Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #420 dnia: Kwietnia 11, 2008, 19:03:50 »
Mam 1.02 (kolekcja klasyki z pachem polonizującym). Tak jak zauważyłeś nie mogę tego zmienić... :015:
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

_karni_

• Gość
« Odpowiedź #421 dnia: Kwietnia 11, 2008, 19:30:39 »
Witam, posiada ktos moze klawiszologie po polsku do Lock on: MAC bo widzialem na tym forum juz link ale nie dziala. Moglby ktos wrzucic to na neta albo na maila przeslac. Bardzo proszę. Pzdr :001:

A ma być z polskimi literami czy bez!?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2008, 19:33:14 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #422 dnia: Kwietnia 11, 2008, 19:32:15 »
Mam 1.02 (kolekcja klasyki z pachem polonizującym). Tak jak zauważyłeś nie mogę tego zmienić... :015:

To masz w zasadzie takie wyjście:

Kupić sobie Flaming Cliffs - http://www.sklep.pilots.pl/product_info.php/products_id/204 kosztuje 70 zł + przesyłka. Korzyść podwójna, bo skoro jesteś zwolennikiem realizmu, jak sugerujesz to uzyskasz najbardziej "realistyczną" maszynę w LO czyli Su-25T. Ponadto dostaniesz znacznie lepszy multiplayer (może sobie z kolegami od "as real" polatasz) i kilka innych poprawek w tym graficznych i nieco bardziej rozbudowany edytor. Wydatek niewielki, a naprawdę warto.

Możesz oczywiście kupić stacjonarny komputer (też ma swoje zalety), ale to nieco większy wydatek.  :004:

_karni_

• Gość
« Odpowiedź #423 dnia: Kwietnia 11, 2008, 19:39:23 »
Witam, posiada ktos moze klawiszologie po polsku do Lock on: MAC bo widzialem na tym forum juz link ale nie dziala. Moglby ktos wrzucic to na neta albo na maila przeslac. Bardzo proszę. Pzdr :001:

A ma być z polskimi literami czy bez!?

Moze byc bez polskich liter ale zeby wyrazy po polsku byly:)

Jak będą bez polskich liter to już nie będą "po polsku" tylko ewentualnie "po polskiemu"!
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2008, 08:45:53 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #424 dnia: Kwietnia 11, 2008, 19:46:29 »
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,4394.0.html
U mnie działa. Sprawdzaj dokładniej.

Ale sobie grabisz.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #425 dnia: Kwietnia 11, 2008, 19:50:07 »
Możesz oczywiście kupić stacjonarny komputer (też ma swoje zalety), ale to nieco większy wydatek. 

Możesz też dokupić do laptopa normalną klawiaturę, to trochę mniejszy wydatek :) , a przy ilości potrzebnych skrótów klawiaturowych uprzyjemni latanie.

Na tym forum piszemy używając polskich liter. Wyjątki tylko w uzasadnionych przypadkach.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

_karni_

• Gość
« Odpowiedź #426 dnia: Kwietnia 11, 2008, 19:53:40 »
Możesz też dokupić do laptopa normalną klawiaturę, to trochę mniejszy wydatek :) , a przy ilości potrzebnych skrótów klawiaturowych uprzyjemni latanie.

Na tym forum piszemy używając polskich liter. Wyjątki tylko w uzasadnionych przypadkach.

Oke, spoko dzięki za info. Pzdro :004:

_karni_

• Gość
« Odpowiedź #427 dnia: Kwietnia 11, 2008, 19:57:44 »
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,4394.0.html
U mnie działa. Sprawdzaj dokładniej.

Ale sobie grabisz.

Dzięki za link, działa. Będę pamiętał o polskich literach :001:

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #428 dnia: Kwietnia 12, 2008, 00:48:08 »
Witam

Potrzebuje porady :)
Lecę misję Mig 29 w której mam zniszczyć Voulcana chroniącego małą dywizje pancerną.
Jak się okazuje teren przejazdu kolumny jest obstawiony przez Igły.
I tu pierwsze pytanko: Jak nie dać się namierzyć/zestrzelić przez chłopa z rurką?
Ja lecę pod samymi chmurami na około 1.500 przed samym Voulcanem nurkuję, odpalam 2 eSki i uciekam w chmury wypuszczając flary.
I druga porada- od samego początku gram bez ułatwień i tu mam problem ze skierowaniem się w stronę przeciwnika, zazwyczaj dowiaduje się gdzie on jest jak już mnie namierzy lub odpali coś...
Oczywiście mówię o sytuacji kiedy nie używamy AWACSa.

