Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #810 dnia: Kwietnia 13, 2009, 17:24:25 »
Niezbyt dobrze szukałeś, bo gdzieś to jest na forum, ale nie zawadzi przypomnieć:
Otwierasz po kolei: .../Lock On/Config/View/cockpit.lua -> CockpitMouse = true

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #811 dnia: Kwietnia 13, 2009, 19:24:07 »
A gdy mam misje z AWACS i poproszę go o namiary na najbliższych wrogów, on mi je poda, co ja muszę z nimi zrobić, aby skierować się na nich?
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

Offline czarnyolek

• *
  • gg 9176114
« Odpowiedź #812 dnia: Kwietnia 13, 2009, 19:32:48 »
Leć tam, gdzie ci awacs mówi. Masz podawane współrzędne nawigacyjne odległość, wysokość i stopień zagrożenia. Np:
"Bandits 153 for 65, angels medium hot" znaczy

"bandyci z kierunku 153 ( patrz kompas ) w odległości 65 mil na średniej wysokości stanowią realne zagrożenie, czyli sie zbliżają.

A po rusku, mniej więcej tak samo, tyle że po rusku :)

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #813 dnia: Kwietnia 14, 2009, 10:36:02 »
dzieki
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #814 dnia: Kwietnia 14, 2009, 18:41:05 »
Jak się dołączyć do gry online? Nie mogę  sobie z tym poradzić. :(

No powiedzcie.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2009, 16:12:40 wysłana przez John Cool »

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #815 dnia: Kwietnia 15, 2009, 16:00:44 »
No powiedzcie.

Bez przesady Marceliano! Na większość pytań które zadajesz na forum już kilkakrotnie pojawiła się odpowiedź, więc swą przygodę z LO zacznij od przestudiowania tego działu!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #816 dnia: Kwietnia 15, 2009, 16:50:35 »
Bez przesady Marceliano! Na większość pytań które zadajesz na forum już kilkakrotnie pojawiła się odpowiedź, więc swą przygodę z LO zacznij od przestudiowania tego działu!

ZWIERZAK! ZWIERZAK! ZWIERZAK! lol :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #817 dnia: Kwietnia 15, 2009, 23:36:54 »
Jak się dołączyć do gry online? Nie mogę  sobie z tym poradzić. :(

http://lomac.ovh.org/LOMAC-IIL.pdf

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #818 dnia: Maja 31, 2009, 13:21:10 »
Jak w tytule :) Latam F15 bo jest kochany :)
Mam kilka pytań.
1. Skąd mam wiedzieć że paliwo w zbiornikach zapasowych się skończyło i mogę je odrzucić?
2. Czy mogę kazać dla maszyny by najpierw piła ze skrzydeł a potem ze zbiorników dodatkowych?
3. Skąd mam wiedzieć czy włączona jest stabilizacja wysokości (klawisz H)
4. Jak wiem że przede mną jest samolot około 20mil przede mną to skąd mam wiedzieć na jakim poziomie ustawić skanowanie radarem by go złapać?
5. Ktoś mógłby mi wytłumaczyć po co jest ten okrągły radar po prawej stronie?
6. Sygnały dźwiękowe jak je odróżniać bo znam tylko ten o maksymalnym kącie natarcia oraz zerwania kątów natarcia. Wiem że niektóre mnie ostrzegaja że mnie coś namierzyło a inne że leci do mnie rakieta.
Dzięki za pomoc :)

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #819 dnia: Maja 31, 2009, 13:50:14 »
Ja bym jednak proponował przestudiowanie manual'a dołączonego do gry (jest także przetłumaczona wersja na forum), zanim zaczniesz zdawać kolejne pytania.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #820 dnia: Maja 31, 2009, 13:50:37 »
Oraz co niektórych tematów na Forum.

« Odpowiedź #821 dnia: Maja 31, 2009, 14:00:11 »
1. Poznajesz po tym, gdy zaczynasz zużywać paliwo ze zbiorników wewnętrznych (strzałka licznika wskazuje paliwo całkowite, podobnie jak wyświetlacz numeryczny po środku, 2 wyświetlacze numeryczne poniżej tylko w wewnętrznych - ta liczba zacznie spadać gdy paliwo zacznie być pobierane ze zbiorników skrzydłowych)
2. Nie.
3. Poznasz to tylko po zachowaniu samolotu, żadnego wskaźnika w kokpicie lockonowego F-15 nie ma.
4. Na ekranie radaru po lewej stronie pokazane są aktualne dolne i górne granice skanowania radaru. Nie wiesz na jakiej wysokości leci samolot, więc musisz go "złapać".
5. Żebyś widział, kto "oświetla" Cię radarem.
6. Włącz napisy w rogu, potem gdy usłyszysz nieznany sygnał, zerknij tam i dowiedź się, co on oznacza. Gdy już zapamiętasz wszystko potrzebne, możesz wyłączyć te podpowiedzi.

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #822 dnia: Maja 31, 2009, 14:20:46 »
PZl Belfegor dziękuje Ci bardzo za pomoc jesteś bardzo miły :) O takie wyjaśnienia mi chodziło :)

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #823 dnia: Maja 31, 2009, 14:41:53 »
A ten biały trójkącik oznacza kiedy zaczyna się rezerwa czy co?

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #824 dnia: Maja 31, 2009, 22:48:26 »
A ten biały trójkącik oznacza kiedy zaczyna się rezerwa czy co?

Ty to jednak chłopie masz tupet! Dwie osoby zwróciły Ci uwagę, a Ty dalej swoje, ale powiedzmy że w bardzo skrajnym przypadku faktycznie nie jesteś świadom jak duża wiedza znajduję się w manual'u.
Wręcz będę na tyle uprzejmy, że podam Ci jeszcze stronę na której znajduje się odp na pytanie: 71 str.; dział 3, pkt. 16 (mowa o wersji manual'a 1.1, czyli dokładnie tego którego masz dołączonego do FC )

Nie jestem moderatorem, ale patrzeć nie mogę jak zaśmiecasz (już i tak obszerny) temat pytaniami na które bez problemu możesz znaleźć odpowiedź we własnym zakresie (wręcz jestem zdziwiony, że co niektórzy popierają Twoje lenistwo, z całym szacunkiem).