Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1530 dnia: Marca 31, 2011, 12:56:43 »
Potrzebuję informacji, czy tak samo jak ja macie problemy z przydzieleniem odpowiednich klawiszy do odpowiednich funkcji w grze? Nie wiem, czy to kwestia polonizacji, czy ta gra jest tak napisana, ale menu nie działa prawidłowo?

Ktoś pisał o wadliwym spolszczeniu gry, w tym i o podmianie OK na Anuluj, czy jakoś tak :)  Zmiana języka na angielski pomaga (też podobno), przynajmniej na to...

Empeck - mam trochę podobnie, z tym, że CoD'a i ROF'a nadal nie zamawiam, z tym, że w ROF'a już mógłbym grać (i grałem miesiąc w demo).

Nadczłowiek - czyli były dwie gry w cenie jednej? CoD + WoP? A gdzie była taka promocja?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1531 dnia: Marca 31, 2011, 13:03:04 »
Powyżej ktoś podał link do sklepu yuplay. Promocja na wersję rosyjską CoDa, natomiast WoP normalnie się spolszczył (ale nie korzysta z parówy). Oczywiście musisz mieć kolegę np. na Białorusi bądź w Kazachstanie, żeby kupić wersją rus CoDa ;-)

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #1532 dnia: Marca 31, 2011, 13:09:14 »
Wszyscy nie macie racji.
Jaki był stary Ił-2 i jaki będzie CoD- kultowy.
Ile lat Ił-2 istniał na rynku 10lat  to i CoD jest tworzony na taki sam przedział.
To nie CoD nie dorósł - to komputery jeszcze nie dorosły do CoDa.
Za 2 lata taki komp jak ma RashbaNor będzie pod każdą strzechą więc nie będzie problemu - do tego czasu będzie już można biegać piechotą, jeździć czołgami i sterować niemieckimi łodziami desantowymi i wtedy zatoczymy.. :021:
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1533 dnia: Marca 31, 2011, 13:19:26 »
Jeśli potwierdzą się opinie o wykorzystaniu przez CoD'a tylko jednego rdzenia i ułamka jednej karty graficznej to cóż, obawiam się, że komputery nigdy nie dorosną do tej gry.  :002:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1534 dnia: Marca 31, 2011, 13:30:51 »
To nie CoD nie dorósł - to komputery jeszcze nie dorosły do CoDa.

W takim razie ja nie dorosłem do takiego komputera :002:

Preorder anulowałem. Czy ktoś może mi odpowiedzieć czemu nie wypuszczono wersji demo tego owocu siedmioletniego skupienia (bez cienia złośliwości pytam)?
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

« Odpowiedź #1535 dnia: Marca 31, 2011, 13:32:04 »
No i stało się... Nie wytrzymałem presji i jednak nabyłem dzisiaj w MM :)
Jako, że nie potrafię uczyć się na błędach innych, pełen nadzieji stwierdziłem, że na moim kompie pewnie będzie działać. A, że jednak sprzęt mam w sumie nielichy i każda gra śmiga na full detalach w 1680x1024 bez żadnych szarpnięć, to może CoD zadziała...
Już nie będę się rozpisywał o grze bo już chyba wszystko zostało w tym wątku powiedziane, ale musze naprawdę muszę ponarzekać na opakowanie.
Wiem, że to nie edycja kolekcjonerska, ale do jasnej cholery wydając 90zł chyba mogę oczekiwacć czegoś więcej, niż tylko zwykłej wkładki (ulotki) na której jest kod do steama !!

