Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232437 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1245 dnia: Marca 21, 2011, 14:37:00 »
@Ranwers - Wiem ;)

Liczyłem swego czasu (jak byłem jeszcze młody i naiwny), że CoD połączy obie te rzeczy - że to będzie taki DCS w czasach Drugiej Wojny ;)

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1246 dnia: Marca 21, 2011, 14:38:29 »
W jednej grze się napier.. strzela, w innej robi check listę...  :003:
Mozna wybierać co kto lubi.
A w jeszcze innych robi się chcecklistę przez 20 minut po to by mogli w nas ponap... :D i własnie niestety na taką gre trafiłem lol

Czy mkII był odpalany pironabojem ? Bo z filmiku własnie to wynika.

Liczyłem swego czasu (jak byłem jeszcze młody i naiwny), że CoD połączy obie te rzeczy - że to będzie taki DCS w czasach Drugiej Wojny ;)

Oj ja też ,z każdym kolejnym putchem do FB coraz mocniej, aż w końcu obraziłem sie jakoś w okkolicach T34 vs Tiger :D i polazłem do panzerwaffe

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1247 dnia: Marca 21, 2011, 14:44:10 »
Tak, posiadał rozrusznik Coffmana

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1248 dnia: Marca 21, 2011, 14:45:03 »
Czy mkII był odpalany pironabojem ? Bo z filmiku własnie to wynika.
Tak - tym się zewnętrznie różni od jedynki - mały bąbel przy śmigle.

Edit: Sun ma szybszy net  :121:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1249 dnia: Marca 21, 2011, 14:49:47 »
Czyli po zgaśnięciu silnika nie będzie możliwości odpalenia go już :D
Zniewiadomych przyczyn w sturmoviku jedynie I-16 był poprawnie wymodelowany pod tym względem , z czego zrobiono zresztą wielkie halo w readm i do putcha.
Ale żeby nie było że Olo zrobił coś na 100% :P dzwięk silnika w iszaku przypomina... niewiadomo co. Jednocylindrowy silnik parowy, o to włąsnie przypomina. To chyba najbardziej odbiegający od rzeczywistości dzwięk w całej serii, z ciekawości kiedys znalazłem sobie dzwięk iszaka, i był to najnormalniejszy na świecie dzwięk średnioobrotowego silnika lotniczego.

Pokażcie mi jakikolwiek niemiecki samolot z pierwszej linii, poza Klemmem, Storchem i 262, który dałoby się odpalić w powietrzu ponownie w ,poza przypadkiem zgaśnięcia przy naprawde dużej prędkości i ze sporym zapasem wysokości, tak by opływ dał radę zakręcić wałem przez śmigło.

No chyba że uberprzebiegły nazista zabrał ze sobą dwóch mechaników i kawałek 15 mm pręta wygiętego w charakterystyczny sposób, doskonale znany wielbicielom Warszaw, Zaporożców i wczesnych Wołg :D

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1250 dnia: Marca 21, 2011, 14:51:57 »
Masz do dyspozycji trzy ładunki :)

(o ile pamiętałeś przed lotem by je uzupełnić)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1251 dnia: Marca 21, 2011, 15:02:59 »
To naprawdę niegłupi zabieg, bardzo poprawiający odbiór. Dzwięk główny , buczenie silnika, to żywcem stary engine dzwiękowy.

Ale o którym filmie piszesz, bo ten zalinkowany przez Empecka to z FSX, a engine dźwiękowy jest całkiem nowy. Niedawno napisany :021:

Ciekawe jak to nagrali , bo do zrobienia tego musieli jakoś napędzać nie pracujący silnik. Obstawiam na mikrofon gdzieś w okolicach głowicy, dużą górkę , i jazdę z wyłączonym zapłonem , zapewne Olowym Cherokee :D

Ojj, a kto powiedział, że żeby brzmiało jak real musi być nagrywane w realu. Z wiarygodnego źródła wiem, że na przykład dźwięki niektórych przełączników w kokpicie pochodzą z programatora pralki automatycznej.

Pokażcie mi jakikolwiek niemiecki samolot z pierwszej linii, poza Klemmem, Storchem i 262, który dałoby się odpalić w powietrzu ponownie w ,poza przypadkiem zgaśnięcia przy naprawde dużej prędkości i ze sporym zapasem wysokości, tak by opływ dał radę zakręcić wałem przez śmigło.

Wydaje mi się, że airstart nie był jakoś specjalnie trudny, pod warunkiem oczywiście posiadania odpowiedniego zapasu wysokości. Oraz braku dodatkowego balastu w cylindrach w postaci kilku naboi 0.50 cal.
Ale tutaj mogę się mylić.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1252 dnia: Marca 21, 2011, 16:14:22 »
Ojj, a kto powiedział, że żeby brzmiało jak real musi być nagrywane w realu. Z wiarygodnego źródła wiem, że na przykład dźwięki niektórych przełączników w kokpicie pochodzą z programatora pralki automatycznej.

Z tego względu iż niewiele urządzeń gospodarstwa domowego konstrukcją, działaniem i brzmieniem przypomina rozrząd silnika typu DOHC. Mówię to z całkowita odpowiedzialnością człowieka któremu raz zdarzyło się poskładać wspomniany powyżej gerat , tyle że ze 180 stopniowym wyprzedzeniem, i gdyby nie fakt iż genialni włoscy inzynierowie zaprojektowali silnik w układzie bezkolizyjnym, zapewne będąc smiadomymi trwałości włoskich produktów :D , byłbym również autorem najbardziej spektakularnego wydarzenia garażowego od trzech pokoleń w mojej rodzinie :D

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #1253 dnia: Marca 22, 2011, 01:20:07 »
Mejer ustawił rozrząd... :karpik  Mejer, kocham Cię. Zawsze Cię kochałem!

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #1254 dnia: Marca 22, 2011, 10:57:49 »
Ponury, nie namawiaj Szmajsa do rozrządu... Tzn rządu, czy nierządu.. Mniejsza o to.
To chyba najbardziej odbiegający od rzeczywistości dzwięk w całej serii, z ciekawości kiedys znalazłem sobie dzwięk iszaka, i był to najnormalniejszy na świecie dzwięk średnioobrotowego silnika lotniczego.
M-62 i M-63 napędzający końcowe wersje Iszaków wciąż terkoczą nad naszymi głowami...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1256 dnia: Marca 22, 2011, 16:42:12 »
Faktycznie te mietki czyste jak umysł studenta na 4 roku....
Powiedźcie mi dlaczego ja mam tak przykre wrażenie, że grafa jest może ciut lepsza niż to co w iłka ver. 1.2 :((( Po prostu nie mogę patrzeć na linię brzegową wyciętą jakby z papieru i rzuconą "na wodę". Beznadzieja.
Z tego po prostu wieje nudą.... :(

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1257 dnia: Marca 22, 2011, 17:14:02 »
Wiesz ta mapa to chyba specjalna do Mulit, w iłku też były takie twory, z tym, że jesteśmy obecnie prawie 10 lat po jego premierze.... heh.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1258 dnia: Marca 22, 2011, 17:37:36 »
Otóż to. Grafika może nie najważniejsza (chociaż przecież wszyscy tu gramy dla grafy :021:) ale jednak miałem nadzieję, że ta nowa produkcja będzie wyglądała po ludzku. Niestety - grafa jest zwyczajnie średnia jak na możliwości dzisiejszego nawet sprzętu. Wygląda to dla mnie po prostu smutno.

empeck

• Gość