozgrywka zaczyna się od ~4000pkt.
Makabreska...

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #318 dnia: Lipca 25, 2009, 23:06:25 »
Mam prośbę do osób które już zapoznały się bliżej z tym tytułem. Właśnie zassałem demo i mam nieprzyjemny efekt "mouse laga" (tzn. ruchy celownika podążają za ruchami myszy z lekkim opóźnieniem, które utrudnia znacząco celowanie i w ogóle ssie na całej linii). W celu ustalenia co jest przyczyną laga zjechałem z ustawieniami do absolutnego minimum (800x600, wszystko co się da wyłączone lub ustawione na B.Nisko). Efekt laga zmniejszył się (zwłaszcza po wyłączeniu postefektów) ale nie zniknął całkowicie. W tej postaci gra jest dla mnie niegrywalna. Proszę o odpowiedź na pytanie - czy ten typ tak ma, czy jest to wina słabego sprzętu, czy może jeszcze coś innego.

Mój sprzęt: C2D E6750 3,2GHz
GF 8800 GTS 640Mb
    4 Gb RAM
    Win XP

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #319 dnia: Lipca 26, 2009, 14:34:12 »
To jest 'element symulacji'. Tak jest i tak ma być  :004:
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #320 dnia: Lipca 26, 2009, 15:42:10 »
IMHO to przegięcie, do tej pory tego typu efekt spotykałem jeśli mój komp był zbyt słaby aby pociągnąć jakąś grę. W pierwszej części ARMA nie było tego efektu. Mam nadzieję że pojawi się jakiś fix na to (podobnie, jak na telepanie się obrazu, niedobrze się od tego robi po pewnym czasie). Jest granica pomiędzy dążeniem do realizmu, a sztucznym utrudnianiem rozgrywki, które i tak nie jest w stanie oddać efektu znanego z reala. Póki co wstrzymam się z zakupem.

« Odpowiedź #321 dnia: Lipca 26, 2009, 20:28:26 »
Jest cos takiego jak Flat mouse czy cos podobnego.Powinno pomoc.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #322 dnia: Lipca 26, 2009, 21:06:50 »
Jest cos takiego jak Flat mouse czy cos podobnego.Powinno pomoc.
To opcja w grze, czy jakiś zewnętrzny program? Neczego podobnego nie znalazłem, jest tylko ustawienie "martwej strefy celowania" ale redukcja do minimum nie usuwa efektu laga. Google też niewiele pomógł. Mógłbyś doprecyzować co miałeś na myśli i gdzie tego szukać?

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #323 dnia: Sierpnia 09, 2009, 11:33:50 »
Melduję, iż w empiku dostępna jest już ARMA II. Koszt jedyne 69,90.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #324 dnia: Sierpnia 10, 2009, 17:29:07 »
Niech ktoś z dobrym kompem napisze jak ma się ARMA2 do wydajności, za miesiąc kupuje nowego sprzęta pod ARMA2 i chciałbym wiedzieć co kupić. Wiem ze czym lepszy procesor tym lepiej, pamiec 4gb wystarcza spokojnie czy kupić 6 lub 8(zależy mi aby dystans widzenia był jak największy w ARMA1 miałem coś kolo 1km i przyznam ze przy lataniu śmigłowcem to jest lipa). Jaka karta grafiki myślałem nad gf9800 1gb, może konieczne jest coś nowszego do przyjemnej gry? Monitor mam 22 cali panorama wiec myśle o rozdzielczości 1680 na 1050 jakby sie dało:) Dzięki za odpowiedzi :001:

« Odpowiedź #325 dnia: Sierpnia 10, 2009, 20:56:51 »
Powiem tak.GTX 9800 i 4gb max widocznosc..hmm cienko to widze na tej rozdzialce.Za 2 tyg moge ci sprawdzic i powiem co i jak z wydajnoscia.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #326 dnia: Sierpnia 11, 2009, 05:16:03 »
Dzięki jak będziesz miał czas i chęci to sprawdź, co do wymagań to naczytałem się sporo i jedyne czego nie wiem to właśnie jak jest z tą odległością widzenia (na tym mi zależy najbardziej grafa może być na medium :004:) na dzień dzisiejszy plany co do kompa są takie Q9400(2,66) lub phenom2 x4 945(3.0), 4gb ram(może być więcej jeśli to pozytywnie wpłynie na widoczność) i gf9800 lub GTS250. Niewiem czy kupić Intela czy AMD, w testach Q9400 jest minimalnie szybszy od X4 ale X4 ma jednak 3.0 giga na rdzeń.

« Odpowiedź #327 dnia: Sierpnia 11, 2009, 07:47:36 »
To zalezy czy bedziesz podkrecal.Ale jak nie wiesz co kupic to zapraszam do dzialu Hardware-chlopaki doradza ;)

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #328 dnia: Sierpnia 12, 2009, 15:05:19 »
Osoba odpowiedzialna za składanie instrukcji powinna się zastanowić nad sobą. Dodatkowo każda książka, którą weźmie do ręki, powinna mieć taki sam układ stron.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #329 dnia: Sierpnia 13, 2009, 14:00:22 »
Czy osoby, które już zakupiły mogą podzielić się wrażeniami? Cena niby przystępna, ale gdzieś naczytałem, że gra mocno zabugowana...