Autor Wątek: Cheating has been detected  (Przeczytany 22198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Odp: Cheating has been detected
« Odpowiedź #150 dnia: Września 30, 2006, 15:18:35 »
Tak samo mogę powiedzieć, że znam C++, Jave, umiem zdekompilować .sfs i go zkompilować, ustawiajac fw190 na kosmiczne wartości, i ja tylko używam mózgownicy, to jest gra fair:P
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Por.Kornel

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Września 30, 2006, 15:38:23 »
No nie wiem, czy podkręcanie osiągów danego samolotu jest fair. Na offline to bez różnicy, ale na online to już nie jest zbyt fair, bo co z tego, że używasz mózgownicy, skoro inni też jej używają a nie mają czegoś takiego??

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #152 dnia: Września 30, 2006, 16:16:16 »

Po prostu Youss jako gość który o tej grze wie wszystko (a smiem podejrzewać że może więcej niż sam Oleg) - wyciągnął pozycję Błyska z loga (po prostu - leci czy nie leci) a ponieważ misje sa tak skonstruowane że odległości od celu są mniej więcj takie same to znalezienie Waszego lotniska jak się zna dobrze mapę to już jest pikuś.
.
Cóż, pracownicy Totalizatora Sportowego oraz ich najbliżsi krewni nie mogą brać udziału w rozgrywkch,z tego powodu,że znają mechanikę rozgrywki na wylot.Zmagania tutaj powinny polegać na wypracowaniu lepszej taktyki i opanowaniu doskonale pilotażu i umiejetności strzeleckich,a nie przekopywaniu się przez kod programu.Ja nie mam nic przeciwko temu,jeśli ktoś ze mną wygra w uczciwej walce,ale stosowanie takich"kwiatków"jest kompleksem....nie będę się powtarzał  :021:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #153 dnia: Września 30, 2006, 17:14:45 »
1)
To jest oszukiwanie i tyle i nie wciskajmy tu sobie kitu !. Ponieważ inni piloci o takim czymś mogą nie wiedzieć lub nie potrafią z tego skorzystać (ja nie wiedziałem o takim sposobie) . Więc albo wszyscy korzystamy z takich samych zasad albo jest jeden wielki bajzel .
I może ktoś kur…a sobie jeszcze wymyśli jakimś sposobem auto-fire i w ogóle nie będzie musiał celować i powie że zna możliwości jakie daje mu gra  !!!! 
Nie mam żadnego szacunku dla takiego pilota który ucieka się do takich sztuczek !
 :P

2)
Tak samo mogę powiedzieć, że znam C++, Jave, umiem zdekompilować .sfs i go zkompilować, ustawiajac fw190 na kosmiczne wartości, i ja tylko używam mózgownicy, to jest gra fair:P

3)
Cóż, pracownicy Totalizatora Sportowego oraz ich najbliżsi krewni nie mogą brać udziału w rozgrywkch,z tego powodu,że znają mechanikę rozgrywki na wylot.Zmagania tutaj powinny polegać na wypracowaniu lepszej taktyki i opanowaniu doskonale pilotażu i umiejetności strzeleckich,a nie przekopywaniu się przez kod programu.Ja nie mam nic przeciwko temu,jeśli ktoś ze mną wygra w uczciwej walce,ale stosowanie takich"kwiatków"jest kompleksem....nie będę się powtarzał  :021:

O mój Boże ...
Po kolei.

