Autor Wątek: United Flight 93 - spekulacje  (Przeczytany 10644 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Echo

• Gość
United Flight 93 - spekulacje
« dnia: Września 03, 2006, 15:39:17 »
Wyodrębniony wątek z http://www.il2forum.pl/index.php/topic,7470.0.html

"To nie miejsce na takie dyskusje"
 :011:

"Ale gwarantuję - film nie zostawi Was obojętnymi, dla mnie był niesamowicie silnym przeżyciem. "

Jak na ironię (zważywszy kto to zrobił) nakręcony "ku pokrzepieniu serc.." ale jest kompetną fikcją -  rzekłbym -  kłamliwie perfidną i do tego okrutną.
Cóż i po recenzjach widząc spełnia swoją rolę doskonale.
« Ostatnia zmiana: Września 04, 2006, 17:55:52 wysłana przez YoYo »

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Odp: Lot 93
« Odpowiedź #1 dnia: Września 03, 2006, 15:44:33 »
"To nie miejsce na takie dyskusje"
 :011:

"Ale gwarantuję - film nie zostawi Was obojętnymi, dla mnie był niesamowicie silnym przeżyciem. "

Jak na ironię (zważywszy kto to zrobił) nakręcony "ku pokrzepieniu serc.." ale jest kompetną fikcją -  rzekłbym -  kłamliwie perfidną i do tego okrutną.
Cóż i po recenzjach widząc spełnia swoją rolę doskonale.

A na czym opierasz swoje zdanie?
Dokładniej "kłamliwie perfidną"?
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Echo

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 03, 2006, 16:30:27 »
Na faktach.

"Burmistrz White powiedział, że samoloty przestawiono w bezpieczne miejsce lotniska i ewakuowano. United zidentyfikował samolot jako Lot 93."
Godzina 10:06. Shanksville, Pensylwania.

Lot 93 był w drodze z New Jersey do Kalifornii z 45 pasażerami, kiedy zszedł z kursu o 8:56 nad Cleveland, w Ohio. Zgodnie z oficjalną wersją, Lot 93  zmierzał do Białego Domu ale został opanowany przez grupę pasażerów  i rozbił się w Shanksville, w Pensylwanii.

Lotu 93 nie było nawet w pobliżu Shanksville!

Relacja na żywo zaraz po rzekomej katastrofie kanał Fox News
" Chris Chaniki jest fotografem z oddziału Pittsburgh, stowarzyszonym z kanałem Fox. "
" Był na miejscu kilka minut temu: Chris,  widziałem zdjęcia, "
" wygląda na to, że nie ma tam nic, z wyjątkiem dziury w ziemi? "

" Zasadniczo zgadza się, jedyna rzecz, jaką było widać  z miejsca gdzie byliśmy, to duży krater w ziemi "
" i jakieś połamane drzewa. "
 Można zobaczyć trochę pracujących tu osób, ale niezbyt wiele tu zostało. "
" Żadnych dużych szczątków? "
" Nie, nie było nic. Nic, co może świadczyć, że to samolot się tam rozbił. "
" Dym, ogień? "
" Nic, jest tu właściwie bardzo, bardzo spokojnie. "
" Nic się nie dzieje, żadnego dymu, ognia, tylko parę osób chodzących wkoło "
" Wyglądają jak część załogi NTSB [Bezpieczeństwa Transportu].  Chodzą wokoło, patrząc na części. "
" Jak duża jest ta dziura? "
" Według moich ocen, jest to prawdopodobnie około 5 - 6 metrów długości"
" i 3 metry szerokości. "
" Co widziałeś na ziemi, jeżeli cokolwiek innego niż brud, popiół i...? "
" nie widać tu niczego. Tylko brud, popiół i  ludzi chodzących wokół połamanych drzew. "

Wally Miller, koroner Hrabstwa Somerset, powiedział w Huston Cronicle: "Wyglądało to, jakby ktoś zrzucił z nieba paczkę metalu. "
 W Washington Post...
"..jakby ktoś wziął ciężarówkę złomu, wykopał 3 metrowy dół i wrzucił ten złom do niego."
 A, jeśli chodzi o pasażerów...
" Po 20 minutach przestałem być koronerem, bo nie było żadnych zwłok. "
 W Pittsburg Review...
"Nie widziałem do dziś ani kropli krwi. Ani kropli."
 Wygląda na to, że tego dnia, po raz drugi w historii,
 cały samolot, wraz z pasażerami,  zniknął po rozbiciu się.

11 września o 11:43, WCPO, miejscowa stacja TV w Cincinatti, Ohio, doniosła, że na lotnisku Hopkins wylądowały dwa samoloty  z powodu zagrożenia atakami.
 United Airlines zidentyfikowały jeden z samolotów jako Lot 93.

Około godziny 10 rano, Lotnisko Cleveland Hopkins zostało ewakuowane wśród pogłosek, że miał tam wylądować porwany samolot.
 Pasażerowie musieli je opuścić, ale nie mogli z niego odjechać. Musieli iść pieszo, lub łapać okazję.
Autobusom nie wolno było odjechać z lotniska.  Ludzie zostali wysłani do domu.
 Jak podaje Associated Press i lokalna prasa z Ohio,  jeden z samolotów wylądował w przyblizeniu o 10:45.
 Ale Linie lotnicze Delta potwierdziły, że ich samolot, Delta 1989, wylądował w Cleveland o 10:10.
 Dlatego, Lot 93 wylądował w Cleveland  w przybliżeniu o 10:45.
 Władze przeszukiwały Deltę 1989 ponad dwie godziny,  a pasażerowie byli przesłuchiwani indywidualnie.
 Plain Dealer poinformował, że samolot został ewakuowany o 12:30.
 Ale Akron Beacon podawał, że ewakuacja samolotu nastąpiła o 11:15, co wskazywałoby na to, że jest to Lot 93.
 Burmistrz White meldował, że w samolocie było 200 pasażerów.
 Ale pasażerka Delty 1989 opisuje "60 lub coś około" pasażerów.
 Tak więc o 11:15, 200 lub coś około  pasażerów zostało wypuszczonych z Lotu 93.
 Pasażerka Delty 1989 twierdzi, że  został wzięta do centrali FAA (Federal Aviation Administration).
 Ale inne sprawozdania mówią, że pasażerowie zostali zaprowadzeni do NASA Glenn Research Center
 mieszczącego się blisko zachodniej granicy lotniska, które już zostało ewakuowane.
 Podsumowując.
 Delta 1989 wylądowała o 10:10,  została ewakuowana o 12:30,
prawie dwie i pół godziny później,  a 69 pasażerów zostało wziętych do Centrali FAA.
 Lot 93 wylądował o 10:45 i został ewakuowany  w pół godziny,
 około 200 pasażerów zostało szybko wziętych do  pustego budynku Centrum Badań NASA.
Dlaczego ewakuacja 69 pasażerów zajęła 140 minut,  podczas gdy 200 ewakuowano w pół godziny?

Lot 93 został zauważony 10 Kwietnia 2003 r. w Porcie lotniczym O'Hare Chicago,
 przez Davida Friedman'a, pracownika United Airlines, który zapisuje wszystkie swoje loty.
 Numer N591UA był na ogonie Lotu 1111,  Boeinga 757 United Airlines.
A zgodnie z FAA, zarówno N591UA, jak i N612UA,  Loty 93 i 175, są nadal ważne.
 Ale Loty 11 i 77 widnieją na liście, jako zniszczone. 
 By nie wspomnieć, że ich lot nie był nawet planowany 11 Września!

14 września 2001r., Departament Sprawiedliwości ogłosił nazwiska 19 domniemanych porywaczy. 
 Ale 23 września, BBC doniosło, że Waleed al Shehri żyje i ma się dobrze w Casablance, w Maroko.
 Namierzyli również Abdulaziza Alomari, który jest inżynierem w Saudi Telecoms i zgubił paszport podczas studiów w Denver.
 W tym samym artykule, Dyrektor FBI Robert Mueller oświadczył, że " tożsamość kilkunastu z porywaczy jest niewątpliwa."
 Więc ilu porywaczy okazało się żywych? Co najmniej 9.
 Wail M. Alshehri [jest pilotem]: żyje i ma się dobrze.
 Mohand Alshehri żyje w Arabii Saudyjskiej.
 Khalid Almihdhar jest programistą komputerowym w Mekce.
 Salem Alhazmi pracuje w zakładach chemicznych w Yanbu, Arabii Saudyjskiej.
 Saeed Alghamdi szkoli się, by być pilotem w Tunisie.
 Ahmed Alnami jest menadżerem administracyjnym Saudyjskich Linii Lotniczych.
 Omówiliśmy już Waleed'a i Abdulaziz'a.
 A ostatni, ale nie ostateczny, Mohammed Atta  - jego ojciec twierdzi, że odebrał telefon od syna 12 września.
 20 i 27 września, Mueller oświadczył w CNN,  że nie ma "żadnego dowodu, by udowodnić tożsamość porywaczy" .
 W rzeczy samej. Nawet oficjalna autopsja ofiar Lotu 77 nie odnotowuje porywaczy,
 a w paragrafie otwierającym  nie ma o ich nieobecności nawet wzmianki.
Więc jeśli nie ma żadnego dowodu, że porywacze byli członkami Al Kaidy, ani nawet, że byli na pokładzie samolotu.   

Przepraszam za długi post. Mógłbym też odnieść się do innych kwestii chociażby prowadzenia rozmów komórkowych z samolotów ale może w innym poście.

Ech szkoda słów.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Września 03, 2006, 17:30:52 »
Znaczy wierzysz w teorię spisku?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Września 03, 2006, 17:49:58 »
"Pewien murarz nie przesłał tego maila dalej, 3 dni później zginął pod kołami ciężarówki, pewna lekarka zapomniała wysłać łańcuszka 5 innym osobom i potem straciła cały majątek, pewien polityk nawet nie otworzył tego maila i przegrał potem wybory..."

Wierzysz w łańcuszki widzę i siłę słów pism typu "Fakty" czy "Super Expres". Teorii spisku nie było, śmiech to też ta cała sprawa z Pentagonem, którą w końcu rozwiano w tym roku (temat sobie znajdź na Forum zresztą). Wszystkim jakoś oczy po tym zbielały a miał być to pocisk albo Bóg wie co. To po prostu tani poklask. Zastanów się jaki był wtedy harmider, pójdź na film i zobacz ile było błędnych komentarzy i interpretacji w kontroli lotu.

Potem to ktoś ładnie pozbierał, połapał za "słówka" - czyli twoje cytaty i ma nowy temat na artykuł, a pismo z tytułem "Lotu 93 nie było!" sprzeda się nie pniu. Teraz brukowce próbują pozbawić sensu United 93. Daj kolego spokój. Niby po co rodziny tutaj przychodzą http://www.donnan.com/Flight_93.htm aha zapewne wg.ciebie dostali kase, a ich bliscy są na Kubie na wiecznych wakacjach  dzięki rządowi US :005:
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2006, 18:14:39 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Echo

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Września 03, 2006, 18:43:59 »
Spodziewałem się czegoś więcej. Polemiki dajmy na to. A tu kompletnie nic. Na pytanie typu           " Znaczy wierzysz w teorię spisku?" nie chce mi się nawet odpowiadać.

Yoyo z całym szacunkiem chrzanisz od rzeczy. Jeśli już się odnosisz do mojej wypowiedzi to bardzo proszę o konkrety. Bo po przeczytaniu postu, w którym widzę "Fakty" czy "Super Expres" lub też "cała sprawa z Pentagonem, którą w końcu rozwiano w tym roku" odnoszę wrażenie, że albo czytałeś pobierznie mój tekst albo wogóle go nie zrozumiałeś. Nieznajomość tematu już nawet pomijam. I bynajmniej nie staram się Ciebie obrazić - nie myśl Sobie. 

Dla przykładu Boeing 757 waży 100 ton ,posiada  2 silniki P&W po 6 ton każdy, które zrobione są ze stopów tytanowych (tytan topi się w temperaturze 1668 stopni) z prędkością według oficjalnego raportu  ok. 850 km/h uderza w Pentagon i pozostawia 3 metrową dziurę co było widoczne w relacjach na żywo na CNN a nie w jakimś "brukowcu" nim ściana się zawaliła - WYPAROWUJE - to też było w oficjalnym raporcie! Dla wyjaśnienia podam, że paliwo, a tego miał wspomniany wyżej Boeing 45 ton, pali się w temperaturze 600-800 stopni Celcjusza. I dalej raport rządowy podaje, że praktycznie wszyscy pasażerowie (chyba bez 4) zostali zidentyfikowani poprzez testy DNA .

I YoYo daruj sobie teksty typu "Pewien murarz nie przesłał tego maila dalej, 3 dni później zginął pod kołami ciężarówki, pewna lekarka zapomniała wysłać łańcuszka 5 innym osobom i potem straciła cały majątek, pewien polityk nawet nie otworzył tego maila i przegrał potem wybory..."
bo prócz infantylności nic do dyskusji nie wnoszą. A już napewno nie polemizują z tekstem, który przytoczyłem wyżej.

Por.Kornel

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Września 03, 2006, 19:27:56 »
Według mnie "samolot, który wleciał w Pentagon" to ściema. Zgadzam się z Echo w poście wysłanym o 16:30:27. Zastanawia mnie fakt, że oprócz dziury w budynku, nie było tam zadnej części ogromnego samolotu, jakim jest 757! No ale , jakos wojne trzeba było rozpętać. Nawet atakując Pentagon własnymi środkami. USA prowadzi ciekawą politykę "wojny co dziesięć lat". No to żeby była jakaś po "Operacji Pustynna Burza" i ogólnie operacjach na bliskim wschodzie, trzeba było coś wykombinować. Co do ataków na WTC to nie ma złudzeń, że to samoloty, ale z Pentagonem... Co do Bin Ladena-CIA napewno go ma, albo u siebie, albo jets w Afganistanie, i sobie jakoś żyje ze środków USA. Zauważyliście, że podczas wyborów nagle "ujawnił się" Osama ze swoim przemówieniem? Ale jaki to miało cel?? Oczywiście taki, żeby rozbudzić w Amerykanach znów złość za 9/11 oraz taki, żeby poprzeć Busha w wyborach, bo on miał zamiar kontynuować misje w Afganistanie, a Kerry chciał wycofać wojska z Afganistanu. Dziwne, że jakoś Saddama Husajna znaleźli, a z Bin-Ladenem się "ciągle męczą, i nie moga go znaleźć..." :005:

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Września 03, 2006, 19:33:59 »
Ja mam z kolei inne pytanie.. czy ktokolwiek z Was próbował zadzwonić z komórki będąc na pokładzie samolotu pasażerskiego - wielkiej metalowej puszki, działającej jak klatka Faradaya ? Ja jakoś nie mogłem złapać zasięgu sieci, choć samolot był jeszcze na ziemi.. Ale może komórkę mam jakąś nie taką.. Wiadomo - szwedzkie barachło to nie to samo co motorola ;)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Września 03, 2006, 20:52:45 »
I YoYo daruj sobie teksty typu "Pewien murarz nie przesłał tego maila dalej, 3 dni później zginął pod kołami ciężarówki, pewna lekarka zapomniała wysłać łańcuszka 5 innym osobom i potem straciła cały majątek, pewien polityk nawet nie otworzył tego maila i przegrał potem wybory..."
Niestety nie mogę darować "sobie" ponieważ to co napisałeś to właśnie tego przykład, zbiór "wyłapanych słów", może z jakiegoś maila, może z jakiś www, ciężko powiedzieć skąd, bo brak właściwie źródeł poparcia i przypomina to panujące w sieci łańcuszki, pomysły na życie inaczej albo krzewienie nowej wiary, koniec i kropka. Chcesz konkretów? Sam ich niestety nie podałeś, bo po co mi zdanie, które nie jest wiarygodne bo nie sądzisz chyba, że np. wycinek "Nie, nie było nic. Nic, co może świadczyć, że to samolot się tam rozbił" ma tutaj przesądzać o twojej racji i te inne nie mające żadnego potwierdzenia u źródła? Owszem, miejsce katastrofy nie przypominało super katastrofy (a zdjęcia widziałeś?) ale to nic nie zmienia. Zarówno ty jak i ja konkretów nie poda, bo wglądu do akt i biur FBI nikt z nas nie ma. Podaj może choć jeden prosty konkret - Jaką wersją był B757 U93. Wierz sobie w co chcesz, masz do tego parwo dla mnie to jednak wciaż "tani poklask" brukowców.

http://piratenews.org/flight93.html a tu masz jeszcze inny przykład
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2006, 20:59:06 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Echo

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 04, 2006, 08:58:58 »
Rzekome rozmowy komórkowe oczywiście sfałszowano.  Za pomocą morphingu głosu opracowanego w Los Alamos National Laboratory. Cóż nasza fonoskopia już chyba nie jest najlepszą na świecie.    I żeby rozwiać wszelkie wątpliwości proszę wejść na tę stronę 

www.washingtonpost.com/wp-srv/national/dotmil/arkin020199.htm 

Proszę również zwrócić uwagę na datę artykułu 1 luty 1999r. jak i na to, iż nie donoszą o tym "Fakty" czy też inny "Superexspress".
Dodam jeszcze, że słuchałem oficjalnie udostępnionych nagrań oraz czytałem stenogramy z tych rozmów. Śmiechu warte. Niektórzy co dzwonią z fałszywą informacją o podłożonym ładunku wybuchowym brzmią bardziej przekonującą - wiem coś o tym.

Jeśli chodzi o rozmowy komórkowe prowadzone z pokładów samolotów sprawa jest dość prosta. Przeprowadzono eksperymenty z łączeniem się z lecących samolotów za pomocą różnych telefonów komórkowych z szczególnym uwzględnieniem wysokości. Szybko się okazało, że na poziomie 1200m skuteczność połączeń ma poziom 0,4; na 2500 m. jest 0,1 udanych połączeń. Na 10 000m, poziomie samolotów pasażerskich,  udane połączenia wynoszą 0,006.
Dnia 15 lipca, 2004 r., została wprowadzona do użytku stacja komórkowa zainstalowana w samolocie  pasażerskim  American Airlines, pasażerowie byli w stanie dzwonić i odbierać rozmowy ze swoich komórek, tak, jakby byli na ziemi. Informacje na ten temat można przeczytać tu

www.usatoday.com/money/biztravel/2004-07-19-aircells_x.htm

Ta strona z tego co wiem również nie ma nic wspólnego z brukowcami.

YoYo  wyjaśnij  dlaczego 100 tonowy Boeing o rozpiętości ok. 40m lecący z prędkością   850km/h zostawia (zanim ściana się zawaliła) po uderzeniu w Pentagon dziurę wielkości 3m! Co doskonale widać na oficjalnych zdjęciach z miejsca katastrofy? Następnie od temperatury paliwa wyparowuje. Spalają się nawet 6 tonowe silniki zrobione w większej części z tytanu, którego temperatura topnienia wynosi jak wspomniałem 1668 stopni Celcjusza. A następnie agencja rządowa identyfikuje (DNA) większość ludzi, którzy nim lecieli! A na miejscu znaleziono dyfuzor z silnika turboodrzutowego JT8D samolotu  A3 Skywarrior.

