Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 233114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #300 dnia: Czerwca 17, 2008, 12:45:47 »
Na forum 1C pojawił się link z tekstem stworzonym na podstawie wypowiedzi Maddoxa. Niestety nie wiem, które z tych wypowiedzi są z jakiego okresu.
http://www.freewebs.com/heinkill/stormofwarnews.htm
Już sobie wyobrażam grę online z działkami przeciwlotniczymi. :D

Spójrzcie także na wieści z Marca:
"Full engine startup and management routines will be modelled."  :118:
Nie jestem najlepszy w tłumaczeniu, więc napiszę tylko, że uruchomienie silnika będzie bardziej skomplikowane. Mam nadzieję, że to prawda.  :121:

P.S. Mam nadzieję, że wszystkie te dane to nie jest jakaś wolna twórczość twórcy tej strony. xD
ZenoPL

« Odpowiedź #301 dnia: Czerwca 17, 2008, 17:19:58 »
A mnie zaciekawił też ten fragment:

But our first target after the release of BoB is to release end user tools that will allow them to incorporate new planes, ground vehicles, ships etc in the sim.

Jeśli dobrze zrozumiałem zaraz po wypuszczeniu BoBa, Olo chce udostępnić zestaw narzędzi umożliwiający dodawanie nowych samolotów, pojazdów, okrętów i innego żelastwa. Dalej powołują się na sukces MS FS i dodatków do niego. Domyślam się że niekoniecznie udostępnione to będzie ot tak wszystkim i za darmo, niemniej jak dla mnie brzmi to ciekawie. Chociaż z drugiej strony... "plejable" pelotki, później "plejable" ground vehicles i powoli to zacznie zmierzać w stronę BF1942. Ale to tylko moje dywagacje.
Swoją drogą zastanawiam się czy opóźniająca się premiera BoBa ma związek z pojawieniem się Viśty i DX10. Czy ktoś znający się na temacie mógłby mię oświecić?
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #302 dnia: Czerwca 17, 2008, 17:59:06 »
Nie jestem najlepszy w tłumaczeniu, więc napiszę tylko, że uruchomienie silnika będzie bardziej skomplikowane. Mam nadzieję, że to prawda.

Niech dadzą jeszcze pełne czeklisty ze skanami instrukcji eksploatacyjnych  i komunikację z wierzą(wieżą), jak w FS Jak chcę sobie po uruchamiać(pouruchamiać) Emila, to zwracam się w kierunku tego od Shockwave. Suma sumarum - było by miło, ale czy to nie nadmiar dobroci? No tak.. to przecież Olo  :D

Jeśli dobrze zrozumiałem zaraz po wypuszczeniu BoBa, Olo chce udostępnić zestaw narzędzi umożliwiający dodawanie nowych samolotów, pojazdów, okrętów i innego żelastwa.

Niech da jeszcze kod źródłowy i narzędzia deweloperskie (no i telefon swojej żony też :D) A tak całościowo, to chyba normalny trend nakręcający koniunkturę przy minimalnych kosztach własnych. Jeżeli ma dawać kolejne "peszki"  to niech lepiej tak będzie, ale na HLu się pozmienia oj pozmienia <chlip>
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2008, 18:35:45 wysłana przez Kos »
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

« Odpowiedź #303 dnia: Czerwca 18, 2008, 10:01:58 »
Wreszcie AAA osiągnęło swój cel priorytetowy. Olo zmądrzał.
Możecie się ze mną nie zgadzać, ale ja jestem przekonany, że to złamanie kodu i wszystko to co zdarzyło się później wpłynęło na zmianę jego strategii.
Olo postąpił zgodnie ze starą maksymą:

"Jeżeli nie możesz pokonać wroga to się do niego przyłącz."   :021:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #304 dnia: Czerwca 18, 2008, 10:06:13 »
Chwileczkę, a czy to przypadkiem nie jest wyciągnięte z jego wypowiedzi sprzed dwóch lat ?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #305 dnia: Czerwca 18, 2008, 10:42:32 »
To są podsumowane jego wypowiedzi z forów.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #306 dnia: Czerwca 18, 2008, 11:26:10 »
To są podsumowane jego wypowiedzi z forów.

