Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222501 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 26, 2007, 00:23:51 »
WATER...

uber ;)

Choć chmurki mi się bardzo podobają...

Ciekawe, czy zarządzanie silnikiem będzie dalej ograniczone do wciśnięcia I na lotnisku  :005:, a wszystkie samoloty będą latać tak samo...

Czy tylko mi się wydaje, że niedługo zobaczymy kolejne tytuły z serii SoW:XXX? No i oczywiście wszystkie będzie trzeba mieć, by zostać 'kompatybilnym' :P

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 26, 2007, 00:53:19 »
Czyli tak w ogóle to co ten sim ma mieć czego od 5-7 lat nie mają inne symulatory ? Bo to wszystko już widziałem... do tego na swoim małej mocy blaszaku.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 26, 2007, 01:24:48 »
Paleta kolorów terenu jest identyczna z "B-17 Mighty Eight":) Ale w sumie dobrze dobierają, na bazie angielskich pól. ;) Tylko myślałem, że stać ich na więcej odnośnie tekstur gleby. Woda z dużego altu to też jak z PFa, tylko te chmury nowe i "real weather system" (pewnie z Jeppesena pobierać będzie "migawki" :118:)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwca 26, 2007, 08:47:27 »
Możliwe, że gleba się zmieni, bo filmik ma już trochę czasu i podobno nie był jeszcze robiony na silniku boba tylko iłka, czy jakoś tak. :P A w jednym wywiadzie, jeżeli dobrze zrozumiałem, to Olo mówił że daje Su-26, bo gracze Go o to prosili... :o
"-Why did you decide to include the Su-26 aerobatic plane in BoB?"
 -Because it is a request of many users. The other one purpose – still secret."

Poprośmy Go o lepszy model lotu. :021:

P.S. Jeżeli ktoś chce poczytać resztę, to klikać tam gdzie jest o SOW. http://www.simhq.com/_recent/recent.html
ZenoPL

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 26, 2007, 11:43:10 »
Wspaniałomyślny jest, ale jak go przez 4 lata o inne rzeczy gracze prosili to się nie dało...be sure [;
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 26, 2007, 20:38:12 »
Przeczytajcie ten wywiad z Olegiem . JA angielskiego za mocno nie rozumieć , w każdym razie mam silnie mieszane uczucia. Najlepsza jest jego odpowiedź , kiedy zapytano go czy dźwięki Daimlera BEnz-a będa się różnić od MErlina :D.
Znaczy się jak komuś się nie podobają obecne w FB to niech sobie zmieni kartę dźwiękową na lepszą.  :021:. Ten Olo mnie kiedyś wykończy ze śmiechu.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 26, 2007, 21:57:57 »
Jak to wyjdzie i ktoś będzie to testował to polecam zażyć do tego paczkę „Relanium 5” na uspokojenie alb parę browarów trzasnąć i się nie stresować.

Zresztą moim zdaniem to na 99% będzie na silniku Il-2 bo przecież po co się przemęczać no i już tyle się zrobiło wiec  be sure you logi is wrong lol

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 26, 2007, 23:16:56 »
Zresztą moim zdaniem to na 99% będzie na silniku Il-2 bo przecież po co się przemęczać no i już tyle się zrobiło wiec  be sure you logi is wrong lol
Czyżby kolega Pogo nie wierzył w takie rzeczy?:
"In B&Z tactic and in experience of German pilots in the beginning of Battle." :D
"Will clouds now affect AI behavior?
 Yes."
"Simply graphics is completely new.  We use new 3D engine."
I oczywiście super, hiper realistyczny model zniszczeń.  :021:

Mam nadzieję, że Olo nie jest w stanie kłamać nam w żywe oczy. A jeśli zrobi to co powiedział, to na pewno nie będzie to gorsze od FB, a może nawet lepsze.

Tylko mam mieszane uczucia co do tego:
"I can’t tell you all technical changes. I would say that you will not need to change your experience in general. Just in details. But it doesn’t means that the code will be the same."
Ciekawe co rozumie przez te drobne zmiany..Spitfire'a odwalającego kobrę Pugaczowa? :D
ZenoPL

Offline Rolam

« Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 27, 2007, 00:46:13 »
Q: Will we have sounds distinguishable by engine type? Will a Daimler Benz sound different to a Merlin?

A: Yes. And if you can’t hear such differences in Il-2 series then please try to get more better quality sound card and speaker system.

Danke schon, auf wiedersehen....

to znaczy że X-fi +5.1 logitecha mam do kosza wrzucić?
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 27, 2007, 11:52:10 »
Ejże... no co Wy?

Przecież Spit i Bf109 brzmią w IŁku zupełnie inaczej... przynajmniej tak było, gdyż jeszcze latałem :P
Tylko, że to pytanie jest idiotycznie zadane - co mi po tym, że Spit i Messer będą inaczej brzmieć skoro pozostałe samoloty nie będą... a poza tym i tak wszystko będzie brzmiało jak ekspres do kawy.

Pozdrawiam

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 27, 2007, 12:25:02 »
Wyskoczę teraz jak łuska z lugera i rzepka z kolana:

Znaczy ja nie zabardzo rozumiem sens robienia kolejnego drugowojennego sima nad GB z samolotami, na które w iłku już nawet patrzeć mi się nie chce. Dlaczego nikt nie weźmie się za temat Korei gdzie pobratymcy Ola też sobie nieźle radzili? Albo jakiś dedykowany sim typu "B17 Mighty Eight 3"?

Ja wiem, to są pytania, na które nie oczekuję odpowiedzi, ponieważ te odpowiedzi znam.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 27, 2007, 14:11:26 »
Q: Will we have sounds distinguishable by engine type? Will a Daimler Benz sound different to a Merlin?
Na głupie pytanie głupia odpowiedź, powinien zapytać czy będzie się różnić dźwięk bf-a od foki bo te są na razie identyczne, nawet lavoczkiny od 5 wzwyż brzmią tak samo.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 27, 2007, 15:09:33 »
Przecież się zapytał. Pytanie brzmi: Czy dźwięki będą zróżnicowane dla różnych typów silników?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 27, 2007, 15:15:47 »
Powinien się zapytać: "Olosławie, zzy w końcu użyjecie oryginalnych nagrań silników, czy nadal będziecie emulować?"  :020:

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 27, 2007, 18:27:37 »
Powinien się zapytać: "Olosławie, zzy w końcu użyjecie oryginalnych nagrań silników, czy nadal będziecie emulować?"  :020:
Właśnie tak :)

No cóż... ale nie każdy ma do czynienia na codzień z Olegiem i jemu podobnymi, by wiedzieć jak mu zadawać pytania, aby uzyskać normalną i merytoryczną odpowiedź zamiast ruskiej wymówki. Przepraszam za określenie, ale tak to mi się nieodzownie kojarzy.

Pozdrawiam