Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443043 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #315 dnia: Marca 23, 2007, 20:23:13 »
Jak startować i lądowąc na lotniskowcu?
FB 1.22
W tej wersji gry nie ma lotniskowców, pojawiają się w PF, a to wersja bodajże 3.xx. Aktualnie najnowsza jest 4.08.

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Marca 23, 2007, 20:30:17 »
2. Mam dziwny problem bo chce zagrac z kolegami w ila, Wszyscy mamy ta sama wersje tzn. FB 1.22 robie serwer w Grze czyli CREATE NEW SERWER rozdaje kolegom IP (internet z kablowki MULTIMEDIA) brak firewalli z mojej strony IP jest publiczne. Niestety nie da sie polaczyc bo wyskakuje blad TIEMOUT. Poradzcie co robić.
Z góry dziekuje za kazdą odpowiedz i POZDRAWIAM.

To może niech jeden z twoich kolegów spróbuje zrobić serwer.

vorobiej

• Gość
« Odpowiedź #317 dnia: Marca 23, 2007, 20:38:25 »
W tej wersji gry nie ma lotniskowców, pojawiają się w PF, a to wersja bodajże 3.xx. Aktualnie najnowsza jest 4.08.

zaktualizowalem do 4.04, prosze napisac jak mam wystartowac i wyladowac z lotniskowca, bo jest mi on za krotki i spadam za burte, jak uruchamia sie taki linki ktoe sa na pokladzie?

To może niech jeden z twoich kolegów spróbuje zrobić serwer.

probowalismy jest to samo

Wielkie dzieki za tak szybka odpowiedz!

dragonfly

• Gość
« Odpowiedź #318 dnia: Marca 23, 2007, 20:42:59 »
Obejrzyj filmiki szkoleniowe.

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #319 dnia: Marca 23, 2007, 20:48:23 »
daj całą moc, zablokuj kółko, przy końcu pasa otwórz klapy na najlepiej take off to powinno wystarczyć... a jak nie to możesz zamknąć chłodnice może minimalnie pomoże...

jeśli z tą linką chodzi Ci o lądowanie to musisz przypisać sobie przycisk do wyjmowania haka. Przy końcu lądowania wyjmujesz go i jak ładnie trafisz to hak zaczepi sie o line i masz piękne lądowanie pod warunkiem że za szybko nie leciałes i linka sie nie urwała  :banan .

vorobiej

• Gość
« Odpowiedź #320 dnia: Marca 23, 2007, 20:50:33 »
Dziekuje bardzo za odpoiwedz :020:

« Odpowiedź #321 dnia: Marca 23, 2007, 21:13:02 »
zaktualizowalem do 4.04, prosze napisac jak mam wystartowac i wyladowac z lotniskowca, bo jest mi on za krotki i spadam za burte, jak uruchamia sie taki linki ktoe sa na pokladzie?

A tak przy okazji to operacje lotnicze lotniskowce przeprowadzały płynąc z pełną prędkością pod wiatr. Jeżeli ustawisz sobie w edytorze prędkość lotniskowca na 55km/h (czyli 30 węzłów) to prędkość potrzebna do startu zmniejszy się o owe 55km/h - czyli będziesz potrzebował krótszego rozbiegu do startu. W tym przypadku nie powineneś mieć problemu ze startem i podobnie w przypadku lądowania - prędkość samolotu w stosunku do pokładu będzie mniejsza.

mentos

• Gość
« Odpowiedź #322 dnia: Marca 23, 2007, 23:25:13 »
Mam pewien problem.. a mianowicie nie mam lusterek w np. Spitfireah. Zainstalowałem Ił2 1946 po czym szpaczowałem go do wersji 4.08m. Na pewnych filmikach widziałem ,że takowe lustera były w szturmowiku. Czy jest potrzebny jakis pacz? Czy cuś podobnego ?

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: Marca 23, 2007, 23:40:13 »
czy aby na pewno to były spity ?

pacza chyba nie trzeba ale ja nigdy nie widziałem w spitach lusterka, chyba że nie oblatałem jakiejś wersji.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #324 dnia: Marca 23, 2007, 23:57:04 »
Ano Spity Mr Demonix i jescze parę innych (Macchi 205, P-40....)

W Controls trzeba przypisać klawisz w zakładce mirrors (lusterka), domyślnie jest bodajże N i nacisnąć w czasie gry, a lustereczko się pokaże.

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #325 dnia: Marca 24, 2007, 00:01:54 »
o dzięki ;) tego jeszcze nie wiedziałem że można uaktywnić lusterka :D

Przypominam o poprawnej pisowni. Zdania rozpoczynamy wielką literą. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Marca 24, 2007, 08:13:11 wysłana przez Kos »

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #326 dnia: Marca 25, 2007, 11:35:04 »
Sorki, że pytam w tym poście, ale nie chciałem nowego wątku rozpoczynać. Więc do rzeczy: czy widział ktoś, lub może posiada plansze z sylwetkami maszyn państw osi, jak i alianckich, takie jak wisiały w salach odpraw :011:. Był bym wdzięczny za jakiś link skąd można sobie je zassać lub skopiować. Powiesił bym je sobie nad kompem, żeby troszkę klimatu wprowadzić do akademika :002:. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #328 dnia: Marca 25, 2007, 12:26:28 »
Mam tylko coś takiego, może się przyda ;)

http://rapidshare.com/files/22680847/Pulpit.rar.html
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #329 dnia: Marca 25, 2007, 12:55:56 »
Dzięki, nie do końca o to mi chodziło, ale też się przyda. Przeszukałem dziesiątki zdjęć, żeby pokazać o co mi chodzi, ale nie znalazłem :005:. Nie wiem jak było w Luftwaffe, ale w Anglii na ścianach sal odpraw wisiały dość duże białe plansze (nie znam dokładnych wymiarów, ale coś koło 20/40 cm), na których znajdowały się tylko obrysy (całe czarne) sylwetek maszyn niemieckich. W domu mam kilka zdjęć z takimi planszami, lecz do domu daleko :003:.