Empeck dobrze gada więc nie siejcie tutaj defetyzmy Sundowner :010: ;)
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #307 dnia: Czerwca 18, 2008, 11:40:46 »
no i telefon swojej żony też

Bo ja wiem... widziałeś Ją chociaż?  :002:

Pytanie czy udostępnienie narzędzi nakręci koniunkturę w wystarczającym stopniu. Czym innym jest chyba liczenie na spory rynek płatnych dodatków tworzonych przez inne studia a czym innym udostępnienie narzędzi wszystkim "end userom" (tak stoi w artykule, a co Olo przez to rozumie to pytanie do Ola). Jak jedno i drugie rozwiązanie przełoży się na sprzedaż BoBa, bo nie łudźmy się że o coś innego tu chodzi.
MICHOO - dokładnie, złamanie kodu na pewno nauczyło Ola jednego - prędzej czy później ktoś to zrobi.
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #308 dnia: Czerwca 18, 2008, 12:04:16 »
Wydaje mi sie, że Olo wypuszcza narzędzia, bo nie ma wyjścia. Iłek został złamany, można robić swoje mapy, niedługo będzie można importować swoje obiekty, zatem jeśli BoB by był zamknięty, wielu ludzi zostałoby przy iłku i modowało go dalej, a tak będą mieli dostęp do nowego engine i skupią się na modowaniu BoBa, co może nakręcić sprzedaż.

Z tego co gdzieś tam czytałem będzie można postawić serwer z modami, albo z contentem z defaultu, co powinno nieco utrudnić 'psucie' rozgrywki online.

« Odpowiedź #309 dnia: Sierpnia 12, 2008, 21:02:45 »
Ludkowie już są coraz bardziej napięci: http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=3712
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

« Odpowiedź #310 dnia: Sierpnia 13, 2008, 07:20:56 »
Moim skromnym zdaniem projekt BoB albo został z braku funduszy zapauzowany/porzucony  :005:, albo napotkano na tak poważne problemy (np obsługa wielu rdzeni procesora), że prace utknęły w martwym punkcie. Widać, że Oleg przewidział taką możliwość, bo nieśmiałe przecieki o dodatku Korea o tym świadczą. Byłaby to taka zapchajdziura, która podtrzymałaby żywot iłka jeszcze przez jakiś czas. To raptem tylko kilka nowych samolotów i 2-3 nowe mapy a gawiedź miałaby o czym rozprawiać. Wpadnie też nieco grosza do kieszeni. Na dzień dzisiejszy pozostaje nam cieszyć się modami, które w dosyć poważny już sposób zmieniły oblicze iłka, a w perspektywie kilku miesięcy jest nadzieja na pojawienie się kilku zupełnie nowych samolotów. Że nie wspomnę o nowych mapach do BoB i późniejszych zmagań w Europie. Podsumowując: czuję, że za rok nadal będziemy dywagować, co przyniesie tak naprawdę BoB, a chłopcy z 1C co jakiś czas uraczą nas pięknym renderem jakiejś nowej maszyny...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #311 dnia: Sierpnia 13, 2008, 16:24:18 »
Tylko problem w tym, że tych renderów jest trochę mało.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #312 dnia: Sierpnia 13, 2008, 22:07:17 »
A ja sądzę, że Ola przerosło BOB.
Po sukcesie Ilka, pomyślał, że zrobi to samo ze zmianami w grafice i terenie działań.
Niestety grafa to nie wszystko  :118:
Bez zmian modelu lotu i zrobieniu z tego ila następnej generacji, nic mu nie wyjdzie, i chyba chłopczyna to zrozumiał.
A teraz się miota   :002:

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #313 dnia: Sierpnia 13, 2008, 23:32:57 »
Wychodziło mu przez ostatnie parę lat. I my to kupowaliśmy :D
BOBa też kupimy :D

Eh, ale Wy niecierpliwi jesteście. No jak dzieci ;)

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: Sierpnia 14, 2008, 21:41:15 »
Z BOBem  musi być podobnie jak z Szturmem czyli dobry grunt by później zbierać dobre plony w postaci płatnych dodatków .