Jak pomyśle sobie o tym, że Wiedźmin kosztujący tyle samo został wydany w tak cudny sposób, że samo patrzenie na niego sprawiało człowiekowi radość. A i przyjemność z gry, była nieporównywalnie większa :)

Ps. Przed chwilą przeczytałem o konfiguracji na jakiej lata RashbaNor, i już więcj nie skomentuje optymalizacji tej gry  :118:

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1536 dnia: Marca 31, 2011, 13:52:28 »
Jeżeli tak jest Traun to kompy dzisiejsze też nie dorosły do Iłka '46. Co większe mapy z większą ilością obiektów naziemnych i samolotów w powietrzu umieją przyciąć na sekundę - dwie co jakiś czas i dzisiejszy sprzęt (mówię o '46 + UP2.01). Oznacza to, że mamy za słabe kompy? Bzdura. To engine zapycha system. Engine, który nie potrafi wykorzystać mocy nowszych kart i procków.
Akurat zapchać zasoby JAKIEGOKOLWIEK kompa złym kodem to nie sztuka. Podchodząc do sprawy banalnie to nawet jedna pęta 'for' wystarczy.
Gdyby było tak jak piszesz - nie wydawano by patchy usprawniających jednak działanie gier.
Jeżeli jest tak jak piszesz to czemu po wydaniu patch'y często gry zaczynają dopiero chodzić poprawnie?

Peace  :004:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1537 dnia: Marca 31, 2011, 13:58:47 »
No to Panowie programiści dajcie w końcu jasną odpowiedź. Bo raz ktoś pisze że sie nie da kodu zoptymalizować innym razem że w innych grach jednak poprawiają. Da się CoD zoptymalizować czy nie? (przynajmniej teoretycznie)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1538 dnia: Marca 31, 2011, 14:14:19 »
A skąd my to mamy wiedzieć?

Wszystko da się naprawić, czasem poprzez przepisanie od nowa.
Taki FSX też na początku obciążał jeden rdzeń procesora, a teraz śmiga na 4 rdzeniach, zużywa ponad 2GB ramu... i dalej nie działa płynnie na maksymalnych detalach.  :121:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1539 dnia: Marca 31, 2011, 14:16:30 »
Wszystko zależy od czasu i chęci programistów. Oraz od tego jak "elastycznie" pisali kod. Sam go nie widziałem. Więc ciężko mi powiedzieć.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1540 dnia: Marca 31, 2011, 14:18:48 »
Nie wiadomo, czy ten konkretnie CoD da się polepszyć tak, co by był grywalny. Powinien, ponieważ do cholery jasnej ktoś tam z developerów i testerów używał tego softu i "u mnie działa"... Wszystko jest możliwe, nawet to, że wersja wyszła w wersji debug, albo z opcjami do profilera itp ;)  Bywa, że czasami wystarczy klocki jakieś podmienić, albo timing czy kolejność wywołań zmienić i działa 100 razy lepiej...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1541 dnia: Marca 31, 2011, 14:19:56 »
Czyli jest nadzieja.....
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1542 dnia: Marca 31, 2011, 14:46:44 »
Wersja rosyjska w dowolną inną:
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=19887
1.) Download this file (maddox.dll from english version)
http://www.mediafire.com/?w46x14vtc2602vy
2.) Put the file to:
...Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover\parts\core
3.) Play the game in english language
ad. 3 po ustawieniu w steam jęz. na polski, gra z youplay ukazuje się z polskim menu.
Nie zmienia to faktu, że próba poruszenia głową + TrackIR= CTD.
Histeria z filtrem dla epileptyków jakoś schodzi na drugi plan. IMHO miał posłużyć jako zasłona dymna dla prostego faktu, ze gra jest "niegrywalna" *my tu panie, po nocach kod rzeźbimy, a złe UBI rozpirza SLI i powoduje, że programiści sami nie wiedzą, czy gra osbluguje wielowątkowość czy tylko "hyperthreading" itd. *

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #1543 dnia: Marca 31, 2011, 14:47:49 »
Wydawało mi się jasne i czytelne że kpię sobie z CoDa a nie że go bronie ale jakby co to niniejszym to jeszcze raz oznajmiam CoD to niedopracowany syf i na razie nic więcej...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #1544 dnia: Marca 31, 2011, 14:48:35 »
Znalezione na innym forum ,nie wiem czy działający sposób na zmianę wersji Rosyjskiej na wersje Angielską --- proszę Przeczytać całą stronę.

Spóźniłem się 2 minuty