Aha i trzecia porada, nawiązuje się walka z tym, że przeciwnik jest przede mną, leci w moją stronę i odpala rakietę ze średniego zasięgu, mi pozostały tylko rakiety krótkiego zasięgu. Jakim unikiem mogę wymanewrować rakietę, skracając dystans do napastnika oraz mając go na HUDzie?
Czy ktoś mógłby podsunąć jakieś wskazówki (tylko nie typu włącz labels :P gram na LO 1.02 )
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2008, 00:57:36 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #429 dnia: Kwietnia 12, 2008, 10:07:54 »
Nie wiem czy w wersji 1.01 jest takie coś jak SHIFT+Q co powoduje wypuszczanie flar i foli co jakiś czas tak, że mamy ręce wolne.
Latanie z większą prędkością również utrudni igłom trafienie Ciebie. Można także korzystać z ukształtowania terenu i chować się za górami tak aby przed samym celem wyskoczyć, oddać strzał i znowu się schować.
Jeśli nie ma AWCSA to korzystamy z Beriozy:
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,3841.msg53999.html#msg53999
oraz rozglądamy się bacznie obserwując czy gdzieś nie czai się przeciwnik.
Najlepiej latać na wyłączonym radarze ponieważ każde włączenie go zdradza nasze położenie.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

falconek

• Gość
« Odpowiedź #430 dnia: Kwietnia 12, 2008, 11:04:54 »
Najlepiej latać na wyłączonym radarze ponieważ każde włączenie go zdradza nasze położenie.

Czy ta uwaga dotyczy tylko trybu online i myślących przeciwników, czy komputerowi przeciwnicy też nie będą się kierowac w twoją stronę, jeśli nie zostaną opromieniowani radarem?

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #431 dnia: Kwietnia 12, 2008, 11:17:26 »
Co do Igły, to zazwyczaj wystarczy większa prędkość i obserwacja ziemi (przydałby się skrzydłowy do tego :D).

Jeśli dowiadujesz się o przeciwniku dopiero jak cię "zalokuje", to może zacznij skanować przestrzeń przy użyciu EOS'a lub radaru. ;)

Uniki przed rakietami:
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,4782.0.html

DCS/FSX/AC/pCARS

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #432 dnia: Kwietnia 12, 2008, 13:07:17 »
Łoo :karpik

Umie używać EOS i radar... ja zaczynałem przygodę z LO po instrukcji i tym forum.
Poza tym mam to minimalne pojęcie jak działa samolot :D

Chodziło mi o to, że mam problem z namierzeniem celu wizualnie.

« Odpowiedź #433 dnia: Kwietnia 12, 2008, 15:17:42 »
Chodziło mi o to, że mam problem z namierzeniem celu wizualnie.

To chyba tylko okulary ratują  :021:
Tak na poważnie to nie wiem o co chodzi. Nie potrafisz zobaczyć samolotu jak jest blisko czy go zalokować?
Jeśli widzisz samolot a on Ciebie nie to uruchamiasz celownik na hełmowy domyślnie klawisz "5" ustawiasz na samolocie poprzez ruchy głową pilota i naciskasz "tab". Masz go wtedy zalokowanego i możesz odpalać jeśli będziesz w zasięgu. Przeciwnik o tym nie wie i masz duże szanse go zestrzelić. Jeżeli Cię widzi i jesteście blisko siebie to niema się co czaić tylko uruchomić skanowanie pionowe "3" (użyteczne przy walce kołowej).
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #434 dnia: Kwietnia 12, 2008, 16:06:15 »
Hehe dalej się nie rozumiemy :)
Lockować, używać różne tryby radaru umie, chodziło mi konkretnie o to jak ktoś mnie locknie a ja nie wiem jak jest daleko i z której strony.
Ale już dzięki Twojej podpowiedzi zaczynam sobie radzić. Mam na myśli Berioze. Po przeczytaniu poradnika jej dział przeskoczyłem tak na odwal się - a niech sobie pika jak będzie ktoś strzelał :P, ale tak naprawdę bardzo pomaga skierować się w stronę przeciwnika :)
Dzięki Spec za sprowadzenie mnie na odpowiednią ścieżkę.

Pozdrawiam