Ad 1).
To ze ktoś o czymś nie wie - nie oznacza że reszta też musi zyć w błogiej nieświadomości :004:
Ja na przykład nie wiem jak uzywać manual pitcha do mietka. Czy to oznacza że ktoś kto umie w ten sposób latać oszukuje ?
Zapewniam Cię - spotkałem sie już z taką sytuacją. Pewien madziar odjechał korbie w górę jak rakieta. Ruski był tak zdziwiony, ze nie patrzył za siebie i dostał ode mnie. Potem wysłuchałem na czacie jaki to jest cziter z tego węgra. Dlaczego ? Bo dla ruskich zagadnienie "manual prop pitch" to puste stwierdzenie. Oni nie rozumieją że za pomoca tego można zrobić parcha na wznoszeniu lub w nurku - im się to po prostu nie mieści w głowie, że mietek może robić takie rzeczy.
Czy okreslenie "trim" coś Ci mówi Pogo ?
Jeśli nie - to spróbuj offline wytrymowac maszynę na max'a w górę. Zobaczysz wtedy że nawet przy 150km/h mieczysław nie wpada w stale, chociaz ledwo się powietrza trzyma. Ja o tym wiem - wedle Twoich słów znaczy się oszukuję, tak ?
Oszukuje bo znam ta grę w takim stopniu, ze potrafiłem się do tego sam dokopać ?
W tej grze wygrywa ten kto lepiej zna mozliwości swojej maszyny - te poprawnie odwzorowane i te skopane pzrez Olega.
Wiesz o tym że powyżej 9.5 tyś. metrów wyciągnięcie podwozia powoduje wzrost wznoszenia - lub inaczej - samolot nie traci nic ze swojej siły nosnej ? Ja o tym wiem - Ty może nie ... oznacza to znowu, że jestem brudnym, pierd#$tym cziterem o syndromie małego czegoś ?
Obawiam się, ze nie ... poprostu fizyka lotu w tej grze (lol :DDDD co za zestawienie wykluczajcych się wyrażeń buahhaaaaa :-DDD ) powyżej pewnych wysokości wariuje.
Dam Ci przykład.
Lecisz misję przeciwko bomberom prowadzonym przez człowieka.
Totalnie nie wiesz z której strony nadleci, nie wiesz na jakiej wysokości idzie - nie wiesz nic bo to człowiek i może zrobić wszystko.
Do tego momentu mozesz tylko czekać. Ale jak tylko gość zrzuci bomby to jest Twój. I wcale nie jest Ci do tego potrzebne tracery z AA nad celem.
Wystaczy wejsc do konsoli i sprawdzić czy gośc dostał punkty. Jesli tak to znaczy że był nad celem i właśnie ucieka do domu.
To strasznie zawęża powierzchnię do przeszukania, prawda ? Wystarczy znac położenie najbliższego jego lotniska i położenie celu.
Wyznaczenie sobie trasy jaką gośc bedzie leciał (jendoczesnie przysłuchując się na "Enemy czat") to już jest dziecinna igraszka.
No i znowu jestem cziter ....

Ad 2).
Izzy czy ja gdzieś wspomniałem, ze używanie zewnętrzych programów to jest gra fair ?
Bo to co Ty opisałeś to jest grzebanie w kodzie gry - a nie wyciąganie z gry informacji którą może dostać każdy kto potrafi obsłuzyć windowsowski notatnik  :004:

Ad 3).
Angel  - co do "przekopywaniu się przez kod gry"  - patrz punkt Ad 2).
Uczciwa gra ? Super - też tak bym chciał - to stwierdzenie huczy mi w głowie za KAŻDYM razem kiedy patrzę poprzez zasłaniane przez bzdurną belkę w 1/3 revi w każdym Fw-190.

A teraz do wszystkich zainteresowanych tą dyskusją:
Żeby była jasność - nie popieram takich praktyk jakie miały miejsce w misji z Błyskiem.
To że wiem że tak można robić nie oznacza że popieram i stosuję takie metody.
Ale dzięki temu że wiem co taki gość potrafi wyciągnąć z eventloga to mogę skutecznie przeciwdziałać.
W misjach polegam na własnej ocenie sytuacji i danych jakie mi dostarcza zwykła mapa i linia frontu.
Nie potrzebuje żadnych zewnetrzych programów.

