Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442783 razy)

t220

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1035 dnia: Lutego 03, 2008, 14:21:46 »
Myśle że to coś z plikiem Italy dat,ale problem że ja takiego pliku nie posiadam w grze.Tak wyczytałem z DgenErorr (oczywiście o ile się nie pomyliłem).

t220

• Gość
« Odpowiedź #1036 dnia: Lutego 03, 2008, 17:30:28 »
Może ktoś jeszcze spotkał sie z podobnym problemem w instalacji włoskiej kampanii Italian falcons 1.0.Prosze o jakiś odzew ,bardzo mi na tym zależy.A widze że osoby które sa na forum to starzy wyjadacze więc może pomoc nadejdzie.

« Odpowiedź #1037 dnia: Lutego 03, 2008, 22:03:21 »
Może ktoś jeszcze spotkał sie z podobnym problemem w instalacji włoskiej kampanii Italian falcons 1.0.Prosze o jakiś odzew ,bardzo mi na tym zależy.A widze że osoby które sa na forum to starzy wyjadacze więc może pomoc nadejdzie.
Jeżeli "bardzo zależy" i "starzy wyjadacze" powiadasz  :icon_rolleyes: ... no to brakuje Ci w głównym katalogu gry tzw. "Italian Pack" / przynajmniej pod taką nazwą go kiedyś ściągnąłem/, który instaluje włoskie odznaczenia,speaka i ...różne takie pierdołki. Bez tego nie odpalisz żadnej włoskiej kampani statyczneji, dynamicznej ani pojedyńczych misji. Plik waży z 18 MB , wystarczy go wypakować do głównego katalogu gry i po bólu.
Podaj maila do Ci go wyślę  :001:
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2008, 22:10:38 wysłana przez Destracto »
Spokój cechuje Mistrza.

Thomsen41

• Gość
« Odpowiedź #1038 dnia: Lutego 04, 2008, 14:53:14 »
Witam. Mam taki problem z instalacja MW50 w samolotach FW 190 D9 i Bf 109 K-4. Bowiem w najróżniejszych momentach w grze, przy różnych prędkościach, wysokościach, ciśnieniu oleju, mocy silnika itp. gdy włączam instalacje w w/w samolotach następuje zacieranie się silnika, ale np. przy tych samych parametrach (wysokośc, ciśnienie, prędkośc, moc) raz zatarcie następuje, a raz nie. I mam do znawców tego tematu pytanie; od czego zależy to zacieranie się silnika?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1039 dnia: Lutego 04, 2008, 14:58:48 »
Przeczytaj manual do tej gry, napewno byś się dowiedział jak korzysta się z MW/GM1, zwłaszcza w maszynachz końca wojny. Co prawda to temat dla początkującuch ale na litość boską na większość z tych pytań odpowiedź pada w manualu/readme albo padła już tutaj na forum
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #1040 dnia: Lutego 04, 2008, 15:06:09 »
Witam. Mam taki problem z instalacja MW50 w samolotach FW 190 D9 i Bf 109 K-4. Bowiem w najróżniejszych momentach w grze, przy różnych prędkościach, wysokościach, ciśnieniu oleju, mocy silnika itp. gdy włączam instalacje w w/w samolotach następuje zacieranie się silnika, ale np. przy tych samych parametrach (wysokośc, ciśnienie, prędkośc, moc) raz zatarcie następuje, a raz nie. I mam do znawców tego tematu pytanie; od czego zależy to zacieranie się silnika?
Od niewłaściwego użycia MW50
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Kurokow

• Gość
« Odpowiedź #1041 dnia: Lutego 09, 2008, 23:07:30 »

Jak z tego wyjść? Walczę sobie z takim samym myśliwcem, zrobię jeden nawrót, drugi ale nie udało się go zniszczyć to w końcu wszedłem mu na ogon ale ten zwolnił no to ja też zwolniłem i wygląda na to że ja całą energię straciłem a on sobie odleciał. Jak mam wyjść z tego?

Samolot jak kamień się zachowuje!

Kurokow

• Gość
« Odpowiedź #1042 dnia: Lutego 09, 2008, 23:40:41 »
Jeszcze jedno, jak wyskoczyć z samolotu?

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #1043 dnia: Lutego 10, 2008, 00:01:30 »
Jak z tego wyjść?

Zredukować obroty do minimum + orczykiem kontrujesz w kierunku przeciwnym do kierunku obracania się samolotu + ewentualne klapy + drągala nieco oddawać od siebie.

Jeszcze jedno, jak wyskoczyć z samolotu?

CTRL+E
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

jpl

• Gość
« Odpowiedź #1044 dnia: Lutego 10, 2008, 21:13:03 »
Wybaczcie, ale to znowu ja, z tym samym problemem sprzed ładnych paru miesięcy... :005:

Zgodnie z tym, co mi już tutaj napisano, próbowałem znaleźć źródło problemu ( zawieszanie się komputera, po kilku/kilkunastu sekundach od uruchomienia IŁ 2 FB): obecnie mam lepszą kartę graficzną, więcej RAMU, wszystkie sterowniki najnowsze, więcej RAMu. Próbowałem po modernizacji znowu rozwiązać problem, ale tym razem gra wogóle się nie uruchamia... pomoc online Microsoftu napisała ogólnikowo, że jest jakiś problem z JAVA'ą. Próbowałem dwóch maszyn JAVA - najnowszej Microsoftu i najnowszej Sun'a, ale to nic nie daje- co ciekawe, zawsze jest napisane, że jest problem z JAVA'ą od Sun'a, nawet, jak nie było jej na dysku... :007:

Może ktoś miał podobny problem i zechce się podzielić rozwiązaniem ?

Na koniec konfiguracja sprzętowa: karta graficzna ASUS EN 8600 GT, Intel Celeron CPU 2,80 Ghz, 2GB RAM.

Z góry dziękuję.  :004:

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1045 dnia: Lutego 11, 2008, 17:50:26 »
Pytanie: w opisie patchów do PF przeczytałem , że 4.01 może Nam grę spolszczyć.
Chyba się rozpędziłem bo zainstalowałem już 4.04 tak więc z możliwością spolszczenia
już po ptakach ?
Przeszukiwałem forum tak jak tam napisane ale do PF cierpliwość mam, natomiast do
wyszukiwarek już nie bardzo :)

Z góry dzięki

Weteran na Birds of Prey (for AMIGA)  na PF nowicjusz totalny.

« Odpowiedź #1046 dnia: Lutego 11, 2008, 18:13:20 »
Było i to nie raz  :118:. Ale co mi tam, to nie moje kolana  :021:. W głównym katalogu gry jest plik conf.ini - wyedytuj go notatnikiem i odnajdź wpis:  locale=. Należy go zmodyfikować do postaci: locale=pl (małymi literami) i zapisać zmiany. Od tej chwili gra jest po polsku.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1047 dnia: Lutego 11, 2008, 19:03:13 »
Wielkie dzięki.  :karpik

Z białoruskim pozdrowieniem...srk

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #1048 dnia: Lutego 12, 2008, 01:32:18 »
PS NIe mam jeszcze orginalnego Sturmovika ale mam zamiar go zakupic chwilowo sciagnolem sobie z crackowna wersje tak dla testu Il 2 + FB + jakis tam dodatek ace cos nie jestem pewien

Jak mawia Szmajser: "Widzieć przyszłość userów, to straszliwy dar... oj straszliwy" :D
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

« Odpowiedź #1049 dnia: Lutego 12, 2008, 02:16:35 »
Oj Al, odpisujesz, a tu los już sie dokonał.  :021: :021:

Swoją drogą, aby samolot się nie unosił ku górze należy go wytrymować. Trymuje się nie zależnie od tego czy lata się na dzoju czy klawiszach.
O trymerach było już w tym temacie -> poszukać :020: