Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #975 dnia: Stycznia 04, 2010, 18:29:00 »
Zapewniam że to nie jest błąd na płycie.
Jeżeli to cel powietrzny to uzbrojenie w tryb A-A , szukasz samolotu/termicznie lub radarowo/ lokujesz i
jeżeli cel jest w zasiegu rakiet to odpalasz. Napisałem w uproszczeniu nie wchodząc w szczegóły. Pooglądaj lekcje jeszcze raz.
Poczytaj tutaj http://www.il2forum.pl/index.php?topic=10387.0

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #976 dnia: Stycznia 04, 2010, 20:12:41 »
Kluczowa kwestia Bolo: czy lecisz na amerykańskim czy rosyjskim samolocie? Bo w amerykańskich to normalne, masz osobne klawisze do działka (spacja) i reszta uzbrojenia (bodajże enter, u siebie przemodelowałem troche to nie pamiętam dokładnie). Jeśli na rosyjskim, to coś musiało Ci się w ustawieniach pomieszać, może po tym spolszczeniu.
Sam podobny problem miałem i pytałem sie kilkanascie stron wcześniej o to.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Bolo

• Gość
« Odpowiedź #977 dnia: Stycznia 04, 2010, 20:18:57 »
Akurat latałem A-10... Chodziło o bomby... Przechodziłem kilka razy trening, jak miłem spolszczenie, zapewniam, wszystko zrobiłem tak jak w treningu... ;) Potem zreinstalowałem Lock On'a bez spolszczenia i wszystko było OK. ;]

Bolo

• Gość
« Odpowiedź #978 dnia: Stycznia 04, 2010, 20:23:41 »
Może opisze bardziej szczegółowo:
1.wystartowałem, lece. xP
2.naciskam celownik powietrze-ziemia (7)
3.zmieniam na bombe, powiedzmy MK-84
4.naciskam spacje a strzela działko... ;]

Teraz nie mam z tym problemu bo nie mam już spolszczenia...

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #979 dnia: Stycznia 04, 2010, 21:51:07 »
Patch PL jest (chyba) jednocześnie patchem 1.02 dla LOMACa. I to właśnie od wersji 1.02 (chyba) pojawił się klawisz Enter do odpalenia broni innych niż działko w samolotach USAF. Jeżeli masz "Kolekcję klasyki" (która z pierwszej płyty instaluje się w wersji 1.01, ale to też głowy nie dam) to zainstaluj sobie patcha 1.01 -> 1.02 i będziesz mógł grać online na UBI (o ile ta działa).

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #980 dnia: Stycznia 04, 2010, 22:00:39 »
Bolo: po pierwsze po co Ci to spolszczenie?:P Masa z nim problemów tylko. Po drugie jak mniemam bombe/rakiete chcesz wysłać w prezencie z samolotu amerykańskiego, a tam oddzielny klawisz służy do strzelania z działka, a oddzielny do rozsyłania reszty żelastwa. Z enterem spróbuj.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #981 dnia: Stycznia 05, 2010, 09:15:58 »
Ronald ma rację co do 1.02/spolszczenia. W 'Kolekcji klasyki' instalując spolszczenie instalujesz tym samym patch'a 1.02 co jest jak najbardziej wskazane. Co do pojawienia się wraz z wersją 1.02 klawisza ENTER jako 'fajer' to nie jestem pewien, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi które opisujesz na to wskazują. Także zrzucaj te bomby Enter'em. Jak to nie pomoże to jest gdzieś tutaj klawiszologia z zaznaczonymi klawiszami, które pojawiły się od wersji 1.02 i wtedy będziesz mógł to zweryfikować.
Co do wspomnianego ubi.com to zapomnijcie... ostatnio instalowałem to 'coś' i spotkałem 3 osoby i 0 pokoi - także tamto 'komjunity' można uznać za zmarłe śmiercią naturalną...

Bolo

• Gość
« Odpowiedź #982 dnia: Stycznia 05, 2010, 19:53:33 »
To już nie istotne... Z resztą robiłem wszystko zgodnie z treningiem, zaglądałem również do klawiszologii. W sumie Mekki ma racje... I tak teraz gram bez spolszczenia. :)

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #983 dnia: Stycznia 23, 2010, 18:50:51 »
Witajcie.
Pytanie mam czy do Lock ON FC są jakieś dodatkowe misje? skończyłem kampanię i bardzo chciałbym jeszcze polatać A10 lub F15...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #984 dnia: Stycznia 23, 2010, 19:16:18 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #985 dnia: Stycznia 23, 2010, 20:20:13 »
BOSKO! Dziękuję Ci bardzo :)

« Odpowiedź #986 dnia: Stycznia 23, 2010, 23:33:13 »
A jak chodzi konkretnie o misje to polecam również (sekcja Missions): Virtual Fighter Bomber Wing 32 - Download

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #987 dnia: Stycznia 24, 2010, 00:56:35 »
Zassałem When Hogs Fly podobno rewelacyjne 20 misji. Pierwsza przechodze bez problemu druga juz sie nie uruchamia :( Moze ktos sprawdzic u siebie?

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #988 dnia: Stycznia 24, 2010, 22:38:14 »
Ok reintalacja gry i działa. jednak przejśc drugiej misji nie moge próbowałem juz 10 razy i zawsze jest partical succes i nie włacza sie trzecia. Dlatego że jednego z moich skrzydłowych zestrzelili?

« Odpowiedź #989 dnia: Stycznia 25, 2010, 09:16:26 »
A sprawdzał dokładnie cele misji? Jeżeli jednym z celów misji jest przetrwanie Twojej grupy samolotów to zestrzelenie skrzydłowego objawia się tak jak piszesz (partial).