Być może na moje postrzeganie problemu ma wpływ latanie frontów, gdzie czasami idzie "na noże" jesli chodzi o zdobywanie miast czy sektorów.
Na dogach nie ma po prostu czasu na grzebanie w konsoli czy eventlogu. Prawdziwych cziterów mozna spotkac właśnie tam.
Bo na frontach takiego gościa się po prostu ignoruje z miejsca jak tylko paru ludzi potwierdzi że to był na prawdę czit.
A z ludzmi takimi jak Youss trzeba latać "ostrożnie", spodziewac się wszystkiego i mieć oczy najlepiej dookoła głowy :karpik

Może przynudzam ale mówię to z własnego paroletniego latania frontów:
dla ruskich nie ma czegoś takiego jak "uczciwa gra" - liczy się tylko wygranie mapy/misji/ pojedynku.
I wykorzystają przeciwko Wam wszystko co zaoferuje im gra. Wszystko.

Ok.
Swoje zdanie powiedziałem.
Nie chciałem nikogo urazić ani obrazić. Jesli ktoś czuje się takowym to bardzo przepraszam  :001:
Nie miałem takiego zamiaru  :004:

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #154 dnia: Września 30, 2006, 17:54:44 »
Eee no Ramm.Ja się bardzo cieszę ze taki zawodnik,który bądź co bądź ma chyba najwięcej do powiedzenia na temat latania frontów zabiera głos w taki a nie inny spoób.Ja w zadnym stopniu nie czuję urazy,chyba musiał bym  mieć beret zryty żeby tak myśleć  :003:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #155 dnia: Września 30, 2006, 18:01:47 »
dla ruskich nie ma czegoś takiego jak "uczciwa gra" - liczy się tylko wygranie mapy/misji/ pojedynku.
I wykorzystają przeciwko Wam wszystko co zaoferuje im gra. Wszystko.

Święta racja , dlatego też ruska w la-xxx spuszcza mi się jeszcze przyjemniej niż jakiegokolwiek innego kolesia w spicie (choć moża skrzydła tak fajnie nie odpadają, ale co tam  :020:) więc jak widzę komunikat, że wchodzi rusek, to ma pewne, że na niego dybie szukając takiej właśnie maszyny o oznaczeniach bocznych czerpiąc swą wiedzę z listy wyników - czy jestem cziterem?  :021: oczywiście większośc ruskich na swych ognistych rumakach la-ta bez oznaczeń ( chyba się wycwanili, ale na to też są metody łopatologiczne)  A co na temat "normalnego" czitowania? To że na wysokich pułapach panowie programiści zrobili sobie wolne, to wie niemal każdy, a co w temacie naddźwiękowców przemykających tuż nad ziemią operujących w "starannie" przewidywalnie wymodelowanym środowisku? a szczególnie co w temacie tzw. warpingu? warping, to mi się kojarzy z wojną, jaką stacza niekiedy mój client iłka z hostującym serverem  i dziwnie to to  z boku wygląda... istnieje jakiś podpinany knefel pt. warp-plane? czy to jeden z mitów, który chłopcy wymyślili, żeby straszyć kobiety i małe dzieci? Cały ten "cziting" śmierdzi mi jakąś ruską prowokacją...
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Października 01, 2006, 11:04:44 »
Czytałem wczoraj ale nie miałem już siły odpisywać więc zostawiłem to sobie na rano.

To ze ktoś o czymś nie wie - nie oznacza że reszta też musi zyć w błogiej nieświadomości :004:
Ja na przykład nie wiem jak uzywać manual pitcha do mietka. Czy to oznacza że ktoś kto umie w ten sposób latać oszukuje ?
Zapewniam Cię - spotkałem sie już z taką sytuacją. Pewien madziar odjechał korbie w górę jak rakieta. Ruski był tak zdziwiony, ze nie patrzył za siebie i dostał ode mnie. Potem wysłuchałem na czacie jaki to jest cziter z tego węgra. Dlaczego ? Bo dla ruskich zagadnienie "manual prop pitch" to puste stwierdzenie. Oni nie rozumieją że za pomoca tego można zrobić parcha na wznoszeniu lub w nurku - im się to po prostu nie mieści w głowie, że mietek może robić takie rzeczy.

