Autor Wątek: Strategie Paradox Interactive  (Przeczytany 10557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
Strategie Paradox Interactive
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 17, 2016, 12:58:47 »
Taki maly update jak ze nie moge juz edytowac posta. Do minusow zaliczylbym rowniez tylko 2 mozliwosci osiagniecia zwyciestwa (dominacja i podboj)  oraz polska wersje jezykowa ktora jest jak na razie niedopracowana i nieczytelna dlatego proponuje grac w angielska od poczatku. Samouczek jest tez troche skopany jako ze swiaty generuja sie losowo i czasami niemozliwe jest osiagniecie pewnych celow w poczatkowej fazie gry przez co reszta samouczka jest automatycznie stopowana do czasu osiagniecia tych wlasnie celow.

Sent from my iPhone using Tapatalk
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Strategie Paradox Interactive
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 18, 2016, 10:49:07 »
Wpadłem w tę grę jak śliwka w kompot, chłopaki z Paradoxu pokazali jak sie robi strategie po raz kolejny. Gra jest lepszanawet od mojego niedościgłego wzoru jakim są Stars!, szkoda że trzeba było na to czekać 20 lat ;).

Polecicie jakieś forum czy zakładamy osobny wątek bo pytań będę miał zapewne sporo.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
Strategie Paradox Interactive
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 18, 2016, 11:30:52 »
Szykuja sie patche naprawiajace pomniejsze bugi jak i wprowadzajace nowe opcje. Smiem twierdzic ze to bedzie gra strategiczna wszechczasow i bardzo ale to bardzo trudno bedzie innym producentom osiagnac ten sam lub chociaz przyblizony pulap co Stellaris. Generalnie juz nie jestem zainteresowany nowa Cywilizacja ktora pewnie wprowadzi znowu pre pierdol ktore generalnie nic nie zmieniaja. Link do wszystkich usprawnien ponizej.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Fstellaris-dev-diary-33-the-maiden-voyage.932668%2F

System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 18, 2016, 15:10:09 »
Kurde, kusicie, kusicie towarzysze.....
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 18, 2016, 17:02:26 »
Bierz nawet sie nie zastanawiaj. I pomyslec ze jak glupi kupilem nowego Master of Orion.

« Odpowiedź #20 dnia: Maja 18, 2016, 17:03:45 »
Civkę ciężko porównywać, bo to raczej strategia ale trochę lajtowa. Stellaris to zupełnie inne klimaty. Ja jeszcze męczę EUIV i czekam na nowe HoI, więc się jeszcze ze Stellarisem wstrzymuję, ale wydaje mi się, że długo opierać się nie będę :)

« Odpowiedź #21 dnia: Maja 20, 2016, 23:44:26 »

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 21, 2016, 23:14:36 »
Mała dygresja do Stellaris. Nie zaczepiajcie ale to pod żadnym pozorem do czasu gdy na mapie pozostaną już tylko oni, Upadłych Imperiów! Ja tylko wgryzłem się im przypadkowo w obszar wpływów nową kolonią i za chwilę miałem hasające po całej mojej federacji (4 spore Imperia) 4 floty po 40k każda. Jedną rozbiłem z pomocą sojuszników ale wtedy już nie było czym walczyć z pozostałymi. Co było potem kroniki Ziemian już nie mówią bo nie miał ich kto napisać ;) .

To było tylko jedno Upadłe Imperium, w galaktyce miałem ich trzy.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 03, 2016, 23:59:29 »
6 VI premiera Hearts of Iron IV. Nie znam, nie grałem ale widzę, że można pograć wąsikiem ;).

Ja tylko średnio lubię RTS, wolę już takie turówki, albo ew. tytuły z aktywną pauzą.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 06, 2016, 21:22:20 »
Dziś wyszedł Hearts of Iron IV. Jako ktoś ma niech rzuci swoją opinię czy warto.

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 06, 2016, 23:35:00 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 07, 2016, 20:41:27 »
https://eufigames.com/hearts-of-iron-4-recenzja/

I jeszcze pojawila sie tu http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=11271 . Tez w sumie ciekawy tytul. Dodam go do kolejki na 2017 ; 》.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #27 dnia: Marca 14, 2024, 22:50:32 »
Ostatnio, spóźniony zaledwie o prawie 8 lat, odkryłem Hearts of Iron IV. Nawet nie pamiętam kiedy to zakupiłem. Nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia w tego typu grach. Wrażenie zrobiło na mnie, że samouczki z "podstawami" dla początkujących, które znalazłem na YT, trwają często pomiędzy 3-4 godziny. ;D Jestem też zaskoczony, że tyle ludzi nadal gra w tę grę (w weekend w "piku" liczba graczy dochodzi do 60K). W sumie intrygujące, że jak się spojrzy na wykres to gra z latami zyskuje graczy, a nie ich traci:

https://steamdb.info/app/394360/charts/#all

Po zakończeniu samouczka, zacząłem pierwszą kampanię Finlandią. Ale to chyba nie był najlepszy pomysł, bo w styczniu 1940 Sowieci byli już w Helsinkach. ;D

Ktoś gra jeszcze?

BTW. W trakcie aktualnie wyprzedaży wiosennej na Steam, 3 DLC są darmowe przez najbliższy tydzień:

https://store.steampowered.com/news/app/394360/view/7280704029852997850?l=polish
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2024, 22:55:43 wysłana przez Jascha »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 15, 2024, 00:07:17 »
Mam to, nigdy nie grałem (poza odpaleniem czy działa), też wiem, że fajna, ale jakoś liczba tekstu i ikonek na pulpicie mnie przytłacza ;).

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 15, 2024, 11:33:56 »
I to mówi gościu, który żeby dobrze się bawić w DCSie, wykuł na pamięć już chyba tyle tekstu, co kilkunastotomowa encyklopedia

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka