Ja zanim się zdeklaruję, chciałbym dostać odpowiedz na parę pytań związanych z tym serwerem. Suma 125zł nie jest dla mnie jakoś strasznie przerażająca, ale nie jest to też kwota, którą można sobie ot tak wywalić w błoto (tym bardziej, że pochodzi z tajnych zrodel nieznanych małżonce

). Ale do konkretów:
Co z osobami których nie stać na składkę związaną z serwerem i miesięcznym abonametem? Czy osoby takie nie będą mogły korzystać z serwera? Jeżeli tak to stawia to pod znakiem zapytania kampanię Edelmanna i Mavericdana a także ideę całego serwera (Wszak w mniejszym gronie można spotykać sie tak jak do tej pory).
Następna sprawa. Martin zadeklarował iż może udostępnić łącze za 210zł (21 osób po 10 zł) Co w przypadku kiedy parę osób z przyczyn losowych nie jest w stanie płacić abonamentu? Reszta dokłada z własnej kieszeni, abonament rośnie, może to spowodować dalsze redukcje płatników składek a w konsekwencji upadek całego przedsięwzięcia.
Piszę to jako osoba, która z trudem zdobywa czas na zabawę pt. "Latamy coś dzisiaj" a dla której serwer miałby być właśnie taką gwarancją, że kiedy znajdę akurat czas, to będę mógł polatać w dobrym towarzystwie i nie koniecznie tylko takim które opłaca składki, i myślę nie jestem w tym odosobniony.