Ale obróciłeś kota ogonem .To co Ty piszesz to są umiejętności pilotażu a nie kombinowanie jak tu sobie pomócj w troszkę inny sposób  . To po co na niektórych serwerach  są wyłączone widoki zewnętrzne ?
A no po to by stworzyć klimat a łamanie tych zasad jest w pewien sposób oszustwem.
Spytam cię jeszcze czy vulchujesz samoloty na lotnisku ?
Bo przecież można sama gra na to pozwala .
Może sprawdzanie gdzie znajduje się gracz poprzez jakieś kombinowanie nie można nazwać typowym cheatem ale jest to bardzo nie etyczne .I można by stwierdzić że ma podobne efekty co GPS na twojej du..ie

Czy okreslenie "trim" coś Ci mówi Pogo ?
Tak delikatnie mówiąc obrażasz mnie…

Pozdrawiam Pogo

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #157 dnia: Października 01, 2006, 11:31:39 »
Zagadnienie typowego cziterstwa odnosiłem do starego Sturma gdzie jak niektórzy wiedzą proop pith i w ogóle managment silnika jest potraktowany delikatnie mówiąc po macoszemu..Natomias grzebanie w logach jest cziterstwem i jako takim dla mnie zostaje.

Uczciwa gra ? Super - też tak bym chciał - to stwierdzenie huczy mi w głowie za KAŻDYM razem kiedy patrzę poprzez zasłaniane przez bzdurną belkę w 1/3 revi w każdym Fw-190.

Ja też bym chciał nie mieć belki pod revi.W Targetware i CFS 3 można?Można,Dlaczego Olo ze świtą tego nie zrobili?Niewiem,ale nie chyba po to żeby utrudnić grę.Jak dla mnie nasz pupil został w PF-ie skrzywiony,dlatego wolę latać Friedrichem
« Ostatnia zmiana: Października 01, 2006, 11:37:37 wysłana przez I/JG53_Angel »

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Października 01, 2006, 12:12:21 »

Spytam cię jeszcze czy vulchujesz samoloty na lotnisku ?
Bo przecież można sama gra na to pozwala .

Jeśli miałbym najmniejszą możliwość przeżycia po ataku na lotnisko wroga - nie wahałbym się. Oczywiście moja wypowiedź dotyczy tylko frontów.

Lecisz misję przeciwko bomberom prowadzonym przez człowieka.
Totalnie nie wiesz z której strony nadleci, nie wiesz na jakiej wysokości idzie - nie wiesz nic bo to człowiek i może zrobić wszystko.
Do tego momentu mozesz tylko czekać. Ale jak tylko gość zrzuci bomby to jest Twój. I wcale nie jest Ci do tego potrzebne tracery z AA nad celem.
Wystaczy wejsc do konsoli i sprawdzić czy gośc dostał punkty. Jesli tak to znaczy że był nad celem i właśnie ucieka do domu.
To strasznie zawęża powierzchnię do przeszukania, prawda ? Wystarczy znac położenie najbliższego jego lotniska i położenie celu.
Wyznaczenie sobie trasy jaką gośc bedzie leciał (jendoczesnie przysłuchując się na "Enemy czat") to już jest dziecinna igraszka.
No i znowu jestem cziter ....

