Autor Wątek: Linki do ciekawych wiadomości i komentarze  (Przeczytany 73688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Linki do ciekawych wiadomości i komentarze
« Odpowiedź #285 dnia: Października 04, 2007, 22:45:23 »
Dzięki PZI Belfegor, jakiś dziwny mi się wydawał ten samolot . Dostrzegłem go w ostatniej chwili po starcie i choć nie był  daleko ode mnie (jakieś 300m) to coś  mi w nim nie pasowało. Niestety prędkość z jaką odszedł nie pozostawiła wiele czasu na obserwację (ok 1 sekundy przez okno). Na pocieszenie pozostał tylko ten charakterystyczny huk silników  z  AFB  :020:
" Na wojnie są trzy rodzaje ataków - udane, nieudane i desant z powietrza..."

Mój hangar: (Iris) T-6A, PC-9, A-10A, F-14, F-15E, F-16 D.  (CS) C130, B-767-300, B-777 200.

« Odpowiedź #286 dnia: Października 09, 2007, 00:05:23 »
yyy... Ktoś od nas ? Coś mi się o uszy(oczy) obiło, że ktoś u nas miał taki lub podobny podpis ? :D

http://wiadomosci.onet.pl/1620127,,item.html
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

« Odpowiedź #287 dnia: Października 10, 2007, 00:48:04 »
WRRRRRR!!! Podobno ci "ludzie" walczyli o wolność słowa, przekonań .... itd .... brak słów .... scyzoryk mi się w kieszeni otwiera ... o kur...tyna stalowa... ktoś stoi pod drzwiami.
Idę na wybory ... "Aaaa ... NIE BĘDĘ NA NICH GŁOSOWAŁ! Cicho być" :icon_chomik-w-tasmiea_274:
... Więcej nie będę na forum poruszał spraw polityki :587:
Sorry i pozdrawiam, Banan.
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #288 dnia: Października 10, 2007, 20:16:58 »
Dla rozładowania napięcia, dwie dobre wiadomości. Niezbyt świeże ale za to  p@#$tywne ekhm...optymistyczne... (Znaczy sie cisza wyborcza) :121:

http://www.youtube.com/watch?v=GyJX8YGXu2U&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=Gulv_bvZS94&mode=related&search=

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #289 dnia: Października 10, 2007, 22:57:24 »
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

« Odpowiedź #290 dnia: Października 11, 2007, 19:35:12 »
Mam pytanie do osób bardziej obeznanych w temacie. Wiem, że pan Hypki wszędzie węszy spisek, ale niektóre argumenty mnie przekonują. Poza tym LPR ma już jedną Agustę.
Jak wygląda sytuacja z tym całym przetargiem?
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #291 dnia: Października 12, 2007, 00:48:15 »
Wygląda cokolwiek niejednoznacznie, z jednej strony pewne kryteria wyboru faworyzowały konstrukcję Eurocoptera, z drugiej strony, wszystkie te kryteria są sensowne i całość trzyma sie jakoś kupy. Ogólnie osobiście jestem zwykle za konstrukcjami konsorcjum Agusta-Westland, jednak tutaj trzeba docenić EC-135, który pod wieloma względami jest lepszą maszyną HEMS... został wręcz zaprojektowany do tego celu.

Ogólnie Agusta może sobie pluć w brodę, bo wyraźnie nie jest przygotowana nigdy do takich przetargów - proszę zwrócić uwagę na Bella, który by konkurować z zalewającymi amerykański rynek europejskimi maszynami ma kompletną ofertę, cokolwiek klient sobie zażyczy - to sie znajdzie. Maszyna dwusilnikowa - żaden problem, jest 412, 430, 429, na płozach, czy na kołach - wszystkie mają takie opcje, potem tylko dostosowuje sie maszynę do reszty kryteriów.

Szkoda, że Bell i MDD nie startowały do przetargu - byłby znacznie ciekawszy ;)

Rumburak

• Gość

« Odpowiedź #293 dnia: Października 12, 2007, 06:39:24 »
Czyżby? Przecież piszą że Schmaissa zdjęli........ chyba trzeba go odbić

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #294 dnia: Października 13, 2007, 23:03:07 »
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #295 dnia: Października 14, 2007, 00:43:08 »
"Był to pocisk ziemia-powietrze typu H-25."

;)

Offline Casper105

• *
  • Jedi Master
« Odpowiedź #296 dnia: Października 14, 2007, 19:26:30 »

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #297 dnia: Października 15, 2007, 02:16:13 »
Myślę że rzeczowa dyskusja na temat wiatraka dla LPR... trochę z innej strony.
http://www.goldenline.pl/forum/lotnictwo/152817/s/1
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #298 dnia: Października 17, 2007, 13:37:15 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: Października 17, 2007, 17:08:15 »
….. Więc tak – kupuje właśnie dla dziecka huśtawkę . Najszybszym sposobem by znaleźć taki produkt w necie wydało mi się wklepanie słowa ”huśtawka” w wyszukiwarkę zdjęć.
Jeżeli wszystkim wyszukiwarka działa tak samo to ……………. pierwszy obrazek  ……   :karpik
http://images.google.com/images?client=opera&rls=pl&q=Hu%C5%9Btawka&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi  … no cóż kontrowersyjne.
 Daję bo:
1. Właściwie żeby coś dokładnie zobaczyć trzeba poklikać po linkach więc nie powinno być żadnej obrazy …… a w pracy mieliśmy ubaw.
2. W ”pewnym” sensie i lotnicze, i pełen odlot.  :021: