Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442783 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2085 dnia: Sierpnia 15, 2009, 03:33:19 »

Pietrasss13

• Gość
« Odpowiedź #2086 dnia: Sierpnia 15, 2009, 22:24:01 »
Owszem nie mogę już w menu w ogóle. Jak możesz to podeślij mi ten plik na gadu 3270024. Jeśli nie wolno podawać to sorki

topik

• Gość
« Odpowiedź #2087 dnia: Sierpnia 16, 2009, 01:42:37 »
Wpisałem najpierw w google  :002: z tymi [odpowiednie słowo] nie chodziło  o takie proste tylko takie inne :005:. Nie wiem jak to napisać.Coś jak wy korzystanie konkretnych manewrów w konkretnej sytuacji takie myki(one mają nazwy? nie wiem).sam bym takich szybko nie znalazł wiec poprosiłem weteranów o pomoc.

Jak zacząłem wymyślać to mnie poprawcie.

jutro ten plik  ju...  dzisiaj bo godzina nie ciekawa albo wyśle na rapida i dam link jak nie będę miał czasu.

« Odpowiedź #2088 dnia: Sierpnia 16, 2009, 09:11:34 »
U mnie w razie wystąpienia problemów z myszką pomaga dopiero DWUkrotne przełączenie się między pulpitem a iłkiem. Nie bardzo kojarzę, który to plik mógłby pomóc w rozwiązaniu tego problemu. Iłek czasami tak ma i nic chyba na to nie poradzisz.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #2089 dnia: Sierpnia 16, 2009, 09:39:35 »
U mnie czasem pomaga włączenie okienka od czatu, kiedy jestem w menu gry lub na włączonej mapie. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby któraś z tych opcji nie przywróciła kursora ( wyjście do windowsa, lub włączenie okienka czatu).

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

Pietrasss13

• Gość
« Odpowiedź #2090 dnia: Sierpnia 16, 2009, 17:26:24 »
Wyjdę na kompletnego nooba. Ale czym się włącza okno czatu ?

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2091 dnia: Sierpnia 16, 2009, 17:37:30 »
Tyldą ( ` ) czyli tym klawiszem na lewo od 1, nad TABem.

topik

• Gość
« Odpowiedź #2092 dnia: Sierpnia 16, 2009, 18:41:16 »
U mnie zadziałało, ale jak coś to lepiej skopiuj oryginalny żebyś reistala nie musiał robić.

http://rapidshare.com/files/268065591/rts.dll.html

Pietrasss13

• Gość
« Odpowiedź #2093 dnia: Sierpnia 16, 2009, 20:09:28 »
Topik dzięki nareszcie działa. Innym też dziękuje za próbę pomocy. PS. Czy lata ktoś jeszcze na Il2 FB AEP ver 2.04 ?

topik

• Gość
« Odpowiedź #2094 dnia: Sierpnia 17, 2009, 22:16:57 »
Sory że pytane trochę głupie i że teraz za dużo nie szukałem ;p ale czym mógł by ktoś opisać jak w przybliżeniu obliczyć poprawkę?

A i jeszcze sory za ten nie spójny post u góry.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2095 dnia: Sierpnia 18, 2009, 09:19:47 »
Prędkość obiektu i kąt pod jakim porusza się wobec twojej maszyny + odległość w jakiej się znajduje + niewielka zależność od ustawienia zbieżności broni;)
Najprościej ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Tego się nie da raczej wyliczyć, Trzeba duuuużo strzelać w różnych sytuacjach. Podpowiedź da Ci latanie np. Mustangiem z celownikiem kolimatorowym. On poprawkę w miarę odkłada za Ciebie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #2096 dnia: Sierpnia 18, 2009, 10:28:36 »
Witam wszystkich po długiej przerwie =D posta od tego roku zaczynam tutaj ale już mówię:

To się dzieje jak chcę zainstalować iłka, przed tym program pytał się czy usunąć jakiś plik nie pamiętam jaki i już nie moge zainstalować wie ktoś o co biega?

topik

• Gość
« Odpowiedź #2097 dnia: Sierpnia 18, 2009, 11:12:13 »
w oryginalnym języku
http://consumerdocs.installshield.com/selfservice/viewContent.do?externalId=Q108340&sliceId=1   

Podczas uruchamiania instalacji tworzone z InstallShield produktu, pojawia się następujący błąd na początku instalacji:

Błąd -1607: Nie można zainstalować programu InstallShield Scripting Runtime

Więcej informacji

Ten komunikat o błędzie jest system specyficznych błąd i może być spowodowane przez system specyficzne ustawienie. Ten artykuł próbuje listę wszystkich możliwych kroków, które znane rozwiązać ten problem. W zależności od systemu, być może trzeba będzie wypróbować niektóre lub wszystkie z wymienionych rozwiązań.

Naprawić

1. Aktualizacja ISScript silnika na komputerze, pobierając najnowszą. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Instalator nie może znaleźć plik ISScript.msi lub aktualizacji.
    2. Upewnij się, że folder Installer w katalogu Windows ma pełne uprawnienia dostępu. Folder Installer może zostać ukryty na komputerze, więc będziesz musiał ustawić swój komputer, aby zobaczyć ukryte pliki i foldery, a następnie ustawić odpowiednie uprawnienia do <WINDOWSFOLDER> \ Installer folderze:
          1. Pokaż ukryte pliki i folderów
                1. Uruchom Eksploratora Windows, naciskając klawisz Windows E lub wybierz Start> Uruchom i wpisz polecenie explorer.
                2. Wybierz Narzędzia> folderów w oknie Eksploratora Windows.
                3. Wybierz kartę Widok.
                4. W okienku Ustawienia zaawansowane, wybierz opcję Pokaż ukryte pliki i foldery.

Ustaw folder Installer atrybuty

1. Zlokalizuj folder <WINDOWSFOLDER> \ Installer:
           * Windows NT i 2000: C: \ WINNT \ Installer
           * Windows 95/98/Me / XP: C: \ Windows \ Installer

Uwaga: W niektórych przypadkach ten katalog nie jest wyświetlany w systemie Windows XP maszyn. Następujące kroki w celu wyświetlenia tego folderu:
                1. W Eksploratorze Windows wybierz Widok> Paski narzędzi i wybierz polecenie Pasek adresu, jeśli nie istnieje pole wyboru obok niej.
                2. W pasku adresu wpisz pełną ścieżkę: C: \ WINDOWS \ Installer.

3 Kliknij prawym przyciskiem myszy na folder Installer, a następnie wybierz Właściwości.
4 Wybierz kartę Zabezpieczenia.
5 Upewnij się, że system, administratorów i użytkownika mają pełną kontrolę nad tym folderze.

3. Ponowne instrukcjami w kroku B katalogu Temp. Aby zlokalizować katalogu Temp na komputerze, zajrzyj do artykułu Czystość Temp Directory.

c Upewnij się, że InstallShield klucz rejestru w rejestrze systemu Windows ma pełne uprawnienia dostępu.

1. Wybierz Start> Uruchom i wpisz regedt32.
    2. Przejdź do następującego klucza:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ InstallShield
    3. Sprawdź uprawnienia do tego klucza:
           * Windows XP użytkownik może kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybierz polecenie Uprawnienia.
           * Windows 2000 i NT użytkowników przejść do menu Zabezpieczenia, a następnie wybierz Uprawnienia.

4. Przypisz jak i administratorów systemu grupy Pełna kontrola, jeżeli nie ma już go. Do pomysłu tego, co uprawnienia własności okno będzie wyglądać, patrz krok 2B-4.

4 Jeśli instalacja znajduje się na dysku sieciowym, skopiuj wszystkie pliki na lokalny dysk twardy (np. pulpitu lub katalogu Temp) i próbować ponownie uruchomić instalację.
5 Zainstalować aparat Instalatora Windows na komputerze, aby upewnić się, że nie jest uszkodzony i że jest poprawnie zarejestrowany w komputerze. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Jak zainstalować aparat Instalatora Windows na komputerze?
6 Upewnij się, że masz pełne uprawnienia administracyjne na komputerze. Dotyczy to tylko systemów Windows NT 4.0, 2000, XP i komputerów, Windows 95, 98 i ME nie wymagają tego. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Jak nabyć uprawnienia administratora na komputerze?
7 Upewnij się, że żadne inne aplikacje, instalacje lub procesów uruchomionych w tle. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Jak wykryć i Koniec Wcześniej Uruchomienie instalacji Procesy? i Jak zamknąć aplikacje działające w tle?.
8 Upewnij się, aby sprawdzić lokalizację, z której instalacji jest uruchomiony. Jeśli pobrane pliki instalacyjne są przechowywane w katalogu ścieżka, która zawiera znaki specjalne, takie jak "&", "-", ".", Itp, zmień ścieżkę do czegoś, że nie zawiera tych znaków.

Bad path: C: \ Downloads \ Palm \ Palm Desktop & HotSync \ x \ setup.exe

Dobra ścieżka: C: \ Downloads \ Palm \ Palm Desktop HotSync \ x \ setup.exe

9. DCOM ustawień w systemie Windows NT, 2000 i XP, konieczne może być skonfigurowane. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Jak skonfigurować ustawienia DCOM na komputerze?

Czy problem nadal istnieje?

Jeśli po wykonaniu tych instrukcji produkt nie udało się zainstalować, musisz skontaktować się z dostawcą. Zobacz w kim się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji.

« Odpowiedź #2098 dnia: Sierpnia 18, 2009, 11:49:16 »
Dzięki topik ale nie potrafie tego zrobić bynajmniej początek >.< wpisuje dokładnie tak jak jest ale pełno w tym folderze tego jest i nie rozumiem nic z tego >.<

« Odpowiedź #2099 dnia: Sierpnia 18, 2009, 12:32:27 »
Problem rozwiązał jeden solidny reset kompa =D właśnie mi się instaluje i za niedługo będę w płonącym wraku :evil:.