Hmm. Sprawa dosyć kontrowersyjna, bo niby skąd wiemy, co było celem ataku bomberów? Możemy się tylko domyślać, analizując mapę frontu - czyż nie tak? Biorąc pod uwagę nasze domysły, nie jesteśmy w stanie wyłuskać jednego, jedynego celu. W związku z tym nie ma możliwość obliczenia, gdzie znajdują się bobmbowce wroga w momencie ataku. A znajomość położenia lotniska w tym wypadku na nic się nie zda. Według mnie, istnieje klika czynników warunkujących szansę napotkania powracających do bazy bomberów:
1. Doświadczenie w lataniu frontów i znajomość taktyki strony czerwonej.
2. Znajomość priorytetów danej misji. (Jeśli walka o takie Liozno trwa już 4 dzień i misto przechodzi co chwilęz rąk do rąk, to wiadomym jest atak właśnie na ten sektor.
3. Tworzenie własnej taktyki, gdzie zasięg (raczej wzrokowy) grup myśliwców obejmował będzie jak najwięcej sektorów.

Polegając na w/w czynnikach istnieje duża szansa na sukces. Ale utrzymuję nadal, że informacje z samej konsoli są bezużyteczne. Aczkolwiek nie ma podstaw, by twierdzić, że wykonywanie obliczeń i podgląd konsoli są oszustwem.

chincz

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Października 10, 2006, 22:19:35 »
Witam
Powiedzcie mi kochani, czy możliwe jest żeby gostek w LAGGU doganiał bezproblemowo Miga 3U????? Od razu powiem, że paliwa miałem niewiele, bez klap, WEP włączony. Grzeję ja sobie po prostej, nawet ciut w dół, a gostek mi z 500 m nagle robi się na 200!! Przed chwilą to było u Leona na HL. Latał gostek jakiś czas normalnie, a pod koniec mnie zadziwił...
Pozdrawiam

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Października 10, 2006, 22:36:55 »
Ja to ujmę tak:
Nie latam tam gdzie są jakieś UFO-loty :121: . Pare razy widziałem jak LaGG rozwala Foczke. "Ktoś powiedziałby no dobra zdaża(zdarza) się", ale nie tak żeby nasz kochany LaGG zrobił pentelke w miejscu  :karpik
Przypuśćmy że leci 300km/h a za nim foczka lecąca 380km/h. Lagg zatrzymuje się (jak ja to mówię film się urywa na 1-2s). Pilot foczki zdziwiony widzi jak ów uberek pędzi na niego z tą samą prędkością, zdziwiony i zdezorientowany zostaje zestrzelony.

Tym razem to nie bajka, miałem możliwość na własne oko to zobaczyć i porozmawiać z ów pilotem foczki. Więc odpowiem na Twoje pytanie że każde ufo (tym razem chodzi o LaGG) dogoni pożądny (nawet ruski kukuryźnik :021: )i co więcej nie zostawi z niego "suchej nitki" :)
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2006, 22:59:38 wysłana przez Kos »

chincz

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Października 10, 2006, 23:07:30 »
Ja nie mówię o zwalnianiu w miejscu, tylko o diabelskim przyśpieszaniu. Nie osądzam czy Lagg jest UFO czy Mig 3U jest UFO. Czy gra normalnie pozwala, żeby ten pierwszu dogonił tego drugiego w takich warunkach, jak opisałem? Dodam, że nie leciał na mnie z przewagi wysokości - ŻADNEJ. Dokładnie wyglądało to tak, że kiedy robiłem separację, to na początku owszem oddalałem się, a potem on nagle mnie doganiał w parę sekund.

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Października 10, 2006, 23:58:28 »
No spoko, ruski muszą NO2 podczepiać do tych Lagg bo ja też na nie narzekam :karpik

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Października 10, 2006, 23:58:30 »
rofl, nie ma jak stary poczciwy speed hack

chincz

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Października 11, 2006, 07:47:11 »
Jednym słowem cziter? Ja krótko gram online i mogę się mylić, ale zwróćcie uwagę, bo jest dość często u Leona. Powiem tylko tyle, że gostek nie był chyba z Polski.
Pozdrawiam