[załącznik usunięty przez administratora]

[załącznik usunięty przez administratora]

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #10 dnia: Września 04, 2006, 09:23:17 »
Echo -wszystko pięknie i cacy w Twoich postach. Nie będę wchodził w szczegóły - ogólnie wszystko to wielki spisek CIA i Bóg wie jeszcze jakich agencji rządowych, aby usprawiedliwić nową wojnę Wujka Sama, etc...
  Chciałbym, abyś mi odpowiedział tylko na jedno pytanie (YoYo też o tym chyba wspominał) - dlaczego rodziny ofiar tej tragedii przychodzą w miejsce katastrofy?
Może wg. Ciebie sa to agencii CIA, którzy udają rozpacz po stracie bliskich? A może ci pasażerowie którzy wg. Ciebie nie zginęli (bo LOT 93 się nie rozbił), żyją gdzieś na Kajmanach za rządowe pieniądze? Dobrowolnie zgodzili się na taką mistyfikację, na zawsze opuszczając swoje rodziny?
  Sorry, ale według mnie po każdym tego typu tragicznym wydarzeniu(lądowanie na Księżycu, katastrofa "Columbii"...) pojawiają się tzw. "teorie spisku", idealnie sformuowane, poparte wywiadami z kontrolerami lotów/koronerami/kierowcami ambulansów/naocznymi świadkami etc...

A jeżeli istnieją jakieś świadectwa tamtego tragicznego dnia - rozmowy z kabiny pilotów, telefonów komórkowych (...) to wg Twojej teorii -są oczywiście sfałszowane. W ten oto prosty sposób możemy zaprzeczyć istnieniu wszystkiego.
« Ostatnia zmiana: Września 04, 2006, 09:29:25 wysłana przez zack »

Bis zum bitteren Ende.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Września 04, 2006, 09:39:51 »
Jedyną opcją mógł być fakt, że samolot został po prostu zestrzelony przez myśliwce US, a że mogłoby to spowodować bunt publiczny to sprawę zatajono i przedstawiono wersję z buntujacymi się pasażerami, dzięki czemu samolot niestety ale spadł w trakcie wykonywania lotu "to target". Rodziny nic nie wiedzą i przychodzą opłakiwac swoich członków. Niemniej to tylko spekulacje. Nie odbierajmy jednak tego co wiadomo powszechnie. Była tak czy siak to ludzka tragedia, a sumienie zostawmy rządowi USA. Nawet jeśli tak było byłoby to "mniejsze zło" niż uderzenie kolejnej maszyny i pogrzebanie dodatkowo setek osób ...  :008:

tak btw. link do tematu (zobacz film ze znikającym Phantomem) http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5365.0.html który jest dowodem na to, że po katarstrofie może wszystko dosłownie wyparować.
a i taka mała www o Pentagonie http://pentagon.hotnews.pl/ dla innych (parę ciekawych fotek, prawdziwych bądź spreparowanych)

www.yoyosims.pl

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 04, 2006, 14:23:59 »
Ostatnio mam jakies problemy ze znajdowaniem informacji na forum ... tak też było i tym razme. Poniewaz nie znalalem link do tego filu z F4 Crash Test to zamieszczam go ponizej bo temat podany przez Yoya jest już zamkniety. Jeżeli natomiast link już był to prosze o skasowanie posta.

http://video.google.pl/videoplay?docid=3939904420012109745&q=f4+crash

Echo

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Września 04, 2006, 15:42:43 »
Nie będę wchodził w szczegóły - ogólnie wszystko to wielki spisek CIA i Bóg wie
jeszcze jakich agencji rządowych

Bo po co? Zawsze można ripostować adwersarzowi jakże popularną "dziejową teorią spisku".
Czyż nie? Wygodne, praktyczne, człowiek się nie namęczy i zawsze może dorzucić swoje trzy
grosze.  A to, iż jest to dość delikatnie mówiąc zagranie poniżej pasa to inna sprawa.

Chciałbym, abyś mi odpowiedział tylko na jedno pytanie (YoYo też o tym chyba
wspominał) - dlaczego rodziny ofiar tej tragedii przychodzą w miejsce katastrofy?

A gdzie niby mieliby przychodzić. Jeśli przyjdzie nie daj Boże do Ciebie policja i
zawiadomi, że ktoś bliski Tobie zginął w danym miejscu, to czy nie będziesz tam chodził dla
uczczenia jego pamięci? Albo żeby się z tym jakoś uporać?
A czy to,że tam przychodzą zrozpaczeni ludzie sprawia, że wersja rządową jest absolutnie
wiarygodna?. Bynajmniej.

Może wg. Ciebie sa to agencii CIA, którzy udają rozpacz po stracie bliskich? A może
ci pasażerowie którzy wg. Ciebie nie zginęli (bo LOT 93 się nie rozbił), żyją gdzieś na
Kajmanach za rządowe pieniądze? Dobrowolnie zgodzili się na taką mistyfikację, na zawsze
opuszczając swoje rodziny?
Zack przejżałeś mnie na wskroś...  :021:

A jeżeli istnieją jakieś świadectwa tamtego tragicznego dnia - rozmowy z kabiny pilotów, telefonów komórkowych (...) to wg Twojej teorii -są oczywiście sfałszowane. W ten oto prosty sposób możemy zaprzeczyć istnieniu wszystkiego.

Do morphingu głosu relacjonowanego w Washingtonpost z 1 lutego 1999r. nikt się nie odniesie? Może ktoś raczy przeczytać ten artykuł. Jest ktoś z was ekspertem fonoskopii?

Panowie co wy czytać nie umiecie? Telefonia komórkowa została wprowadzona w samolotach pasażerskich dopiero w 2004 roku. Było to podczas lotu samolotu American Airlines. Link przecież podałem. Po co ją wprowadzono, jeżeli w 2001 ludzie z 10km swobodnie sobie rozmawiali przez komórki? Co tu też zarzucicie mi, że tworzę "dziejową teorię spisku"?

Jedyną opcją mógł być fakt, że samolot został po prostu zestrzelony przez myśliwce
US, a że mogłoby to spowodować bunt publiczny to sprawę zatajono i przedstawiono wersję z
buntujacymi się pasażerami, dzięki czemu samolot niestety ale spadł w trakcie wykonywania
lotu "to target". Rodziny nic nie wiedzą i przychodzą opłakiwac swoich członków. Niemniej to
tylko spekulacje. Nie odbierajmy jednak tego co wiadomo powszechnie. Była tak czy siak to
ludzka tragedia, a sumienie zostawmy rządowi USA. Nawet jeśli tak było byłoby to "mniejsze
zło" niż uderzenie kolejnej maszyny i pogrzebanie dodatkowo setek osób

"Bunt publiczny"  - a działanie w stanie wyższej konieczności, znasz coś takiego? To jest obwarowane przepisami jak i procedurami. Zachodzi konieczność władni podejmują decyzję, wydaje się polecenia.

tak btw. link do tematu (zobacz film ze znikającym Phantomem) http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5365.0.html który jest dowodem na to, że po katarstrofie może wszystko dosłownie wyparować.
Dowód jaki to dowód. Żaden. Ja mówiąc niżej o faktach przytaczałem programy, które leciały na żywo YoYo, na żywo w telewizji! Przecież było to relacjonowane przez dziennikarzy ludzie to nagrywali.

Relacja na żywo (wywiad na miejscu) z Shanksville zaraz po  katastrofie kanał Fox News.
11 września o 11:43, WCPO, miejscowa stacja TV w Cincinatti, Ohio, doniosła, że na lotnisku Hopkins wylądowały dwa samoloty  z powodu zagrożenia atakami.
United Airlines zidentyfikowały jeden z samolotów jako Lot 93.
Relacja na żywo CNN z Pentagonu, gdzie naoczny świadek mówi, że w pentagon uderzył mały samolot a nie duży pasażerski.

Co zbiorowe lanie wody przed miliardową publicznością uprawiali na żywo od tak sobie?

W oficjalnym raporcie rządowym jest napisane, że jeden z porywaczy został zidentyfikowany, dlatego, że jego paszport wypadł mu z kieszeni i spadł na ulicę Manhatanu (...?) po uderzeniu samolotu w WTC. Ten sam raport informuje, że 3 z czterech czarnych skrzynek uległy spaleniu i nie zostały odnalezione.     

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #14 dnia: Września 04, 2006, 15:52:08 »
Słuchajcie, zaczynam sie bać tego faceta.....
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona