Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442883 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2790 dnia: Lipca 06, 2011, 18:08:07 »
Instaluję na partycji D (około 10 GB wolnego miejsca). Na partycji C mam około 1 GB wolnego miejsca. Ścieżka bez polskich liter i spacji.
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #2791 dnia: Lipca 07, 2011, 04:42:47 »
Hmmm, to już cokolwiek dziwne. A czy przed finalizowaniem instalacji pojawia Ci się setup (usawienia grafiki etc)? Jedyne co mogę na szybko poradzić, to zaraz jak dojdzie do 100% skopiować na twardo folder z Iłkiem zanim instalator zdąży go wywalić...

« Odpowiedź #2792 dnia: Lipca 07, 2011, 10:49:16 »
Nie, nic się nie pojawia.
Spróbowałem kopiowania folderu, ale 5GB danych nie da się przenieść w 30 sekund po których instalator zaczyna ich usuwanie. Próbowałem też zamykać procesy instalatora przy 100%, ale wtedy też są braki danych.
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

« Odpowiedź #2793 dnia: Lipca 11, 2011, 19:41:50 »
WITAM

Mam problem. Chce sobie poćwiczyć start samolotem Il-2. Chciałbym to zrobić za pomocą edytora szybkich misji, ale nie mogę, bo nie wiem jak ustawić, aby gra rozpoczęła się na lotnisku. Chociaż w ustawieniach trudności mam zaznaczone starty i lądowania, to wysokość, na jakiej ma się rozpocząć misja, mogę ustawić w przedziale 100 - 10 000, a należałoby wpisać 0.
kłaniam się

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2794 dnia: Lipca 11, 2011, 20:38:37 »
W edytorze szybkich misji, w okienku Target wybierz Scramble. Zaznaczam, że opcja ta może być dostępna wyłącznie w jednym z nowszych patchy.

« Odpowiedź #2795 dnia: Lipca 11, 2011, 21:23:49 »
no niestety, w menu CEL mam do wyboru: MOST, OPANCERZONY, BAZA POWIETRZNA, BRAK.
Mam patcha 4.04 na grze Il-2 Sturmovik Complete Edition.
pozdro

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2796 dnia: Lipca 11, 2011, 21:52:54 »
Wygląda wiec na to, że na tej wersji nie będziesz miał możliwości startować z lotnisk w Szybkich Misjach. Aktualna wersja gry to wydanie 1946 spatchowane do 4.10.1. 4.04 niestety nie da się uaktualnić do 4.10.1.

« Odpowiedź #2797 dnia: Lipca 11, 2011, 22:07:23 »
No właśnie, a ja nie chce instalować 1946, bo mi nie zadziałają dodatki takie jak Barbarossa albo Ostfront.

A jak zrobić w tym drugim edytorze, bardziej złożonym, taką mapę, gdzie będę mógł ćwiczyć starty?
« Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2011, 07:53:42 wysłana przez KosiMazaki »

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #2798 dnia: Lipca 13, 2011, 19:36:05 »
A nie prościej zahostować sobie grę i tam ćwiczyć?
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #2799 dnia: Lipca 15, 2011, 11:56:42 »
tzn. utworzyć grę wieloosobową dla jednego gracza?
nie, bo wtedy samolot zaczyna na bocznej części lotniska i trzeba go podkołować na pas startowy - co w przypadku wielu prób zaczyna być męczące.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #2800 dnia: Lipca 16, 2011, 20:56:11 »
No fakt,droga ze stojanki na pas długa, oj długa.Nawiasem mówiąc to też element startu.
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

« Odpowiedź #2801 dnia: Lipca 20, 2011, 00:38:12 »
No fakt,droga ze stojanki na pas długa, oj długa.Nawiasem mówiąc to też element startu.
Może spróbuj startu w misjach pojedynczych, np. podczas ataku na Pearl Harbor...

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #2802 dnia: Lipca 20, 2011, 17:22:14 »
Może spróbuj startu w misjach pojedynczych, np. podczas ataku na Pearl Harbor...
Znaczy...ja mam spróbować tak?Bo tak to zrozumiałem

« Odpowiedź #2803 dnia: Lipca 26, 2011, 15:09:33 »
Czołem :)

Kilka dni temu pojawiłem się tutaj na forum celem znalezienia rozwiązania problemu współdziałania profili x52 z Iłkiem-2 (posiadam wersje 1946). Mimo iż nie znalazłem rozwiązania postanowiłem się zarejestrować i pozostać na forum. Na początek zgodnie z doświadczeniem życiowym wyszukałem wątek dla początkujących, czyli ten z zamiarem przestudiowania go od A do Z, ale zatrzymałem się gdzieś koło E (30 strona wątku) oczywiście dalej mam zamiar studiować ten wątek, ale zajmie mi to pewnie kilkanaście dni :(

A mam kilka pytań niecierpiących zwłoki:

- Posiadając IL-2:1946 w wersji 4.08m (prawdopodobnie) potrzebuję jakieś dodatkowe patche?
- Czy ktoś wie gdzie można odnaleźć problem z x52 (W trakcie gry przestaje działać wszystko oprócz sterowania (przepustnica i dżoj) )
- Czy jest jeszcze szansa na walki on-line i czy samo zaopatrzenie w HL wystarczy?
- .... jak w polskiej wersji nazywa się funkcja centrowania widoku po użyciu POV? (Klawisz F9 chyba nie śmiga)

Resztę sobie spróbuje wyczytać na następnych stronach po 30... ;)

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2804 dnia: Lipca 26, 2011, 15:15:24 »
Potrzebujesz zainstalować po kolei patche: 4.09m, 4.10m i 4.10.1m.
Co do centrowania to poszukaj programu o nazwie NewView, pozwoli on na płynne, a nie skokowe rozglądanie się.