Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #750 dnia: Października 25, 2010, 21:17:49 »
To znowu ja :)
http://forum.1cpublishing.eu/showpost.php?p=192643&postcount=443
Tam jest więcej takich postów, tylko trzeba poczytać, a nie tylko oglądać obrazki. Chyba, ze osobne hitboxy dla cylindrów w silniku są też niepotrzebne ;)

Ujmę to w ten sposób - jeśli to co zacytowałeś to prawda - to raczej powodów do radości nie ma zbyt wiele ...:-P

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #751 dnia: Października 25, 2010, 21:23:37 »
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

empeck

• Gość
« Odpowiedź #752 dnia: Października 25, 2010, 21:36:03 »
Ujmę to w ten sposób - jeśli to co zacytowałeś to prawda - to raczej powodów do radości nie ma zbyt wiele ...:-P

Ramm.

To ja już nie rozumiem czego Ty oczekujesz.

Ja tam sim kupię, choć też nie do końca mi się od podoba to co Olo wypisuje. Z mniej ważnych rzeczy wyleciała choćby procedura startowa. Wciskasz guziczek, silnik sam startuje, full throttle i jazda. Cóż, będę latać dla grafy.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #753 dnia: Października 25, 2010, 22:42:15 »
To ja już nie rozumiem czego Ty oczekujesz.
Ja tam sim kupię, choć też nie do końca mi się od podoba to co Olo wypisuje. Z mniej ważnych rzeczy wyleciała choćby procedura startowa. Wciskasz guziczek, silnik sam startuje, full throttle i jazda. Cóż, będę latać dla grafy.

Oczywiscie. ze też ja kupię.
Nie oznacza to jednak mojego bezkrytycznego podejścia do tego, które jest prezentowane na forum Ola, typu "oh", "ah".
Nie wiesz czego oczekuję ?
Prostych rzeczy. Bardzo prostych. Poprawienia błedow występujących w FB. Tylko tyle.
A z tego cytatu który dałeś - wynika jasno, ze model zniszczeń w SoW jest wzorowany na tym z FB + dodatkowe bajery.
Śmiem twierdzić, że model zniszczeń w FB jest mi w jakimś sensie znany, więc wiele powodów do radości nie mam ... :005:

Ramm.

" only mad men fly there where angels afraid to step... "

empeck

• Gość
« Odpowiedź #754 dnia: Października 25, 2010, 22:45:59 »
Moje podejście też nie jest bezkrytyczne, po prostu akceptuję kompromisy i ułomności gier. To tylko zabawa bądź co bądź. Nie znam iłka aż tak jak Ty, nigdy w niego dużo nie latałem, stąd było moje pytanie.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #755 dnia: Października 26, 2010, 00:45:06 »
Wy tu gadu gadu, a mamy termin wydania !

http://www.play.com/Games/PC/4-/1021002/IL2-Storm-Of-War-Battle-Of-Britain/Product.html?add=1021002

Osobiście jakoś w to nie wierzę.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #756 dnia: Października 26, 2010, 01:01:34 »
Spójrzcie na okładkę :D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #757 dnia: Października 26, 2010, 09:52:13 »
Panowie sprzedaż to dziś przede wszystkim marketing. I czym ma Olo zachęcać i nakręcać na zakup prosty lud symulotniczy? DM, FM, KM, CBA, KGB czy innym ONZ? Nie, on przemawia w najprostszy możliwy i co najważniejsze najlepiej działający sposób - wzrokowo. O DM czy FM musiałby dodatkowo dużo tłumaczyć. A po co ma się wysilać i rozwiewać wątpliwości czy budzić niepokój nowymi rozwiązaniami albo ich brakiem. Grafika szybko się po sieci rozejdzie, czytać się dziś mało komu chce.

Większość z nas (nawet Ramm) zanim do czegokolwiek pierwszy raz strzeli w tym simie, to mu się dobrze z ciekawości przyjrzy, tak samo jak temu czym leci :).   
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #758 dnia: Października 26, 2010, 15:29:12 »
Właśnie chciałem zapytać się o date premiery ale widze że trafiłem w dziesiątke, Ciekawe czy się wywiąża i zdarzą na czas, z tego co widze to pewnie nie pierwsza data premiery jak już pierwsze informacje o grze wyszły w 2006r. I tak nie pogram sobie ale z chęcią dowiem się jak inni będą ją oceniac. 

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #759 dnia: Października 26, 2010, 15:59:36 »
Większość z nas (nawet Ramm) zanim do czegokolwiek pierwszy raz strzeli w tym simie, to mu się dobrze z ciekawości przyjrzy, tak samo jak temu czym leci :) .   

leże xD

Dodatkowo jeżeli to jest prawda z BoB, to wierzę ze JG300 znów bedzie sie meldowało na slotach frontowych w ilościach takich, że bedzie brakowało miejsc.
Geschwader  Kommodore

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #760 dnia: Października 28, 2010, 21:07:47 »
Wy mi lepiej napiszcie ile mam odłożyć na kompa coby mi ta super grafa działała - bo maszynkę mam z epoki pierwszego Iłka lub  FB z Asusem Radeonem 3540 na 512 MB ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #761 dnia: Października 28, 2010, 21:12:28 »
Dobra "skrzynka" zawsze kosztuje 3-3.5 tys zł (taka w miarę rozsądna).
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #762 dnia: Października 28, 2010, 22:03:16 »
Dobra "skrzynka" zawsze kosztuje 3-3.5 tys zł (taka w miarę rozsądna).

To zależy co kto pije, ja np. wolę czystą ;). Poza tym nie przesadzajmy z tym 3,5k zł. taniej też można i jest całkiem przyzwoicie ale Leon w twoim wypadku już nic nie dokładać tylko sprzedać, a potem zanabyć nowy.

A jak to chodzi i czego potrzebuje wyjdzie na jaw dopiero po premierze.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #763 dnia: Października 28, 2010, 22:50:55 »
Taki mam właśnie Mazaczku plan. Wyjmę tylko HDD ;). Zobaczę jak Wam się sprawują sprzęty na nowej grze od Olega i wtedy, w odpowiednim dziale, będę prosił o pomoc.

W niniejszej dyskusji przewinęły się wątki dotyczące celowości, czy też jej braku, implantowania do gry brytyjskich bombowców. Moim zdaniem, biorąc pod uwagę realia  1940 roku, kiedy to Bommber Command straciło ponad 350 samolotów (oraz około 1400 członków personelu), Costal Command straciło około 150 maszyn a Fighter Command około 1100 (w tym 50 Blenheimów) samolotów, dodawanie tych maszyn jest jak najbardziej słuszne. BC prowadziło momentami samobójcze akcje, które miały za zadanie m.in. wiązać Jagdwaffe. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w np. polskim wydaniu "The most dangerous enemy:A History of the Battle of Britain" S. Bungay'a. BoB to nie tylko walki FC przeciwko niemieckim (i jednym włoskim w dzień ;)) nalotom.

Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #764 dnia: Października 29, 2010, 16:43:52 »
Video:

http://www.youtube.com/watch?v=y4Fx3pHQFHk&feature=player_embedded

I obrazki:

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=17135

To chyba pierwszy sim w którym okopy są faktycznie wkopane w ziemię, a nie położone jako obiekt 3d lub textura na niej.