Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442882 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1605 dnia: Października 14, 2008, 11:38:22 »
Witam!
Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi.Poprawił mi się humor, że to nie ja "zawaliłem sprawę" podczas instalacji Ił2FB. Tylko jej autor miał za mało/dużo (niepotrzebne skreślić) weny podczas tworzenia. Okazuje się, że trzeba zaakceptować tą gierkę  taką jaka jest (ten typ tak ma) i jakoś radzić sobie z jej narowami.
Jeszcze raz wielkie dzięki za wsparcie.
Pozdrowienia.

PacMac

• Gość
« Odpowiedź #1606 dnia: Października 19, 2008, 19:33:01 »
Witam wszystkich,

Mam pytanie czy aby latać tracąc jak najmniej energii należy sterem kierunku utrzymywać kulkę chyłomierza w centrum? Na myśli mam przede wszystkim lot prosto oraz zwroty, ale nawiązania do innych manewrów również chętnie 'wysłucham'. Moje wątpliwości wynikają z nieświadomości czy zwiększenie oporu spowodowane jest sterowaniem rudderem czy wychyleniem chyłomierza  (oczywiście nie samo wychylenie, ale odchyłka o której odczyt informuje).
Kolejnym pytaniem jest zastosowanie w walce steru kierunku do zmylenia przeciwnika w oszacowaniu odchylenia strzału - nieraz widzę AI robiące powolną beczkę z ewidentnym użyciem ruddera, zdecydowanie utrudniające trafienie. Jak to zrobić aby doszczętnie nie spalić całej energii?

Pozdrawiam.

nitro.

• Gość
« Odpowiedź #1607 dnia: Października 19, 2008, 21:07:07 »
Witam Wszystkich serdecznie!!!
 Mam 29lat, kiedyś tzn. od może 10roku życia , najpierw na ATARI, potem na Amidze, namiętnie grałem w symulacje lotu... ehh, jak się wspomni, to...  :003:  Teraz po może 10letniej przerwie, chciałbym powrócić do tej rozrywki w długie zimowe wieczory. Problem w tym, że mam słaby sprzęt :005: Laptop dell d600 1,6GH 512... Czy jest wogóle sens grać w Ił'a na takim p...??? Jezeli nie to jaki symulator mi polecicie ,żeby nie haczył i grafa była w miarę...
 Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkich !!!

Szanowny Kolega raczy uważać na słówka. Tym razem wykropkowałem. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Października 19, 2008, 21:39:40 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #1608 dnia: Października 19, 2008, 21:29:14 »
Cześć nitro.Najlepiej będzie jak zainstalujesz iłka i spróbujesz jak u ciebie chodzi. Latałem na acerku z takim samym prockiem tylko że pamięci maiłem 1GHz. U mnie problemy z płynnością lotu miałem dopiero po włączeniu uber moda. To też można zmienić grzebiąc w ustawieniach w pliku conf.ini. Proponuje Ci na początek jednak zainstalować "czystego" sima i samemu się przekonać czy coś z tego później będzie. Powodzenia.

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #1609 dnia: Października 19, 2008, 23:17:12 »
Stary poczciwy Ił 2 pójdzie, 1946 nie bardzo.

pierote

• Gość
« Odpowiedź #1610 dnia: Października 24, 2008, 23:04:49 »
Jeden problem rozwiązany. Musiałem tylko dojść do tego że na PF-pl trzeba patha 3.03ful bo te 3.04 to w pl-u to ściema od LEM.
Teraz drugi problem. Polska wersja PF po pathowaniu tym 3.03ful zrobiła się engl. i jak zrobić znowu pl. Ponoć są polskojęzyczne pathe ale nie wiem gdzie i czy napewno  :008:
Trzeci problem to przepustnica (klaw. 123......9). Czy można ją ustawić na joyu na kółku 'throttle'.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1611 dnia: Października 24, 2008, 23:14:45 »
@pierote:

W ustawieniach sterowania zjedź na sam dół, do sekcji "HOTAS Control", tam powinna być pozycja Power.

pierote

• Gość
« Odpowiedź #1612 dnia: Października 24, 2008, 23:31:13 »
Witam Wszystkich serdecznie!!!
 Mam 29lat, kiedyś tzn. od może 10roku życia , najpierw na ATARI, potem na Amidze, namiętnie grałem w symulacje lotu... ehh, jak się wspomni, to...  :003:  Teraz po może 10letniej przerwie, chciałbym powrócić do tej rozrywki w długie zimowe wieczory. Problem w tym, że mam słaby sprzęt :005: Laptop dell d600 1,6GH 512... Czy jest wogóle sens grać w Ił'a na takim p...??? Jezeli nie to jaki symulator mi polecicie ,żeby nie haczył i grafa była w miarę...
 Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkich !!!

Szanowny Kolega raczy uważać na słówka. Tym razem wykropkowałem. Dziadek Kos

Ja mam FSiemens Scaleo (domowy) P4 2.8HT / 2G ramu / radka 9600XT / zasilacz Fortona i gre mi potrafi ciąć ze hej ale ostatnio programem Speedfan temperatórke(temperaturkę) i procek mniał niezły stan podgorączkowy 60-70*  :041:

Proszę zwracać w swoich postach większą uwagę na pisownię i styl. Dziadek Kos.
« Ostatnia zmiana: Października 25, 2008, 09:55:11 wysłana przez Kos »

pierote

• Gość
« Odpowiedź #1613 dnia: Października 25, 2008, 00:09:57 »
@pierote:

W ustawieniach sterowania zjedź na sam dół, do sekcji "HOTAS Control", tam powinna być pozycja Power.

W. dzięki w HOTAT Control w pozycję Power ale co i jak  :005: ale od czego instrukcja. Zaznacz => Tabelka się pojawia => i tym kółkiem poruszać / no i działa  :002: gienialne

pierote

• Gość
« Odpowiedź #1614 dnia: Października 25, 2008, 01:11:03 »
..jeszcze raz. Po pachtowaniu pl wersji zrobiła się eng. Ale wchodzę w conf.ini i w lokale jest =pl  :icon_eek:
Czy to znaczy że nie mam już szans na polski w grze  :006:

pierote

• Gość
« Odpowiedź #1615 dnia: Października 25, 2008, 20:23:29 »
 :001: :001: :001:
3.03fulll zmienił grę na ang. ale za każdym następnym to już było po polsku.
Ale teraz za drążek trzeba trzymać no i chętniej wpada w korkociągi  :002:

azrael88

• Gość
« Odpowiedź #1616 dnia: Października 28, 2008, 12:33:51 »
Panowie,

właśnie zainstalowałem il2 1946 wersja 4.08m, po uruchomieniu jakiejkolwiek gry zamiast widoku na kokpit mam rzut za prawe ramię pilota, zupełnie jakby miał skręcony kark:)
Myszka nie działa jako freelook, numeryczne zmieniają widok na ułamek sekundy, zaraz po tym znowu wraca za prawe ramię pilota. Gdzie to ustawić jak należy, pamiętam że w il2fb nie miałem takich kłopotów.
W tym momencie nie mam joya jeśli to ma jakieś znaczenie, dziś wieczorem powinien dotrzeć do mnie saitek

azrael88

• Gość
« Odpowiedź #1617 dnia: Października 30, 2008, 12:21:57 »
Problem rozwiązany, standardowo po instalacji (przynajmniej mojej wersji '46) conf.ini ma zapis trackiruse=1, po zmianie na 0, mouselook wrócił do normy.

« Odpowiedź #1618 dnia: Października 30, 2008, 13:23:06 »
Witam

Imię Andrzej
miejsce Kraków
wiek 30+
Nick online AMK_PL

Po prawie 2 latach zabawy w Condor Competition Soaring Simulator, nabyłem w końcu IL1946. Lata temu bawiłem się w pierwszego IL2, ale ta wersja zapiera dech. Ilość modów, map, misji historycznych, jak i grywalnoć tego tytułu  jest imponująca, a aktywność użytkowników pomimo tylu lat nadal ogromna.
Po skończeniu kilku kampanii offline, zacząłem zabawę online na frontach IL2WAR i Wings Over Europe (zabawa bez ikonek nabiera zupełnie innego smaku, aż kark boli ;) ) i widzę, że lata bardzo dużo Polaków.
I tu moje pytanie...
 Wiem, że każdy dywizjon ma pewnie własny server do komunikacji, ale często
widać, że latacie razem. Czy można się dowiedzieć z jakiego serwera korzystacie( namiary IP, hasło) , i czy jest możliwość, aby polatać z wami i nauczyć się trochę całej tej sztuki od starych wyjadaczy. Nie wiem czy moje umiejętności wystarczają, aby zostać członkiem któregoś dywizjonu, więc na razie chciałbym przekonać się czy coś ze mnie będzie ;)

Z góry dziękuję i do zobaczenia wieczorami na serwerach.

AMK

« Odpowiedź #1619 dnia: Października 31, 2008, 09:25:45 »
AMK
Czyli rozumiem że masz moda frontowego i jesteś zarejestrowany?
Zasadnicze pytanie- po której ze stron chcesz latać?
HL-EKG_Ralu