Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233056 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #855 dnia: Lipca 18, 2009, 18:36:37 »
Witam, szukałem na forum bo chyba ten problem był poruszany. Nie znalałem go więc zapytam się tutaj. Po zainstalowaniu A-10A SIMMOD świat staje się czarny i nic nie widać :) Prosiłbym o pomoc w tej sprawie, bo sam nic nie wskóram.

« Odpowiedź #856 dnia: Lipca 18, 2009, 18:56:58 »
Jeśli dobrze zrozumiałem problem, to zmień cienie na niższe ustawienie (z full na all planar).

« Odpowiedź #857 dnia: Lipca 18, 2009, 19:48:13 »
Dzięki - prawdę mówiąc pomogłeś teraz znajomemu (Niejakiemu Enkiemu), i przekazuje tylko jego podziękowania :)

rdcomanche

• Gość
« Odpowiedź #858 dnia: Lipca 27, 2009, 19:21:31 »
NA początek chcialem z góry przeprosić jezeli ktos juz poruszył ten watek na forum ale mi sie nie udało znalesc odpowiedzi na moje pytanie. Konkretnie chodzi mi o to co znacza lampki po prawej stronie tablicy uzbrojecia w intrukcji jest napisane tylko ze sa to kontrolki awarii. To co mnie dziwi to to ze nigdy nie zapala sie zadne ostrzezenie o awarii silnika badz tez spadku cisnienia w oponie kiedy zlapie kapcia. Jedyne co sugeruje klopot z silnikiem to podwyzszona temperatura gazów wylotowych.

jak ktos wie co znacza te kontrolki to niech mi powie co znacza te ktore zakreslilem na bialo zaczynajac od lewej od gornego rzedu.
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2009, 22:42:47 wysłana przez John Cool »

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #859 dnia: Lipca 27, 2009, 21:47:24 »
Co to piekarnia ?
O błędach w pisowni nie wspomnę.

rdcomanche

• Gość
« Odpowiedź #860 dnia: Lipca 27, 2009, 22:39:19 »
Dzieki za pomoc

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #861 dnia: Lipca 29, 2009, 14:54:53 »
Hej, właśnie przymierzałem się do patchowania świeżo nabytego FC, ale nie mogę się zarejestrować na www.lockon.co.uk bo certyfikat wygasł 2009-02-07 21:51 i tym samym nie mogę pobrać niczego z ich strony. Już wcześniej miałem ten problem i nie mogłem pobrać dema FC. Kolega Schmicht podał mi wtedy bezpośredni link do dema FC: ftp://filesftp2.eagle.ru/lockon/downloads/LockOn_1.1_demo.exe ale po zapodaniu samego ftp://filesftp2.eagle.ru/lockon/downloads niczego nie widzę w przeglądarce. Napisałem też w tej sprawie do webmastera strony. Ktoś wie jak rozwiązać ten problem i czy gdzieś jeszcze jest ten patch do ściągnięcia?

« Odpowiedź #862 dnia: Lipca 29, 2009, 15:04:39 »
Patch jest na Lockonfiles.

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #863 dnia: Lipca 29, 2009, 15:48:52 »
Dzięki!

popkas

• Gość
« Odpowiedź #864 dnia: Sierpnia 07, 2009, 13:25:13 »

Jak ustawić taką kamerę? Często na filmikach ją widać.

« Odpowiedź #865 dnia: Sierpnia 07, 2009, 13:31:52 »
Przecież jest podane na obrazku - to zwykły widok zewnętrzny pod F2.

« Odpowiedź #866 dnia: Sierpnia 07, 2009, 14:16:13 »
Koledze chyba chodzi o 'zoomowanie' (nie wiem jak to inaczej określić/nazwać)... Także, jak jesteś w widoku F2, wysteruj kamerę CTRL+/ oraz CTRL+*

poko24

• Gość
« Odpowiedź #867 dnia: Sierpnia 07, 2009, 15:35:04 »
A żeby dodać ruch kamerze wciśnij SHIFT + J. Z kolei z widoku F2 naciskając kombinację SHIFT + ESC kamera podwiązana do obiektu zostaje w miejscu gdzie była, ale rozglądając się klawiszami lub myszką obiekt nie będzie już w centrum kadru. Jest jeszcze przejście z F2 do F3, czyli CTRL + F3 - kamera staje w miejscu, ale śledzi samolot.

« Odpowiedź #868 dnia: Sierpnia 07, 2009, 16:16:15 »
Właśnie chciałem też polecić popkowi 'Camera jiggle' czy jak to tam było, w każdym razie myślałem o tym SHIFT+J ale coś mi świtało że to z Altem się robiło... To jest dobre do filmików właśnie :)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #869 dnia: Sierpnia 07, 2009, 16:52:28 »
Właśnie chciałem też polecić popkowi 'Camera jiggle' czy jak to tam było, w każdym razie myślałem o tym SHIFT+J ale coś mi świtało że to z Altem się robiło... To jest dobre do filmików właśnie :)
Tylko gdy używamy camera jiggle trzeba unikać dużych zoomów (nie chodzi mi o zbliżenia), bo będzie strasznie trząść. Jeżeli już robimy duże zoomy to lepiej wyrenderować tracka do avi i dopiero później dodać efekt "trzęsienia kamery" w Premierze lub Vegas przy montażu.